30 Haziran 2018 Cumartesi

Yuto Nagatomo Galatasaray'da


Tam da Nagatomo'yu bıraktığımız yerde bulduğumuzu yazmıştım ki bu haberi aldık. O yazı taca çıktı ama yarın yine de paylaşacağım. Kimya > yetenek diyordum, Nagatomo'yu en doğru şekilde böyle özetleyebiliriz. Nagatomo'dan daha iyi, belki daha makul sol bekler sayılabilir ama doğru kimyayı kaçırmamak gerekiyordu.

Bazı tadımlık isimler var. Tek sezon bu formayı giyen, akabinde ayrılan ama yıllar sonra dahi "yeri dolmadı" diyebileceğimiz. Perez, Fleurquin ilk olarak akıllara gelir. Çok gösterişli isimler olmasalar bile kimyaları tutmuştu, ayrıldıktan sonra da yerlerini uzun süre dolduramadık. Nagatomo'yu da böyle örneklendiriyorum.

Ocak ayında da transferini istemiştim. O anlamda büyük tepkiler de aldım ama nadir de olsa başarılı olduğum bir konu diyeyim. Böyle bir tecrübenin Türkiye Ligi'nde başarısız olma ihtimali yoktu. Hücumu üzerinden vuruldu, asist yapamaz, pas atamaz denilirken Galatasaray formasıyla iyi bir hücum performansı da izledik. 

Aidiyetin altı çizilir. Nagatomo'nun kimyasının tutması aidiyet kaynaklı. Benimsedi burayı, belki Dünya Kupası'na hazır olayım diye düşünürken bir anda Galatasaray'ı kariyer hedefi yaptı. Sol beklerden yana dertliyiz işte, en son aldığımız istikrarlı performans sol beke devşirdiğimiz Riera (Telles'i de dahil buna). Bu durumda niye vazgeçelim ki.

Nagatomo'yu takımda tutmak elbette birinci hedef olacaktı. Dünya Kupası'nda da gördük ki bıraktığımız yerden devam ediyor. Kolombiya karşısında Cuadrado'ya 30 dakikada hayatı zindan etti. Hedef görülen maçlarda, rakibin etkisi kanat oyuncusu karşısında büyüyor bu adam. Visca ve Quaresma gibi örneklerin üzerinden çok geçmedi. Şampiyonlar Ligi seviyesi diyoruz ya, bence Cuadrado karşısında bu performans iyi bir sınavdı.

2.5 milyon bonservis de mevcut futbol piyasasında doğal bir rakam. Çok diyemezsiniz, talipleri var, Dünya Kupası sonrası daha da artacaktı. Bu işi Dünya Kupası bitmeden halletmiş olmamız da doğru hareketti. Inter bu anlamda kurt, piyasası iyi koklar ve en iyisini alır. 5-6 milyon avro'lardan kapıyı açmışlardı, biz ise 2 milyon avro civarına çekmek için uğraştık ve neticede 2.5 milyon avro'ya anlaşıldı.

Hayırlısı olsun diyelim, Nagatomo'yu uzun uzun anlatmaya gerek yok. Sol bek performansı akıllarda ama sağ bek ya da sağ / sol önde de rahatlıkla kullanabiliriz. Kimyası tutmuş, bir anlamda garanti katkısı olacak futbolcudan bahsediyoruz. Şimdi arkasına da bir yerli sol bek gerekecek ve Linnes'i de sayarak o rotasyon böylelikle oturmuş olacak..

15 yorum:

  1. Hoş geldi aslan parçası bu sene şampiyonlukta ki payı çok büyük

    YanıtlaSil
  2. Kale forvet ve kreatif orta saha hariç her mevkide oynar bence

    YanıtlaSil
  3. Bence tam olarak 3 milyona aldık diyemeyiz. Telles eğer bahsedilen rakamlarda transfer yaparsa 3.5 milyon civarı para gelecek. Bir de Melo'dan gelecek 500 bin euro var. Yani bedavaya almış gibi olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cavanda ve Carole'den gelecek para da var soylenene gore, durum o kadar da kotu degil isleyen bir sol kanada bu seviyede makul paralar bana gore.

      Sil
    2. Durum kötü değil, Nagatomo'nun ederi budur. Belki yıllık ücreti eleştirilir ama takım içi dengeler ortada. Onu düzeltmeden bu durumu eleştiremeyiz.

      Sil
  4. 3 milyondan 500 düşüyorsak ve 2.5'a iş bitiyorsa harika.
    ama 3 çok.

    YanıtlaSil
  5. KAP açıklamasında 2.5 milyon € yazıyor bonservisi için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı eski olduğu için o kısım güncel değildi. Çok haklısın.

      Sil
  6. https://1.bp.blogspot.com/-ej8fZWepSbo/WbZzTr0aptI/AAAAAAAAa5Y/1Zo2X67jQuEnsvFMbcR71NQU4xNBeKpkQCLcBGAs/s1600/g2.JPG

    2017-2018 sezonu nagatomo nun yıllık net maaşı interde. 1.3 milyon avro.bizede 2 milyon avro net e geldi.neden?lig tazminatı diye bişey var aga.maalesef bu böyle.merkezden uzaklaştıkça tazminat artıyor.merkez neresi? 5 büyük lig.çin katar rusya meksika falan daha fazla tazminat ödüyor.

    avrupada bu kadar vermezler deniyor.doğru.sen fazla vermediğin zaman niye merkezi değilde seni tercih etsin oyuncu.merkezin özelliği nedir?eğer merkezde kendini gösterirsen top 20 kulübe transferin daha kolay olur.ve maaşın yükselir.çünkü izleniyor bu ligler.merkeze uzak liglerde kaybolma ihtimalin oldukça yüksek.haliyle bu riski para ile dengeliyorlar.

    aynı olay donk içinde geçerli.italyada ispanyada 1.3 milyon nete oynar.ama türkiyede bu 1.9 a çıkıyor.

    bu paraları vermiyorum dersen o zaman küçülceksin aga.veysel sarı tarık çamdal ile oyalanırsın.gene zarar edersin bu arada.1 milyon avro maaş verip.

    sözleşme süreleride çok doğru bu yönetimin.çok iyi profesyonel olan nagatomo ile 2 yıllık sözleşme.arada arıza çıkarma durumu olan ama yetenekleri olan donk ile de 1+1 yıllık sözleşme.

    ikisininde maaşları anormal değil.denge açısından.3,5 milyon avro üst sınır olan takımda direk 11 oyanayacak 2 oyuncuya 2 milyon avro verilmesi doğru.

    biz cl takımıyız an itibariyle aga.feeder club değiliz.yada avrupanın orta sıra takımı ve hedefleri olmayan bir takımda değiliz.haliyle maaşlarda yükseliyor bu durumda.

    https://alexandreboero.com/ligue-1-voici-les-salaires-des-joueurs-et-entraineur-de-lyon/

    iyi yönetilen lyon un son sezonda verdiği maaşlara bakın.merkez liglerden biri ve yukarı oynayan bir takım.az paralar değil.

    şunun altını net çizmek lazım.yanlış ama 1 milyon avro maaşla yapılan transfer doğru ama 2 milyon avro maaşla yapılan transfere tercih edilmez.bunu yıllarca sağbek ve solbekte yaşadık.sabri cavanda veysel latovlevici vs eklenebilir.sonra ne oldu.mariano ve nagatomo yu alıp oraları kapattın.garanti oyuncu belli seviye oyuncu ucuz olmuyor aga.hele sana hiç ucuza gelmiyor.merkezde değilsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok. Elbette Inter'de 1.2 alan isim burada 2 alacak. Üstelik iyi de iş çıkarmışken.

      Sil
  7. Muğdat ve Nagatomo'da kemeri sıkıp Donk'a fazla vermelerinin mutlaka bir nedeni var bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyip göreceğiz, hocanın mutlaka bir açıklaması olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir