10 Temmuz 2018 Salı

Ozan Kabak'ın kampta olmasıyla stoper stratejisi dahi değişebilirdi


Ozan Kabak için 2000 jenerasyonunun en önemli ismi desek yanlış olmaz. Bu kamp döneminde yer alması oldukça önemliydi. Özellikle de hocanın açıklamalarının ardından daha da üzüldüm. Büyük beklentilerin olduğu ortaya çıktı.

"Ozan Kabak keşke burada olsaydı. Çok önemsiyordum bizle olmasını önemli bir mesafe katedecekti. Maçlara koyduğumuz zaman da bize geri bildirimi stoperle ilgili başka bir karar almamıza da neden olabilirdi."

Şampiyonlar Ligi için 21 kişi bildirebileceğiz ve o 21 kişiden de biri altyapıdan gelmek zorunda. Yaşı genç isimleri b listesine yazma durumu da olacağı için "o var, bu var" gibi sorulara gerek yok. A listesinde yer alacak isim de Ozan Kabak olacak, bunu Fatih Terim açıkladı. 

Geçtiğimiz sezon "mevcut isimlerden ne alabiliriz" noktasındaydık. Hoca sezon ortasında geldi ve tam olarak ateşin içindeydik. Kendi kurmadığı bir kadro vardı derken de ilk etapta genç isimlere bakmak zor. Benim beklentim bu tarz isimlere kamp döneminde bakmaktı ama Ozan Kabak ve Celil Yüksel gibi isimler sezon bitmeden göze girmeyi başardılar. Özellikle de Ozan Kabak.

Bu tarz bir potansiyeli her sezon bulamazsınız. Fizik anlamında da çok güçlendiğini görmüştüm. Sakatlık durumunu bilmemekle birlikte çok büyük bir şanssızlık olduğunu söylemek lazım. Yakın aralıklarla maç oynatmaktan kaynaklı o da, maalesef doğru planlamalar yapılamıyor. Futbolcuların gelişimi adına doğru bir ortam yoktu. Haliyle de bu tarz sakatlık durumları sık sık ortaya çıkıyor.

Ozan Kabak bu kamp döneminde nasıl bir performans verirdi bilemiyorum. Hocanın açıklamalarından anladığım kadarıyla "stoper stratejisi" dahi değişebilirdi. Benim beklentim Ahmet Çalık'la yolların ayrılması ve Ozan Kabak'ın rotasyon içine dahil olmasıydı. Maicon kaldı gibi görünüyor, Serdar Aziz var, Denayer ya da bir yabancı stoper alınacaktır ve Ozan Kabak'ı orada düşünüyoruz. Donk'u da yerine göre stoper oynatabiliriz.

Bu gençler adına geç hareket ettiğimizi düşünüyorum. Fatih Hoca'yla birlikte en azından zararın neresinden dönsek kardır diyeceğiz. Ozan Kabak'ı ise bu gençlerin arasında farklı bir yere koyuyoruz. Umarım 2. kamp dönemine yetişir, büyük beklenti sahibiyiz.

Ozan Kabak adına da daha teknik detayları okumak isteyenleri geçen yıl yaptığımız paylaşıma alalım;
https://www.sportifcumleler.com/2017/06/galatasarayn-ozkaynag-1-ozan-kabak.html

1 yorum:

  1. Terim'in Ozan hakkındaki sözleri hakkında aynı fikirdeyim top genç adamda. Hocanın Maicon'u garanti görmediği gerçeğini göz önüne alırsak Ozan sıkı çalışırsa beklediğinden fazla forma giyebilir ama sıkı çalışırsa. Bir diğer önemli konu bu gençlerin etrafına toplanan işe yaramaz sürüsü. Çok sayıda yeteneğimizi bu tiplere kaptırdık, ulaşabilecekleri noktanın gerisinde kaldılar. Ozan ve diğerleri için bu konuda da destek olunur umarım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir