4 Temmuz 2018 Çarşamba

Badou Ndiaye & Galatasaray, bu hamle Belhanda'yı da yükseltecek


Geçen yıl bu günlerde de Badou Ndiaye'yi konuşuyordum. Kendisini "Anadolu'dan alınabilecek tek yabancı" olarak nitelendiriyordum ki transferi beni mutlu etti. Anadolu'da yabancılar parlar ama büyük takımlara geldiklerinde genellikle o etkiyi gösteremezler. Badou Ndiaye'nin farklı olduğuna inandım, pahalı maliyetine rağmen "geri dönüşü olur" dedim ve sadece 6 ay içinde rekor bonservis elde ettik.

Trezeguet'i de ekleyeyim bu arada. O da Anadolu'dan alınabilecek bir yabancı ve transferi durumunda geri dönüşü büyük olur. Onun için de önemli bonservisleri çok kısa bir zaman içinde konuşuruz. Bu tarz isimler çok gelmiyor, konuşulmuyor. Tabii esas olan böyle futbolcuları senin bulman. Osmanlıspor, Badou Ndiaye'yi transfer ettiğinde sadece 300 bin avro verdi ve 2 yıl içinde 7.5 milyon avro kazandı. 

Bu transferde trajik bir hikaye var. Badou Ndiaye'nin 2018 yılında gördüğü en son galibiyet bizim Kayserispor deplasmanıydı. Stoke City'e gittiğinde galibiyet göremedi ve küme düştüler. Küme düşmeleriyle alakalı da Badou Ndiaye'nin sözleşmesinde bir madde olduğu söyleniyor. Tabii ben bunun içeriğine hakim değilim. Bonservisle alakalı çıkış maddesi mi yoksa kiralanabilmesine yönelik bir kolaylık mı var bilmiyorum.

Badou Ndiaye'nin hala önemli bir piyasası var. Stoke City ondan iyi bir bonservis bedeli elde edebilir, en azından aldığı paraya yollar diye düşünüyorum. Rakamlar o seviyede olunca da Galatasaray'ın transferde şansı kalmıyor. Çıkan haberler sürekli kiralanabileceği yönünde ama benim de mantığım bunu almıyor. Sözleşmesinde çıkış maddesi varsa bilemem, beklemek lazım.

Badou Ndiaye de hepimizin yaşadığı bir futbolcu, anlatmaya gerek yok. Fatih Hoca'yla birlikte çok daha yükseleceğini bekliyordum ama birlikte sadece 2 maç oynayabildiler. Stoke City'e gidişi de kendi ısrarı mı yoksa kulübün kararı mı bilmiyorum. O paranın Galatasaray'ı rahatlattığı ve ffp görüşmelerinde elini güçlendirdiği bir gerçek. Tutulmak isteniyordu, onu da biliyorum. Enteresan bir menajeri var, türlü oyunlar yaptığı da söyleniyor.

Ya 2. bir Belhanda alacaktık ya da Badou Ndiaye tarzı bir tempo silahı. Belhanda'nın 8 numara oynaması ve bu anlamda verdiği savunma katkısı eleştirilir. Bu biraz da Badou Ndiaye'nin gidişi sonrası oldu. Belhanda biraz daha fazla savunmaya katkı sağlamak ve orta sahada tempo yapmak zorunda kaldı. Badou Ndiaye gibi bir isimle oynaması onu biraz daha hücuma atacak ve beklenen 10 numara katkısının gelmesini sağlayacak. Bu transfer gerçekleşirse yeni sezonda Belhanda'nın da büyük yükseliş göstereceğini düşünüyorum.

Badou Ndiaye'nin pas ve teknik özelliği eleştirilir ama temposu o kadar kıymetli ki. Dripling ve şut özelliği, topla dikine oyunu, hatta 10 numara özelliği. Tudor onu 6 numarada çok dizginlemişti, oysa iplerini biraz salmamız bize ekstra gol katkısı demekti. Badou Ndiaye'nin 10 numara özelliği var, Osmanlıspor'da o pozisyonda oynuyordu ve sezonluk 9 - 10 gol bandında dolaşıyordu. Rakip ceza sahasına daha sık girmesi gerekir, farkını böyle ortaya koyacak.

Gelme durumu varsa kimse karşı çıkmaz. Büyük bir tempo silahı, Fernando / Belhanda arasına müthiş olur. Fatih Hoca'yla da daha büyük bir gelişim göstermesi olası. Bizi ve şartları da biliyor, uyum sorunu da yaşamayacaksınız. Piyasası var ama Galatasaray'ın da bu transfer için şartları zorladığı yazılıyor..

8 yorum:

  1. mariano denayer serdar nagatomo
    ndiaye fernando belhanda
    feghouli gomis golcü kanat
    yine şampiyonuz arkadaşlar hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry golcü değil mi :)

      Sil
    2. 9 gol attı ama gomis her zaman 29 atamaz. o yüzden 9 göze batmıyor. gomis 19 atarken bu adam da 14 atmalı. lavezzi tarzı.

      Sil
    3. 9'dan fazlasını kim atar gerçekten bilemedim. Visca falan lazım.

      Sil
  2. Oyuncu kendisi şampiyonlar liginden dolayı gelmek isterse o zaman şansımız biraz olur aksi takdirde çok zor iş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Stoke tarafındayım, hala neden bıraksınlar diyorum.

      Sil
  3. Sözleşmesinde küme düşme durumunda bedelsiz kiralanabilir maddesi var.Badou'da burayı isterse sorun olmaz.ŞL'de oynayacak Badouyu daha iyi ücretlere satabilirler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir