8 Haziran 2018 Cuma

Thomas Delaney Borussia Dortmund'da


2016 - 2017 sezonu başında ortaya konan iyi bir plan vardı. Delaney, Dembele, Johansen gibi isimler konuşulmuş ve scout ekibinin altını çiziyorduk. Teknik direktörümüz belli değildi ama en azından iyi bir transfer planını ortaya koymuştuk. Tabii bu isimler arasından kimse Galatasaray formasını giymedi. Futbolcuların da gün itibariyle geldikleri noktalar ortada.

Bu konu hakkında bir "seyreyle maziye" yaparız. Bugün Thomas Delaney'i konuşalım, vitrinde o var. Galatasaray onun için 2.5 milyon avro vermişti ama 3.5 milyon avro isteniyordu diye aklımda kaldı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecekti ve her anlamda makul bir hamle. Sonra Delaney de o sezonun Ocak ayı dönemi için Werder Bremen'e 2 milyon avro'ya transfer olmuştu.

Ben buradayım diye bağıran bir futbolcuydu. Oyunun iki yönünü oynayan, tempolu, lider bir orta saha. Werder Bremen'de de gelişimine devam ederek 2 sezon içinde Dortmund'a 20 milyon avro'ya gitmiş oldu. O dönem bizimle adı geçen çoğu ismin de yeni transferlerini ve gittikleri rakamları yakın zamanda konuşuruz.

Thomas Delaney için deli gibi içerik ürettiğimi hatırlıyorum. O plan beni çok heyecanlandırsa da kimsenin gelmemiş olması çok daha fazla üzdü. Biz de Thomas Delaney yerine Tolga Ciğerci'yi aldık işte. Yıllık 2 milyon avro'yu bağladık, oysa Delaney'in yıllık ücreti bunun aşağısındaydı. Özbek yönetimine buradan bir selam daha, ne diyelim.

Dortmund açısından ise muazzam bir hamle. Delaney'in Dortmund'a gitmiş olmasından dolayı çok mutluyum. Weigl, Dahoud, Delaney orta sahasıyla kusursuz bir üçlü yakaladılar. Favre'nin düzeninde temponun kıymeti büyük, orta sahada bunu başardılar. Delaney'in transferiyle birlikte de Galatasaray açısından konuşulması gereken bir konu daha doğdu.

O da Nuri Şahin. Bu transferin ardından takımdan ayrılmasını çok daha yakın bir ihtimal olarak görüyorum. Galatasaray'la da adı sık anıldığından bu transfer fazlasıyla olası. Dortmund bu anlamda zorluk çıkarmaz, iş Nuri Şahin'e önerilecek ücrette. Transfer olmalı mı olmamalı mı ayrı konu ama bu hamleyle birlikte o ihtimal arttı..

8 yorum:

  1. Dursun Özbek yönetiminin harika(!) performans sergilediği yaz dönemiydi...

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Özbek yüzünden almamıştık bunu galiba. Transferleri o yapıyordu o dönemler. Ama takım geçen sezonu 4. bitirdi. Alsak kötü takımın içinde ne kadar iyi olurdu bilmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha detaylı yazacağım o dönemi. Konuşulması gerekecek.

      Sil
  3. Bennacer de almaz isek 1-2 sene sonra aynen böyle anarız onuda

    YanıtlaSil
  4. Delaney ve Cornelius'un gelmesini çok istiyordum o dönem ama muhteşem başkanımız dursun özbek bu iki futbolcu yerine Eren ve Tolga adında 2 dünya yıldızını takıma kazandırdı.Şakası bi yana Delaney'in Dortmund'a transferi beni üzdüğü kadar sevindirdi de çünkü sevdiğim bi futbolcuydu.Keşke Galatasaray'da görebilseydik onu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece Özbek demeyelim. Kardeşi Özbek, Levent Nazifoğlu derken herkes suçlu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir