31 Temmuz 2018 Salı

Club Africain 0–1 Galatasaray, fazlasıyla Yunus Akgün diyeceğiz


İlk yarısı itibariyle anlamsız bir hazırlık maçıydı ve bu ortamda taktik / teknik konuşmak boştu. Resmen dayak yedik, gerginlik ve sertlik had safhadaydı. Herhangi bir mazimiz de yok, resmen intikam için sahadaydılar. Sıcağı yazmıyorum bile. Para için şu hazırlık maçını oynamaya değmezdi. 

2. yarıda ise biraz olsun futbol konuşmaya başladık. Fazlasıyla da Yunus Akgün diyeceğiz. Müthiş bir potansiyelle karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum. Hazırlık döneminin en ön plana çıkan genci ve rotasyon içinde kendisini sık sık görecek gibiyiz. Her iki ayağını kullanan, dar alanda çok hareketli ve iş bitiren, bir o kadar da hızlı. 

Valencia maçının 2. yarısı ve Sakaryaspor maçındaki hız planı hoşuma gitmişti. Bu sefer Garry Rodrigues ve Onyekuru'yu aynı anda sahada tutarak oynamaya çalıştığımız bir oyun oldu. Fatih Hoca'nın maç sonunda "daha dikkatli olmalarını beklerdim" dediği isimler Gomis ve Feghouli. Bu isimler kenara geldiğinde çok daha hızlı bir Galatasaray ortaya çıkıyor.

Sahte 9 Muğdat Çelik, yanında Onyekuru ve kanatta Garry Rodrigues / Sinan Gümüş ikilisi. Bir anlamda 4 forvet sahada diyebiliriz. Gerçek bir santrafor olmasa da bu 4 ismin de forvet özelliği var. Özellikle Onyekuru'yu sürekli pozisyona girerken görüyoruz ve rakip ceza sahasının içinde sık sık görüyoruz. Yunus Akgün oyuna girdikten sonra ise Galatasaray daha da hızlandı ve pozisyonlar beraberinde geldi. 

Bu düzen içinde Ahmed Musa gibi bir forvetin rolünü az şok tahmin edebiliyorum. Hızlı, daha çok dolaşacak ve ön alanda mücadele edecek. Şu an Muğdat Çelik bu oyuna iyi cevap verdi ve rotasyonda Eren Derdiyok'un önüne geçti diye düşünüyorum. Galatasaray'ın oyunu giderek gelişiyor ama gelişim göstermesini beklediğimiz önemli yıldızların daha da geriye gittiğini görüyoruz.


Gomis bunlardan biri, kafası hiç burada değil. Feghouli için de "kamp" görmeli derken daha da geriye gidiyor. Sakaryaspor karşısında olduğu gibi bu maçta da forvetin arkasında oynasa da farkını ortaya koyamadı. Bu pozisyonda kazanılabileceğini düşünüyorum, hoca mutlaka biraz daha ısrarcı olacaktır.

Belhanda'nın da görüntüsü iyi değildi. İlk yarıda rakibin sindirme politikası içinde en çok ezilen isimdi. Selçuk İnan'ın 2. yarıda takımı daha iyi organize ettiğine inanıyorum. Ön alandaki hızlı oyuncuları koşturmayı becerdi. Tabii bunda rakibin ilk ve ikinci yarılardaki anlayışının büyük payı olabilir. Sertlik dereceleri bir anda değişti.

Bunun dışındaki yorumlar klasik konular. İsmail Çipe'nin 2. kaleci olmaya iyiden iyiye yaklaştığını düşünüyorum. Carole her zaman olduğu gibi felaket durumda, Maicon ise maça kötü başlasa da biraz olsun toparladı. AEK karşısında son hazırlık maçını oynayacağız ve sezonu resmen açıyoruz. Henüz transferler gelmese de mevcut kadronun korunması bir anlamda avantaj olacak..

4 yorum:

  1. Bence bu mac Belhanda ve Feghouli icin kesinlikle bir olcuk degil, adamlara yaka paca fauller yapildi tek kart cikmadan... ister istemez sakinakli oynadilar. Her dribling de gelip banada tekme atsalar bende dribling atmam boyle hic bir seye yaramayacak bir hazirlik macinda. Ikinci yari oyunda olsalardi farkli seyler konusabilirdik. Keza ilk yariyi degerlendirmek gereksiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bu maç açısından değil, genele bakınca da tablo bu.

      Sil
  2. Gomis'in durumu bi an önce netlik kazanmalı.Şu an orta sahaya biri yabancı olmak üzere 2, stopere ve alternatif forvete ihtiyacımız olduğunu hep söylüyoruz.Carole gidince 12 yabancı kalacak.2 hakkı stoper ve orta saha için kullanacağımız düşünülürse bir yabancıyla daha vedalaşıp ordan doğacak boşluğu alternatif forvete ayıracağız.Eğer görüntüsü değişmezse bu durumda gitmesi en muhtemel kişi Feghouli olur.Kanat rotasyonumuz çok güçlü ve Yunus da artık A takımda diyoruz.O yüzden ya Feghouli doğru düzgün oynayacak ya da gidecek.Hep kamp görsün düzelir dedik ama o her geçen maç üzerine koymak yerine daha da geriye gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos sonuna kadar beklemek durumundayız. Her an her şey olabilir modunda bekliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir