5 Temmuz 2018 Perşembe

Emre Akbaba & Galatasaray, yaratıcı bir alternatifimizin olmaması büyük sorun


Emre Akbaba'nın ismi  Sampdoria ve Udinese gibi kulüplerle de anılır oldu. İtalya kaynaklı çıkan haberlerde de bu takımların tekliflerine rağmen futbolcunun Galatasaray'a yakın olduğu yazılmış. Fatih Hoca döneminde çıkan transfer söylentilerini dış basından takip etmek en sağlıklısı. Bu haber doğru mudur bilmem ama duymadığımız, bilmediğimiz çoğu bilgiyi ilk olarak dış basından öğreniriz, kısa zaman içinde de gelişmeler yaşanır.

Transfer edilmesi gereken bir numaralı yerlidir kendisi, buna itiraz olmaz. 2 senedir yazıyoruz ismini, bu transferi büyük heyecanla beklesem de ülke içinde müthiş bir piyasası var. Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir gibi takımlar da istiyor, en çok bonservisi veren takıma gidecek. Her takımın da kendi içinde yaşadığı ekonomik zorluklar oluyor ve transferi zorlaştıran etmen de bu. 

1 yıllık sözleşmesinin kalmış olması belki avantaj olacaktır. Kesin olan Alanyaspor'da kalmayacağı, şu dönem satışı gerçekleştirmemeleri büyük bir ekonomik girdiden mahrum kalmaları demek. Olaya Galatasaray açısından baktığımızda ise stratejimizi bilmiyorum. Sattığın kadar al durumu mu var ya da bonservis kotamız nedir. Emre Akbaba için 5 milyon avro istendiği söyleniyor. Günümüz şartlarında büyük para. Transfer ne derece gerçekleşebilir bilmiyorum. 3. milyon avro + takas gibi konular konuşulabilir de.

Daha öncesinde yazdığım konuları tekrarlayacağım. Yerli ihtiyacı büyük ve Emre Akbaba gibi sol ayaklı, yaratıcı futbolculara ihtiyaç var. Kulübeye baktığımızda herhangi bir yaratıcı orta saha yok, bu anlamda hamle yapamıyoruz. 11 için dahi Belhanda'nın yanına yaratıcı bir isim gerektiğini düşünüyorum. Fernando / Belhanda arasına da girebilir, tabii oyun tarzı biraz daha 8 numaraya evrilmeli.

Alanyaspor'un beyni durumunda, tüm düzen onun üzerinden dönüyor. Çok fazla şut deniyor ya da pas hataları da yapabiliyor ama buna ihtiyaçları var. Galatasaray gibi bir takımda rolü bu denli büyük olamaz, haliyle de bulduğu şansları en doğru şekilde değerlendirmesi lazım. 10 numaralı bir düzenimiz yok, o da 8'e evrilmek durumunda. Biraz daha oyunun iki yönünde katkı vermeli, tempoyu yükseltmeli.

Sol ayağını iyi kullanıyor ve şut özelliği ön plana çıkar. Bugün Galatasaray kadrosunun en büyük sorunlarından biri de şut atan futbolcu olmaması. Ceza sahası etrafında bitirici bir isim daha ön plana çıkmalı, iş sadece Gomis / Garry Rodrigues ikilisine kaldı. Geçen sezon 32 maçta 14 gol 10 asistti, Vagner Love gibi bir ismin ayrılığına rağmen düşüş yaşamadı. Alınabilecek, hatta alınması gereken bir numaralı yerli futbolcu..

5 Haziran 2018 tarihli yazı..

4 yorum:

  1. serdar gürler,musa çağıran,emre akbaba bunları kesinlikle almamız gerek hatta sivasda ki emre kılınç iyi oyuncu o da olabilirdi,sol bek yerli olarak ömer bayram olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç'ın hiç ismi geçmiyor ama bence de yetenekli isim. Hoca onu Boluspor'da oynarken de istiyordu. Ömer Bayram da sanırım alınabilecek tek yerli sol bek.

      Sil
  2. Sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalmış ve Galatasaraylı olan birine bonservis vermek pek doğru olmaz bence.Bu yıl orayı kiralık bir isimle doldurup bi sonraki sezon için Emre'yle Ocak ayında ücretsiz anlaşma sağlamamız daha doğru olur bence.Eğer zaten Galatasaraylıysa ki öyle biliyoruz o zaman bu yaz kendisine gelecek teklifleri elinin tersiyle itip Ocak ayını bekler.Mehmet Ekici de beşiktaş'a gönderilmek istendi ama o diretip istediği takıma gitti bi kaç ay sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyoruz zaten, mümkün olan en iyi şartlarda transfer edeceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir