16 Haziran 2018 Cumartesi

Bu isimler arasında olabilecek tek isim Bast Dost olsa da, o dahi imkansız


Bu konuda çok soru sorulduğu için yazıyorum. Öncelikle doğru tanımı yapalım. William Carvalho, Gelson Martins, Bruno Fernandes ve Bast Dost gibi isimler sözleşmelerini fesih etseler de bu maddi yollardan kaynaklı bir fesih değil.
Yani bu isimler diledikleri gibi hareket edebilir ama boşa çıkmadı. Burada Uefa makul bir bonservis bedeli belirledikten sonra futbolcular takımlarından ayrılacak. Kaliteli, piyasası yüksek futbolcular. Bu isimler arasında olabilecek tek isim Bast Dost, buna rağmen o da dahi piyasa sahibi ve transferi imkansız. Bu konudan kaynaklı hayal kurmamak gerekiyor. Sporting'in yaşadığı büyük bir deprem tabii, pek örneğini yaşamadık. Rui Patricio, Podence gibi isimler de serbest kaldı, Jorge Jesus ise S.Arabistan yolunu tutmuştu. Başka ayrılıklarında gelebileceği konuşuluyor ki Sporting'in bunun altından kalkması imkansız. Çok iyi ve potansiyel sahibi kadroları vardı. O kadrodan dev rakamlar da kazanması mümkündü, şimdi herkes haklı sebeplerle tek tek gidiyor. Kulüp başkanı, futbolcuları sert bir şekilde eleştirip hedef göstermişti. Futbolcular da başkana cevap verince 19 kişi kadro dışı kalmıştı. Sonrasında affedildiler ama kulüp bir anlamda çakıldı. Bunun üzerine de bazı fanatik taraftarlar kulüp tesislerini basmış ve futbolculara saldırmıştı. Bu olay neticesinde o futbolcular takımdan teker teker ayrılıyor..

4 yorum:

  1. Bas Dost'un adı iki sene önce Galatasaray ile çok anıldı ama üstüne düşmemiştik o transferin bugün ise çok zor transferi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün imkan vardı. Bugün de imkan yok diyemem ama mevcut şartlarımızda zor.

      Sil
  2. Sanırım UEFA piyasa değerlerine yakın rakamlar belirleyecek ki o durumda dahi burdan alabileceğimiz oyuncu olmaz herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığı ücrete göre bir rakam belirleniyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir