14 Temmuz 2018 Cumartesi

Fikstür avantajına inanmıyorum desem de geçen sezon bunun ekmeğini yemiştik


Fikstür avantajına her ne kadar inanmıyorum desem de geçen sezon bunun ekmeğini yedik. Tudor'la birlikte gelen o iyi başlangıcın temel nedeni "fikstür avantajıydı". O sayede de ligin ilk yarısını daha kötü bir noktada bitirmedik. 

Ligin ilk yarısında bizler adına derbiler büyük bir hayal kırıklığı oldu ama o konuda da fikstürün avantajı "deplasmanda" oynamamızdı. Ligin 2. yarısıyla birlikte Fenerbahçe derbisi dışında derbileri kendi sahamızda oynadık. Yine deplasman fobisi yaşadık ama o derbi galibiyetlerinin şampiyonlukta kıymeti büyüktü. 

2018 - 2019 fikstürüne baktığımda ise 11. haftadaki Fenerbahçe deplasmanına kadar zorlu bir süreç yok aslında. Trabzonspor deplasmanının ligin 4. haftasına gelmesini avantaj görüyorum. Nedeni de yeni bir takım olacak olmaları, orada da bir yapılanma ve bilinmezlik var. 2. ve 3. haftalarda üst üste kendi sahamızdayız, oynanacak deplasmanlar da kazanılmayacak gibi değil. 

6. haftada Akhisar deplasmanı var ama onlar da Avrupa Ligi oynayacak. Bizim Şampiyonlar Ligi maçlarımız da elbette zorlayacaktır ama 11. haftaya kadar ki süreçte fikstürün iyi geldiğini düşünüyorum. Fenerbahçe maçı da kendi sahamızda zaten, Fatih Hoca sonrasında bu tarz derbiler için fazlasıyla umutluyum. 

Sonrası ise zorlu süreç, daha da önemlisi herkes herkesle bir şekilde bir yerlerde oynayacak. Günün tabiat şartları ya da değişkenleri ne gösterir bilinmez. Yeni sezonun Galatasaray adına hayırlı olmasını diliyorum. Kadrolar kurulduktan sonra sezon için çok daha sağlıklı yorum yapmak mümkün olacak..

6 yorum:

  1. Deplasman fobisi yaşamazsak yine şampiyon oluruz diye düşünüyorum. Kadro kalitesi olarak şuan rakiplerden daha iyi bir konumdayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O fobiyi geçen sezonun son haftalarındaki deplasmanları bir şekilde kazanarak atlattığımızı düşünüyorum.

      Sil
  2. fikstürünü takip ettiğimiz takım kim o önemli güçlü bir takımsa onların yıprattığı takımla sonraki hafta oynamak önemli bir avantaj doğuruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bir avantajı olacak ama günün şartları ne getirir bunu bugünden bilemiyoruz.

      Sil
  3. Bir de gs yüksek rakımlarda sert havalarda puan kaybetme riski yüksek bir takim kültürü var. Sivas Malatya gibi... Kış mevsiminde böyle yerlere pek gitmiyor gibi. Yine sıcak havalarda Ege Akdeniz ve Güneydoğu deplasmanı bize sorun yaratabiliyor ki yine öyle bir haftamız pek yok gibi. Fikstür avantajı biraz da diğer takımların durumlarıyla ortaya çıkıyor. Geçen sene ligin ilk haftalarında dağittığımız takımlar sonraki haftalarda bela olmuştu diğer takımlara. Bu bağlamda lige sıkıntılı başlayacak Trabzonla 4. Hafta da oynamak bir avantaj gibi görünüyor. İnşallah bir avantaj doğar. Ama benim görüşüm dengeli güzel bir fikstür var. İyimserim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevsimle alakalı şartları kestirmek zor. Soğuk ya da sıcak her iki takıma da aynı desek bile diğer takım buna alışmış oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir