28 Haziran 2018 Perşembe

SC nostalji #97; Erman Kılıç


Erman Kılıç'ı transfer olduğu dönemde bu kadar konuşmadık. Muğdat Çelik'in transfer olduğu şu günlerde Erman Kılıç'ı da anmak farz oldu. Muğdat Çelik'in transferini istemeyenlerin temel dayanağı bu çünkü. 2. bir Erman Kılıç vakası yaşanacağından bahsediyorlar.

2012 / 2013 sezonu Galatasaray adına çok parlaktı. Fatih Terim'in varlığı, Drogba ve Sneijder gibi transferleriyle ligde şampiyon olmuş, Şampiyonlar Ligi'nde de çok iyi bir dönem geçirmişti. Yeni sezonda da beklenti en azından bu seviyeyi korumaktı. Bu anlamda transfer erken başladı ve Mayıs ayında Chedjou / Erman Kılıç gibi hamleler geldi.

O sezon Aydın Yılmaz'ın sözleşmesi bitmiş ve uzatmak adına da ciddi bir rakam istiyordu. İlk etapta o sözleşme de ona verilmedi. Aydın Yılmaz'ın avantajı altyapı kontenjanını doldurması, özellikle bu açıdan takımda tutulmak isteniyordu. Böyle olunca da bonservisi elinde olan Erman Kılıç'ın transferi gerçekleşti. 

30 yaşındaydı Erman Kılıç, ligin tecrübeli isimlerindendi. Sivasspor formasıyla başarılı sezonları vardı ve ligin iyi yerlilerinden biriydi. Galatasaray seviyesinde olup olmadığı tartışılır ama yerli kontenjanını doldurmak adına atılan bu hamleyi de kimse garipsemedi. Joker özelliği de var çünkü, her iki kanat, hatta her iki bekte dahi kullanabileceğiniz bir isim.

Hazırlık kamplarında yer aldı, Süper Kupa maçında Fenerbahçe karşısında oyuna dahi girdi. Buraya kadar işler iyiydi ama iş Şampiyonlar Ligi'ne isim listesi bildirildiğinde Erman Kılıç dahil edilmedi. Aydın Yılmaz'la yeniden anlaşılmıştı ve listede yerini aldı. Durum böyle olunca da Erman Kılıç ayrılmak istedi.

Orada ayıp ettiğimizi hep düşündüm. Hatta kimileri "ahını aldık" dahi dedi. Kadroda kalmalıydı bana göre, Aydın Yılmaz'a göre daha değerli bir alternatif olurdu. Eskişehirspor'a 200 bin avro'ya sattık kendisini, sonrasında orada da fena bir dönem geçirmedi. Muğdat Çelik deyince de Erman Kılıç'ı anmadan geçemedim..

7 yorum:

  1. Hocam Sneijderin son zamanindaki sorunumuz neydi hatirlayalim takimda heyecan ve ruh yoktu, mucadelemiz 25 dakikada tukeniyordu bence Mugdat'ta bu heyecan ve mücadele var. Ayrica buyuk takimda kendini gostermek isteyecektir bence alinabilecek birkac yerliden biriydi, sonucta siyasi durumlar malum yabanci siniri icin gayet yerinde bir hamle. Erman Kilica gelince uzaktan sutu da vardi, farkli olsalar da bir nevi Bilal Kisa etkisi gosterdi zamaninda, bence ikisine de haksizlik yapildi ama burasi büyük takim sirkülasyon elbette olacak ki zamaninda bu mantikla yasanmadigi icin hala Tarik Camdal ile ugrasiyoruz zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de transferini mutlulukla karşıladım, özellikle de açıklanan sözleşmesinin ardından. Erman Kılıç farklı, Muğdat farklı. Çok anıldığı için nostalji yapmak istedim :)

      Sil
  2. Antrenmanda İsmail Çipe, Boran Güngör, Berk Balaban, Mariano Filho, Serdar Aziz, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Sinan Gümüş, Bafetimbi Gomis, Lionel Carole, Garry Rodrigues, Tarık Çamdal, Sofiane Feghouli, Ahmet Sivri, Celil Yüksel, Yunus Akgün, Doğan Can Davas ve Muğdat Çelik'in yer aldığı bildirildi.

    güzel haber.eray işcan nihayet yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşme de uzatılmayacak kendisiyle. Çünkü altyapı kontenjanını da karşılamıyor.

      Sil
  3. Drogbanin asistini hakan yapmisti

    YanıtlaSil
  4. Aydın Yılmaz Eray İşcan gibi isimlere sırf altyapı kontenjanını dolduruyor diye sözleşme verilmesi çok saçma onun yerine listeye oyuncu bildirmeyelim daha iyi en azından oyuncu maaşından kurtuluruz. Erman'a ise saygı duyarım oynamayı tercih edip gitti. O da yıllarca yatıp Galatasarayı sömürebilirdi biz Galatasarayin çocuğuz deyip yıllarca yatan altyapı oyuncularımız gibi...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir