1 Temmuz 2018 Pazar

Nagatomo'suz olmazdı


Nagatomo için beklentim 3 milyon avro'luk bonservis ve 2.2 milyon avro'luk bir yıllık ücretti. Donk'un sözleşmesini gördükten sonra da biraz olsun ümitsizliğe kapıldım. Nagatomo için açıklanan rakamlara baktığımızda gayet başarılı bir transfer operasyonu ortaya çıkıyor.

Melo'dan kaynaklı gelecek 500 bin avro'luk bir bonus maddesi vardı. Bonservisin 2.5 milyon avro olması belki de bu bonus maddesi kaynaklıdır. 2 milyon avro'luk yıllık ücret ise Nagatomo gibi bir isim adına gayet makul. Galatasaray'da kimler ne kadar kazanıyor, onlara kıyasla da Nagatomo'nun bu ücretini makul görüyorum.

Bek bulmakta zorlanıyoruz. Sağ / sol diye ayırmıyorum, her iki pozisyonda da büyük harcanmış ama bir türlü dolmamış yerler vardı. Nagatomo öncesinde beklentiler başka olsa da performansı sonrası olmazsa olmazlardan oldu. Kimya ve aidiyet önde geliyor, Nagatomo'nun Galatasaray'a yakıştığını düşünüyorum. Bir anlamda garanti katkı bile diyebiliriz.

Dünya Kupası'nda da iyi bir görüntüsü var. Tecrübesi ve form durumuyla Şampiyonlar Ligi için ölçü olacak maçlar çıkarıyor. 32 olacak yaşına da takılmıyorum, 2 yıllık bir sözleşme var. Herhangi bir bonus maddesi de yok, tertemiz 2 milyon avro. Nagatomo neredeyse "getirin boş sözleşmeyi imzalayayım" dedi diye düşünüyorum.

Inter'in transfer konusunda kurt olduğunu yazmıştım. Nagatomo'nun bonservisini bu anlamda istediğimiz ölçüde koparmak zor olsa da başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Başka talipleri de olacaktı, 2.5 milyon avro'yu verecek çok takım var. Nagatomo'nun bize söz vermesi avantaj olsa da iş biraz daha sarksaydı bu transfer zorlaşırdı.

Inter'den başka isimler için de uğraşıyor olabiliriz. İdarecilerin hala orada olduğu söyleniyor ve dış basın kaynaklı bir haber bu. Miranda akıllara geliyor, transferini çok isterdim. Aradığımız lider stoper tipi ama onu da transfer etmek zor. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl var, ayrılmak isteyebilir ama bir yandan da Inter'in kullandığı isimlerden.

Transfer dönemi kötü başlamadı. Donk'un ücreti yüksek olsa da kadroda tutmak gerekiyordu. Muğdat Çelik transferi de maliyeti itibariyle doğru adım. Nagatomo'nun takımda kalması olmazsa olmazdı. Önceliğin kadroyu korumak olduğu yazılıyor, atılan ilk adımlar da bu yönde. Denayer için de bir hareket bekliyorum ama o iş Nagatomo transferinden daha da zor. Biraz daha beklemek gerekecek..

2 yorum:

  1. Miranda alınırsa Ujfalusi etkisi yapar mı ? Onun oynadığı sezon 40 maçta 24 gol falan yemiştik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar, hatta daha fazlasını dahi verir. Miranda çok daha iyi ve kaliteli bir stoper.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir