11 Temmuz 2018 Çarşamba

Cristiano Ronaldo Juventus'ta


Cristiano Ronaldo adına Juventus'un yepyeni bir meydan okuma olduğunu düşünüyorum. Bu yorumu yapınca da Cristano Ronaldo sevmeyenler "Juventus zaten oranın en iyisi, neyin meydan okuması" diyorlar ama İngiltere ve İspanya'nın ardından İtalya'nın da en iyisi olmaya çalışmak yeni bir meydan okuma anlamına gelir. Bunu da 33 yaşında yapıyor., asıl saygı duyulası nokta bu.

Burada olay İtalya Ligi'ni kazanmaktan ziyade yeni bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. Juventus'un yıllardır uğraştığı, en ucuna kadar geldiği ama başaramadığı tam olarak bu. Cristiano Ronaldo transferiyle birlikte de gerçek anlamda bir futbol aklını ortaya koydular. İçinde bulunduğumuz futbol piyasasında böyle bir futbolcu için (yaşı 33 olsa da) 100 milyon avro'luk bonservis hiçbir şey. Bu parayı çıkarmaları öyle olası ki.

Messi mi Ronaldo mu tartışmalarında yorumum açık. Messi'nin daha yetenekli olduğunu düşünüyorum, belki de en iyisi ama Cristiano Ronaldo çok daha büyük bir futbolcu. Real Madrid'le Şampiyonlar Ligi'nde yaptıkları, daha da önemlisi Milli Takım performansı ve orada koyduğu lider karakteriyle farkını ortaya koydu. Çok daha büyük bir futbolcu olduğuna inanıyorum ve kariyerinde atlaması gereken son bir eşik kaldı.

O da gelmiş geçmiş en büyük futbolcu olmak. Bunu Juventus'la da Şampiyonlar Ligi'ni kazanması durumunda başaracak. Eğer bunu da başarırsa benim için gelmiş geçmiş en büyük futbolcudur. Yeni bir meydan okuma söylemim bu yüzden. Real Madrid'de kalmak işin kolay olanıydı, zaten 3 yıldır Şampiyonlar Ligi'ni kazanıyorlar ve geçmişte pek bir örneği olmayan bir başarıydı bu.

Cristiano Ronaldo'nun da Juventus'a çok yakışacağına inanıyorum. Bu çok iyi bir kariyer planlaması. 33 yaşında dahi yepyeni bir meydan okuma ile birlikte kendini sıfırlama imkanı buluyor. Juventus açısından baktığımızda da ortada büyük bir futbol aklı var. En iyi 2 isimden birini 100 milyon avro karşılığı takıma katabiliyorlar ve onlar adına da yepyeni bir heyecan. Cristiano / Dybala ikilisi farklı bir seviye olacak. Zaten iyi yönetilen bir takımdı, şimdi ise en iyileri olmaları dahi olası.

Real Madrid'in de böyle bir değişime ihtiyacı vardı. Onların da yeni heyecanlara ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. 3 yıldır Şampiyonlar Ligi gelse dahi takım içinde bir doymuşluk var ve bu da La Liga performansına yansıyor. Mbappe, Hazard gibi isimlerin transferlerini olası görüyorum. Forvet için ise Harry Kane, Lewandowski ya da Icardi gibi isimleri görmek isterdim. Onlar da iyi yönetilen bir takım ve son 2-3 yılda atılan adımlarla da müthiş genç yetenekleri kadrolarına kattılar. Sadece Mbappe transferi bile geleceği büyük ölçüde satın almak anlamına gelecek..

8 yorum:

  1. abi kupa sayısına bakarsak messi nin 31 kupası var ronaldo nun 23, o zaman messi daha büyük

    YanıtlaSil
  2. Ronaldo bi süre orda takılır sonra Sporting'e gider.Bu gidişle 40 yaşını rahat görür bence.Eğer sonraki Dünya Kupası'nda başarılı olamazsa da 2026 Dünya Kupası'na katılmak için herşeyi yapacaktir.Sevip sevmemek tercih meselesi ama Ronaldo çok büyük saygıyı hak ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çalışma temposuyla bence de rahatlıkla görebilir.

      Sil
  3. Meydan okumaktan asla korkmayan bir futbolcu. Tam manasıyla bir savaşçı. İtalya ligine de farklı bir hava katacaktır. Eski yıldızlı günlerine geri dönebilir serie A

    YanıtlaSil
  4. avrupa'da realliyim, 9 sene oynadı yapmadığı iş kalmadı şimdi yine iyi bi paraya gidiyor. gayet memnunum. transfer böyle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Real Madrid adına da bir değişim gerekiyordu ve en doğru zamanda yollar ayrıldı. Hem de 95 milyon avro'ya gelen isim 100 milyon avro'ya giderek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir