7 Temmuz 2018 Cumartesi

Muslera da Galatasaray için bu hesap


Bu tarz şampiyonalarda bir Muslera klasiğidir. Ya şık bir gol yer ya da olağanüstü hata ile gol gelir. Olsun, bu onun değerinden bir şey götürmez. En azından biz Galatasaraylılar için. Benim, Galatasaray kalesinde izlediğim en iyi kaleci ve Muslera da Taffarel'le güzel. Allah ayırmasın.

Muslera'yla alakalı "transfer söylentileri" konuşuluyordu. Grup maçlarını müthiş geçti ve Uruguay da onunla birlikte bu kupanın favorileri arasında gösterildi. Muslera adına bu transfer söylentileri hep olur ama bu sezona kadar iyi bir dönem geçirmiyordu. Biten sezonla birlikte yeniden yükselişi ve Dünya Kupası'na iyi başlangıç derken bizleri bir "Muslera korkusu" sardı.

Öyle bir teklif gelir ki buna hayır demeniz imkansız olur. Muslera gibi bir kaleci için de bu rakamın 15 - 20 milyon avro aralığında olduğunu söyleyebilirim. Bunu da böyle bir teklifin gelmeyeceğini bilerek yazıyorum. Gitmemeli yani, Galatasaray adına garanti bir katkıdan bahsediyoruz. Eminim ki bugün Muslera gitse yerini doldurmak yıllar alacak.

Muslera'yla birlikte büyük işler başardık. Başarmaya da devam edeceğimize inanıyorum. Bizden biri oldu, yabancı gibi görmemek gerekiyor. Garanti katkı diyorum, geldiği günden bu yana tartışmasız şekilde ülkenin en iyi kalecisi. Muslera'yı x bir rakama sattığımızda yerini doldurmak için aynı parayı, hatta daha fazlasını harcamak dahi bizi kurtarmayacak.

Dünya Kupası sonrasında transfer söylentilerinin kesileceğini düşünüyorum. Geçen sezon başında sözleşme uzattı ve bu noktadan sonra futbolu burada bırakır diye düşünüyorum. Öyle de olmalı, yaşı 32 ama önünde uzun yıllar var. Kaleci için bir şey değil o yaş, üst düzeyde devam etmek adına yılları var. Bugün Buffon 40 yaşında transfer yapıyor ve hiç sırıtmıyor. Muslera da Galatasaray için bu hesap.

İşin komiği Muslera için "kötü kaleci" diyenler. Hatta dün bana gelen tweetlerden biri "Hayrettin bile daha iyi kaleci" şeklindeydi. Küçük gördüğü Hayrettin Demirbaş'u hiç izlememiş bir isim yazıyor bunu da. Gayet iyi kaleciydi o da, nedense kötü dönemleriyle anımsanır. Muslera adına da son yıllarda böyle bir kitle oluştu ve ısrarla kötü tarafların altını çizdi. Muslera'nın ihtiyaç duyduğu şey yeniden ayağa kalkmasıydı, Taffarel'in dönüşüyle de bunu başardı..

8 yorum:

  1. Her ne olursa olsun satılmamalı. Galatasaray Mondragon'dan sonra 5 sene kaleci sıkıntısı yaşadı. O dönemki yönetim Orkun, De Sanctis, Leo Franco, Zapata gibi uyduruk kaleciler getirdi. Galatasaray'ın şuanki mali şartlarda Muslera gibi bir kaleci getirmesi mümkün değil. O yüzden bu konuda tekliflere kapalı olmak en iyisi. Zaten öyle de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir teklif gelir ki yok diyemezsiniz. Ama ben öyle bir teklif geleceğine inanmıyorum işte. Bu yüzden de kalmalı diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Muslera her şeyin ötesinde uluslararası bir sima. Takımın dışa acılan yüzlerinden birisi ve iyi bir kaleci iyi bir insan her şeyiyle tam bir profesyonel. 40 yaşına kadar oynasın sonra da teknik heyette veya yonetimde devam etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yaşa kadar da oynayabileceğine inanıyorum. En azından 36 - 37 lere kadar belli bir seviyede kalacaktır.

      Sil
  3. Muslera sadece ligde iyi oynar avrupada bizim için kötü bi kaleci diyeni bile gördüm.Daha neler neler var.Bizim bazı taraftarlar çok şuursuz gerçekten ve bu kitle 2011'den sonra ortaya çıktı.Bi futbolcu tek maçta kötü oynasa öldürüyorlar resmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz bu adamla onca Şampiyonlar Ligi maçı kazanmadık mı :)

      Sil
    2. İşte bunlar Mondragon - Muslera arasındaki boşluğu bilmiyor.Bizim o dönem neler çektiğimizi bilseler ağızlarını açmazlar

      Sil
    3. Biliyorlardır aslında :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir