20 Haziran 2018 Çarşamba

Stefano Okaka & Galatasaray, bu dönemde de gündeme gelmesini bekliyorum


Ocak ayında gündeme gelmiş ama zamansızlıktan kaynaklı direkten dönmüştü. Badou Ndiaye o kadar zamansız gitti ki gelen parayla Nagatomo haricinde hamle yapılamadı. Oysa Samuel Bastien ve Stefano Okaka'yı de kiralamak istiyorduk, belli bir aşamaya da gelmiştik. Önümüzde birkaç gün daha olsa bu transferler de gerçekleşirdi.

Gomis için doğru bir alternatif olacağını düşünüyordum. Güçlü, hareketli ve daha önemlisi de ön alanda mücadeleci bir isimdi. Gomis / Okaka birlikte de olurdu, Okaka'yı kenardan getirerek önemli bir koz gibi de kullanabilirdik. Fenerbahçe'nin Fernandao ile neler yaptığını hatırlayın, Okaka tam da bu ligin forvetiydi.

Bu dönemde de gündeme gelmesini bekliyorum aslında. Ahmed Musa'ya odaklı olsak bile Okaka'yı da düşünmek gerekiyor. Birbirlerinden çok farklılar, yabancı durumu sorun ama olası bir Gomis ayrılığı da düşünülmeli. Ahmed Musa / Okaka ikilisi ne derece yeterli olur bilinmez olsa da işin içine iyi bir isim daha sokarsak son yılların en iyi rotasyonu oluşur.

Okaka'dan büyük bir golcülük beklemem, ön alanda getireceği hareketlilik büyük olurdu. Duvar olma özelliği Gomis'e oranla çok daha yüksek, Gomis'in de mevcut performansını yukarı çeker. Rakip savunmacıları sırtında taşıdığını çok gördük, bu tarzda isimleri taraftar da çok sever. Bu tarz hareketleri Eren Derdiyok'tan beklerdik ama o bu etkinin çok uzağında kaldı.

Hızlı, kanat özellikli bir forvet ihtiyaç. Bunun yanında mücadele özelliğiyle öne çıkacak bir alternatif gerekliliği de var. Gündeme gelir mi bilmem ama transferi istenirse de Ocak ayında olduğu gibi gerçekleşme durumu oluşur. Watford'da devam edeceğini düşünmüyorum, görünen o ki ciddi bir piyasa sahibi de değil. En azından bizim ayarımızda takımların peşinden koşacağı bir futbolcu.

Ocak ayında yazdığım yazıyı da tekrar paylaşayım;

8 yorum:

  1. 2013-2014 yıllarında Umut, Burak, Drogba ve Elmander ile baya geniş bir forvet rotasyonumuz vardı. Yine ona benzer bir rotasyon yaratsak iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu anlamda yabancı sınırını iyi ayarlamamız gerekecek.

      Sil
  2. iyide bu adam geçen sene 15 maç 1 gol 1 asist yapmış...
    bence ciddi soru işareti....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun tarzı önemli olan. Yazıda da belirttim, gol yükünü çekmesini beklemiyorum. Ön alandaki mücadelesiyle hocanın tarzına uyuyor ve tam bu ligin forveti.

      Sil
    2. tamam mücadele önemlide golü kim atacak tek forvet olmaz bu adam, çift forvet olsa diğer forvet golcü olmalı, sonradan oyuna girse çok gol atan bi adam değil, öte yandan bizim ligte çok farkta yaratabilir

      Sil
    3. Türkiye Ligi'nin altını tekrar çiziyorum. Tek forvet oynayacağını da yazmadım.

      Sil
  3. Ahmed Musa'yı forvet olarak düşünmemek gerek bence.Adam kanat oyuncusu çünkü.Bitiriciliği de yok.Bize direkt santrafor lazım Gomis kalırsa 2, giderse 3 tane.Eren'i zaten saymıyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir