1 Temmuz 2018 Pazar

Bu sözleşmeyle birlikte ön yargıları da kırmış oldu


Muğdat Çelik'in sözleşme şartlarını da konuşup bu konuyu kapatalım. Sözleşme şartları beklenenden çok daha iyi çünkü. Türk Lirası üzerinden sözleşme yapılacağını bilsek bile biraz daha ağır şartlar medyada yer alıyordu. Bu işi çözmeye başladık gibi bir yorum yapmak isterdim ama Donk'un sözleşmesinin ardından pek bir şey değişmemiş.

1+1+1 yıllık sözleşme imzalandı. Opsiyon şartlarının da futbolcunun forma giyebilme durumuyla alakalı olması da bizim avantajımız. 2 milyon tl'lik sabit ücreti var, 500 bin tl de imza ücreti verdik. Maç başı sistemi de alınan puanlar üzerine. Başarı endeksli bir sözleşmesi var, avro hesabı yapılınca da 370 bin avro gibi bir rakam ortaya çıkıyor.

Medyada ise 3 milyon tl gibi bir rakam konuşuluyordu ve sözleşmesinde opsiyon olduğundan da hiç bahsedilmedi. Şu şartlara bakınca gayet makul bir rakam. Galatasaray'da kulübede oturan isimlerin 2 milyon avro'dan başlayan sözleşmeleri düşünüldüğünde Muğdat Çelik ismine burun kıvrılmayacaktır. Büyük beklentilerimiz olmasa da mücadelesinden asla kuşkum yok.

Bu sözleşmeyle birlikte ön yargıları da kırmış oldu. Galatasaray'a yakıştırmayan, bu transferi beğenmeyen taraftarlar vardı. Yüksek ücreti olması durumunda en çok buradan vurulurdu, geçmişte birçok örneğini gördük. Şözleşmesinden memnun olmayan kimse yok gibi, bu anlamda 1-0 önde başlayacak. Ön yargıların ilk etapta kırılıyor olması güzel.

Galatasaray'a hayırlı olmasını diliyorum. Şartlar ve beklenti dahilinde iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Teknik / taktik detayları almak isteyen takipçileri de linklere alalım;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir