22 Temmuz 2018 Pazar

Doğan Can Davas'ı klasik 10 numara olarak görmemek gerekiyor


Gelişimleri adına alt liglere kiralık olarak gönderdiğimiz isimlerin geneli büyük gelişim sağlayamaz. Doğru takım, lig ya da zamanla açıklayalım bunu. Bu da bir plan dahilinde gerçekleşmeli. Oynatma garantisi başka olmak üzere futbolcunun oynayacağı pozisyon, lig, takımının şartları da mühim.

Bu anlamda Doğan Can Davas ismini konuşmak gerekiyor. Şu an Galatasaray'la birlikte kampta ve en çok merak edilen futbolculardan biri. Geçtiğimiz sezonu 3. ligde Çorum Belediyespor'la geçirdi ve 33 maçta 14 golü vardı. Ondan önceki sezonun yarısında da 3. ligde Erbaaspor formasıyla geçirdi ve 16 maçta 9 golü vardı.

3. lig diye kestirip atmamak gerekiyor. PTT 1. Lig veya 2. Lig'e kiralık olarak gönderilen çoğu ismin düzenli olarak oynatılmadığını görüyoruz. Takım ciddi bir iddia sahibiyse bu tarz gençlerin yüzüne bile bakmıyor ve kadrolarını tamamlamak adına kiralıyorlar. Doğan Can Davas'a da daha ciddi teklifler gelmesine rağmen bu takımları seçerek düzenli olarak oynamayı tercih etti.

Aslında bu işin doğrusu Hollanda veya Belçika alt lig takımlarından biriyle anlaşıp kiralama yöntemini uygulamak. Emrah Başssan'ı Hollanda 2.Lig'ine kiralık olarak yolladığımız dönemde düzenli olarak forma şansı bulduğunu gördük. Altyapıdan gelen önemli jenerasyonlar var ve bu çocukların forma bulmaları gerekiyor. Kiralık olarak yollamak doğru ama doğru takımı bulmak zor.

Doğan Can Davas'ı klasik 10 numara olarak görmemek gerekiyor. Oyun kurmaktan ziyade daha çok ceza sahası içinde bitirici bir isim. Topla dikine alan kat edebilen, kanat özelliği olan, ceza sahası çevresi veya içinde bitirici özelliği yüksek. Fırsatçı olarak nitelendirebiliriz ki bu tarzda bir ofansif orta sahamız yok. Eğer kendini gösterebilirse farklı tarzıyla iş yapabilir.

Kamp kadrosunda yer alması sürpriz değil. Atalay Babacan daha önemli bir potansiyel olsa da o yok mesela, Doğan Can Davas'ı izleyeceğiz. Merakla beklediğim gençlerden biri ve beklentim de var. Bu konuda çok soru geliyordu, umarım biraz olsun merakları gidermeyi başarmışımdır..

11 yorum:

  1. Sasa iliç gibi mi

    YanıtlaSil
  2. Bu isimler burda pek gelişmiyor.Zamanında dediğin gibi bi takım satın alacaktık ve bizde potansiyeli olan futbolcuları oraya gönderip orda gelişmelerini bekleyecektik ama bunu bi türlü yapamadık.Bi ara Beylerbeyi'yle anlaşmıştık bence doğru bi adım değildi ki zaten sonradan koptuk onlarla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden gelişmesin, artık Fatih Hoca var. Yeteneği gördüğü isime şans verir.

      Sil
    2. Alt liglere kiralayıp gelişmelerini kast ettim ben.Yoksa Fatih hoca bu konuda çok başarılı

      Sil
    3. Bence alt liglere gitmeleri daha iyi. Yeter ki oynama garantileri olsun.

      Sil
    4. asıl alt liglerde gelişiyorlar ,çok küçümsüyorsun alt ligleri galiba

      Sil
    5. fb de ki guiliano tipi

      Sil
    6. Aynen öyle. Alt ligleri asla küçümsemeyin. Yeter ki şans bulsunlar.

      Sil
  3. bence doğan can için o sezon bu sezon.ekonomik kriterler düşünüldüğünde bundan daha iyi bir fırsat olamaz.hali hazırda golcü ve forvet arkası mevkilerinde nicelik eksikliğide var.terim çift forvet oynatmayı sever.doğan can gomis ikilisi neden olmasın :)
    belhanda da 8 numara oynar.donk stopere evrilir.fernando belhanda ikilisi oynar .
    gerçi terimin fernando dan 8 numara yaratmak istemesini çok fazla doğru bulmuyorum.ideal 6 numara fernando

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha görelim derim. Yine erken anlam yüklüyoruz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir