27 Haziran 2018 Çarşamba

Muğdat Çelik Galatasaray'da


Transfer güncesi başlığı altında adı geçen, konuşulan futbolcuları yazdığımız için özet geçeyim. Yerli transferinde altı çizilesi konular var. Maliyet ve futbolcunun altyapısını Türkiye'de alması gibi. "O olacağına altyapıdan çocuklar oynasın" yorumu da hatalı. Başımızda Fatih Terim var, unutuyoruz.

O çocukların oynayabilme durumu varsa zaten oynarlar. Fatih Hoca da o gençlere şans vermezse kimse vermeyecektir, bu unutulmasın. Muğdat Çelik ismi maliyeti düşürme ve Türkiye altyapısı kontenjanı anlamında önemli. Yasin Öztekin'i Türkiye'de yerli olarak kullanıyordunuz ama Avrupa arenasında yabancı sayılıyor. 

Sözleşme de TL üzerinden imzalandı. Yerli futbolcu transferinin olmazsa olmaz noktalarından biri de yapılacak sözleşme. Bonservisinin olmaması da diğer konu. Ben de kendisine çok sıcak değilim ve büyük beklentilerim yok ama mecburuz, yapacak bir şey yok.

Kanat gibi düşünülse de asıl pozisyonu forvet. Patlayıcı özelliği çok yüksek, açık alanlarda etkili ve mücadele gücü olan bir isim. 2011 - 2012 sezonunda Aydın Yılmaz'dan katkı alan bir Fatih Terim vardı. Özellikle o sezonun 2. yarısından itibaren Aydın Yılmaz'ı her maç kenardan getirmeye başladı ve o patlayıcı özelliğin de yararı büyük oldu.

Muğdat Çelik / Yasin Öztekin kıyası yapamam, birbirlerinin muadili değiller. Muğdat Çelik biraz daha farklı, en azından beklenti noktasında. Gol vuruşu ve son pas gibi büyük eksikleri olsa da mücadele gücü sayesinde başka bir isme de evrilebilir. Hoca bu tarz hareketli isimleri sever, düşünüyorsa bir bildiği vardır diyorum.

Galatasaray için yeterli bir isim değil ama mecburuz. Bunun altını tekrar çizmek isterim, bu konuda fikrim değişmedi. Mevcut şartlar dahilinde yorum yapmak gerekiyor. Kontenjan ve maliyet şartları da bunu emrediyor.

28 yaşında, geçen sezon 35 maçta 7 gol 9 asist. Akhisar'ın Türkiye Kupası'nı almasının en büyük pay sahiplerinden biri. Transfer güncesini de paylaşalım;

6 yorum:

  1. Engin Baytar'a yakın bir katkı verebilir bence Fatih hoca'nın elinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yönde mi kullanır bilmiyorum ama umarım verir.

      Sil
  2. güzel hamle.sırada efecan karaca olmalı alanyaspordan.hem dar alanda yetenekli hemde iyi koşuyor.ayrıca uğur meleke de efecanı beğenen yazarlardan.yanılma ihtimali çok düşük olur melekenin.

    YanıtlaSil
  3. Beklentiyi ne kadar düşük tutarsak o kadar iyi.Sen zaten Galatasaray seviyesinde olmadığı belli olan bi futbolcudan Douglas Costa performansı beklersen hayal kırıklığı yaşarsın.Bunu senin için demedim yanlış anlama :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir