31 Temmuz 2018 Salı

AEK 3-2 Galatasaray, mevcut itibariyle hoca da ister istemez arayışlara giriyor


Mevcut kadroyu korumak görünen o ki başarı değil. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız, ister istemez seviye yükseliyor. Geçen sezon sonunda gelen şampiyonluğa rağmen "transfer edilmesi gereken" isimlerin altı ısrarla çiziliyordu. Nagatomo'nun kalması, Onyekuru'nun kiralanması iyi de Gomis ve Feghouli gibi isimlerin ısrarla aşağı doğru ilerleyen çizgisini ne yapacağız.

Hoca da ister istemez arayışlara giriyor. Hazırlık maçlarındaki formasyon pek değişmedi ama oyuncu tercihlerinin sık sık değiştiğini gördük. Ahmet Çalık'ın mecburiyetten sağ bek denenmesinden, Belhanda / Feghouli'den oluşan orta sahaya ya da kanat tercihlerinin sürekli rotasyona uğramasından. Bugün de Garry Rodrigues / Onyekuru kanatlarını ilk kez denesek de ezber olmadığı için bir artı sağlayamadık.

Değişmeyen tek isim Carole'ydi. Bütün hazırlık maçlarına 11 başladı ve biz bu ismin takımda kalmayacağından eminiz. Sorun o ki yapacak bir şey yok. Beklenmedik sakatlıklar da oldu bu sürede ve bazı denemelere mecbur kalıyorsunuz. Bazı isimler de ısrarla oynamak durumunda. Savunma hattının felaket oluşu da biraz buradan geliyor.

AEK maçını savunma hataları üzerinden okuyalım. Yediğimiz tüm gollerde bireysel hatalar var ve bir ismin de değil, zincirleme halinde. Serdar Aziz'in ilk hazırlık maçı, bir şey diyemiyorum. Maicon'u zaten eleştiriyoruz, attığı 2 gol ekstrası olsa da görüntü felaket. Ahmet Çalık'ı sağ bek denemek zorunda kalıyoruz, Nagatomo geleli birkaç gün oldu ve Carole'ye mecburuz. Tüm hazırlık maçları bu hatalar ve eksikler üzerinden döndü.

AEK maçı için teknik / taktik ne konuşabilirim ki. İlk yarıda hücum anlamında sorumluluk alabilen kimse yok. Garry Rodrigues bir şeyler yapmaya çalışsa da yetmiyor, çünkü servis olması gereken Gomis'in mutsuzluğuna çözüm aramaya çalışıyoruz. Belhanda sorumluluk almaktan uzakta, Selçuk İnan'ın temposunu yıllardır konuşuruz ve Onyekuru da hazır değil, etkisi anlık. Nagatomo'nun sağ beke geçtiği, Carole'nin de sol bekte oynadığı ortamda hangi hücumu konuşalım.

2. yarıda da görüntü farklı değil. Garry Rodrigues değil de Sinan Gümüş bir şeyler yapmaya çalıştı ama yetmiyor. Feghouli'den sorumluluk almasını bekliyorsunuz, o da kayıp. Kamp görmeli derken görüntüsü daha da aşağı düşüyor. Heyecanlandığımız anlar gençlerin oyuna girmesi. Yunus Akgün yine etkiliydi, en azından istekli oyunu mutlu etti. Onun getirdiği bir hareketlilik var, 2. bir iyi isim yazamıyorum.

Hazırlık maçlarına çok takılmamak lazım desek bile görüntü iyi değil. Eksikler belli en azından, son gün de olsa gidermek gerekiyor. Akhisar maçı en önemli ölçü olacak ve ne oynamaya çalıştığımızı az çok göreceğiz. Mevcut bazı isimlerin kötü görüntüsü, sakatlıklar ve gelmeyen transferler derken bazı parlayan gençler dışında iyi bir kamp dönemi geçiremedik gibi..

12 yorum:

  1. mariano belhandadan da feghouliden de selçuktan da çok daha iyi yaratıcı oyuncu ve daha iyi pasör onun önemini çok net görüyoruz her hazırlık maçı onun dönüşü mutlaka değiştirecektir birçok şeyi,serdar daha ilk defa oynadı sakatlıktan yeni çıktı o yüzden normal bu o da toparlanacak,nagatomo fizik kondisyon olarak hazır gelecektir,muslera dönecek, savunma toparladığı zaman oyunumuz değişecektir,gomis bu zam olayları çözülürse eğer kendine gelir çünkü geçen sene de böyleydi hazırlık maçlarında hatta baya eleştiri almıştı o zaman da,yani demek istediğim transfere acil ihtiyaç var ama işler yoluna girecek bana göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksikler var, onlar zamanla çözülür de transfer konusunda sorun görünüyor. Onu aşmadan bazı durumlar raya oturmaz.

      Sil
  2. onyekuru da fiziksel olarak hazır değil o da hazır hale geldiğinde güzel şeyler olur,sinan zaten iyi bir kamp geçirdi, garry belki maçlarda çok etkili değildi ama hala çok diri ve istekli,yunusa zaten diyecek sözüm yok bu sezon sık sık oynar bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru için biraz daha beklemek lazım. 2018 yılını boş geçirdi.

      Sil
  3. Aynen katiliyorum yazilanlara, zaten Gomis kalsa bile mutlaka bir forvet gerekiyor ki rekabet olsun da biraz düzelsin Gomis yoksa bu sezon böyle gecmez. Ayrica en büyük eksigimiz savunma da degil orta saha zira Serdar, Donk vs derken en yazindan defasi yamalarsin ama orta sahamizin ne oynadigi belirsiz, kac hazirlik maci oldu orta saha organizeli kaliteli 5 atak sayamayiz, eger acilen takviye yapilmazsa bu sezon cok erkenden havlu atabiliriz.

    YanıtlaSil
  4. Savunma ortasaha ×2 forvet x2 erenden fazlasını falan göremeyeceğiz

    YanıtlaSil
  5. Gomis'i bilmem de bence kupa maçı Feghouli'nin son şansı olacak.Erken konuşmak istemiyorum ama düzelecek gibi değil ve açık ara takımın en çok kazananı

    YanıtlaSil
  6. "şampiyon kadroyu koruyacağız" söylemi dursun özbek zihniyetinin dolayısıyla da liseli zihniyetinin söylemleridir. ligte bu kadro, diğer büyük kulüpler üzerine koymazsa belki şampiyonluğa oynar evet. ama şampiyonlar liginde grup 3.sü bile zor olunur. fatih terim faktörü de nereye kadar.

    bizim acilen stopere ve orta sahaya tecrübeli iki isim monte etmemiz gerekiyor. çünkü hazırlık maçlarında da ölçü olmasa da görüldü ki buralardan çok açık veriyoruz.

    santrafora ve kanatlara da genç isimler almalıyız. bu bağlamda yunus as takımda mutlaka kalmalı. bölge anlamındaysa avrupa yerine güney amerika liglerinden genç oyuncu bakmamızın hem yetenek açısından hem maddi açıdan uygun olacağını düşünüyorum.

    şöyle kadroya baktığımda alternatiflerin göz doldurduğu aynı zamanda oturaklı tecrübeli isimlerin de bulunduğu insanın içine huzur veren bir kadro görmek isterim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadroyu koruyabilirsin. Kimseyi alacak durumun yoksa şampiyon kadronu korumak ayıp değil. Sorun şu ki mevcut isimlerin daha da düşmesi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir