8 Temmuz 2018 Pazar

Divock Origi & Galatasaray, geliştirici kulüp olarak kendimizi inandırmamız gerekiyor


Futbolcu kiralamak dışında bir formülümüz kalmadı gibi. Avrupa'nın önde gelen takımlarının kadrolarında düşünmediği isimleri yakından takip etmek gerekiyor. Geçtiğimiz sezon transferin son günlerinde Fenerbahçe'nin Janssen'i kiraladığı gibi ihtimaller doğabilir. Divock Origi de o ihtimaller arasında düşünülebilir.

Sözleşmesi 2019'da bitiyor ve sözleşmesinin bitmesine 1 sezon kalmış bir ismi de kiralamaları zor. Bu tarz durumlarda sözleşmesi uzatılıp kiralık gönderilebiliyorlar. Origi'nin yaşı 23 ve piyasa yapması beklenen bir futbolcu. Şu ana kadar beklenileni veremedi diyebiliriz. Wolfsburg'a bu uğurda kiralanmıştı ama 31 maçta 6 gol 2 asistte kaldı. 

Potansiyel sahibi bir forvet. Hızlı, atletik, kanat ve teknik özellikli. Bitirme noktasında sorunu olsa da Ahmed Musa için yazdıklarımın fazlası Origi adına geçerli. Patlayıcı özelliği olan forvetler var iyi tamamlayıcılar. Origi'nin Ahmed Musa'ya oranla teknik özelliğiyle daha öne çıkacağını söyleyeyim. Ahmed Musa'yı önde tek başına kullandığımızda hızı ve atletizmi dışında fazla bir opsiyon kalmıyor ama Origi'nin özellikleri çok daha komple.

Gomis'i iyi tamamlar, kanada attığımızda da iş görür. Hız ve atletizminin yanına gücü de ekliyoruz. Fatih Hoca böyle forvetleri çok sever ki Şampiyonlar Ligi'ni de düşününce piyasa yapması oldukça olası. Bu noktada da "geliştirici" kulüp olarak kendimizi inandırmamız gerekiyor. Geçtiğimiz sezon Denayer'in yükselişi iyi bir referanstı. Bu yolla Beşiktaş'ın kiraladığı Talisca ve Aboubakar gibi isimler vardı.

Premier Lig'de transfer dönemi 9 Ağustos'ta bitiyor. O tarihten itibaren önemli bir şansımız olacak. Takımların kadrolarında düşünmediği isimler adına çok fazla opsiyon kalmıyor. Şampiyonlar Ligi bu anlamda büyük bir koz. Sadece Origi de değil, bu tarzda kiralanabilecek birçok isim var. Denayer de ihtimallerden biri. Bu anlamda sabırlı olmalıyız.

Origi'nin Wolfsburg'da yapamaması biraz da kulüple alakalı. Berbat bir sezon geçirdiler ve şu isim ön plana çıktı diyebilmemiz zor. Origi'den önemli beklentileri vardı, bu Liverpool adına da geçerli. Lille günlerinde önemli bir potansiyeldi, Liverpool da gelişim göstermesi adına onu 1 sezon daha Lille'de kiralık olarak bırakmıştı. Premier Lig'de de şans bulsa da bir türlü o eşiği aşamadı. Talipleri olacaktır ama bu noktada onu geliştirebileceğimize ikna etmemiz bizi şanslı kılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir