9 Temmuz 2018 Pazartesi

Bu tarz isimler daha sık yurt dışına gittikçe bir yerlere geleceğiz


Çağlar Söyüncü'nün ardından bir futbolcumuz daha PTT 1.Lig'den direkt olarak Avrupa'ya transfer oldu. Zeki Çelik'in Lille transferi fazlasıyla önemli. Ülkemizdeki mevcut yabancı sınırının artıları bunlar. Bu tarz isimler daha sık yurt dışına gittikçe bir yerlere geleceğiz.

Eski düzende Zeki Çelik'in Lille transferi söz konusu bile olmazdı. Çünkü sistem sizi yerliye mecbur kılıyordu ve olmadık paralar ödüyordunuz. Futbolcunun vizyonunda "Avrupa" olsa bile x kulüp öyle bir rakam teklif ediyordu ki buna kayıtsız kalmak imkansızdı. Futbolcu yok dese kulübü buna zorluyordu.

Zeki Çelik, 1 milyon avro bonservis bedeli karşılığı Lille'ye transfer oldu. Bu bedelin yüzde 50'si Bursaspor'a gidecek. Doğan Can Davas konusunda verdiğim örnek bu işte. Futbolcuyu doğru takıma kiralamanız ya da bu tarz bir anlaşmayla göndermeniz durumunda kazançlı çıkıyorsunuz.

Yalçın Koşukavak'ın İstanbulspor'u ülke futbolu adına önemli değerlerden biri. Kısıtlı bütçeyle çok büyük bir iş başardılar. Öncelikleri bu tarz değerleri parlatmak ve bunu da iyi başarıyorlardı. Okan Koçuk da bu örneklerden biri. Zeki Çelik ve Okan Koçuk ikilisi bu yolla Milli Takım'a kadar seçildiler. Bugün Okan Koçuk için de iddialı bonservis bedelleri konuşuluyor.

Zeki Çelik'in önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin Milli Takım bazında önemli bir bek sorunu vardı ve Gökhan Gönül sonrası adına en iyi tercihlerden biri olacak. Defansif özellikleriyle daha ön plana çıkan bir futbolcu ve sol bek ya da stoper olarak oynayabiliyor. Lille de geliştirici bir kulüp ki gidebileceği en iyi takımlardan biriydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir