20 Haziran 2018 Çarşamba

Nagatomo'yu bıraktığımız yerde bulduk


Nagatomo'yu bıraktığımız yerde bulduk. Kolombiya karşısında müthiş bir maç geçirdi. Hatta o kadar iyi bir maç çıkardı ki Cuadrado'yu ilk yarıdan iptal etmeyi başardı. Cuadrado'yu Juventus'dan biliyoruz, çok etkili bir kanat ve Kolombiya'nın kupada en önemli kozlarından.

10 kişi kaldılar, erken geriye düştüler ve o noktada Cuadrado gibi bir hücumcu kenara geldi. Oyunda olduğu sürede karşısında oynayan Nagatomo'nun etkisi bu anlamda büyük. Galatasaray'da çok formda bir ligin 2. yarısı yaşadı ve onun etkisini de kupada yaşıyoruz. 

Tüm ön yargıları kırdı, asist yapamaz, orta açamaz denilirken oyunun iki tarafında katkı verdi. Galatasaray'ın hedef maçlarında da Visca ve Quaresma karşısında yine bu tarzda performanslar izliyorduk. Bu tarz hedef maçlarda karşısında oynayan iddialı kanatlar karşısında müthiş bir konsantrasyonla oynuyor. 


Belli oldu ki iyi de bir turnuva geçirecek. Dünya Kupası bitmeden bu işi bitirmek gerekiyor. Nagatomo'nun Galatasaray'a sözü olsa da Inter'in elini güçlendiriyor bu durum. Başka taliplerin ortaya çıkması fiyatı o oranda yukarı taşıyor. 

3 milyon avro'dan aşağı inelim diye düşünürken biri çıkıp bu parayı rahatlıkla verebilir. Nagatomo uluslararası bir futbolcu ve tecrübesiyle de birçok ligde önemli işler yapar. Hele ki böylesine bir form grafiği yakalamışken.

Nagatomo'dan iyi sol bekler de bulabilirsiniz ama şu noktada kimya > yetenek diyorum. Kimyası tuttu, yokluğunu ararız diye düşünüyorum. Melo gibi düşünün, onu da kiralık forma giydiği ilk sezonun ardından takımda tutmakta zorlanmıştık. Fatih Hoca da söylemişti, yerine çok isim baktık ama bulamadık diye. Nagatomo için de aynısı geçerli..

4 yorum:

  1. özgüveni inanılmaz yükseldi önceden böyle değildi nagatomo, cuadrado gibi bir oyuncuya karşı nasıl kendinden emin,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın da bu performansından önemli bir yeri oldu..

      Sil
  2. Kolombiya macinda cok iyi bir iki ortasi vardi sahsen ben de hucumu zayif diye dusunuyordum bize gelmeden evvel ama ya Italya ligindeki defansif anlayistan ya da gelistiginden, ozguven yukseliginden vs artik oyle dusunmuyorum. Yuto pekala guzel orta kesebiliyor, buyuk liglerdeki ortalama bir sol bekin her turlu ozelligiyle uzerinde bir adam su anda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumu zayıf değildi. O Inter'de kendisine verilen görev ile alakalı bir durum. Her iki ayağını da kullanabiliyor, bu anlamda kıymeti var. Temposu yüksek, sürekli bindiriyor ve zorluyor. Galatasaray ona hücum rolü verdi, o da altından kalktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir