18 Temmuz 2018 Çarşamba

Galatasaray 1-3 PSV Eindhoven, bu orta saha kurgusuyla üretmek güç


Galatasaray'ın en büyük sorununun yaratıcılık olduğunu düşünüyorum. Mevcut kadroda Belhanda'nın olmazsa olmazlığı da bundan. O olmadığı an iş 4-3-3 içinde Donk / Fernando / Selçuk İnan üçlüsüne dönüyor ve bu kurguyla pozisyon üretmek güç. Ya Feghouli kalitesini hatırlayacak ya da Garry Rodrigues'in ayağına bakacaksınız.

Feghouli'den yeni sezon için beklentim büyük. Bu maç özelinde ise en büyük hayal kırıklığım oldu. Beklentimin uzağındaydı ki geçen sezon eleştirdiğimiz görüntü buydu. Gomis de pozisyon hazırlayacak ya da top tutacak bir forvet değil. Ona pozisyon hazırlamamız ve mümkünse ceza sahası içerisinde buluşturmamız gerekiyor ama bu orta saha yapısından imkansız.

Transfer beklediğimiz pozisyonlar az çok belli. Stoper sorunu var, geriden oyun kurmak büyük mesele. Maicon'u da iyi bulmadığımı söylemem lazım. Carole'ye bakınca da ondan yeni bir Donk destanı yaratmak imkansız duruyor. Nagatomo ve Mariano gibi beklerle geriden oyun kurma önemli ölçüde çözülecek olsa da önemli bir stoper sorunu var.

2. yarıda ise Sinan Gümüş, Muğdat Çelik ve Onyekuru gibi isimlerle biraz daha enerji dedik. 2-1'i bulduk, o 5 dakika içerisinde de önemli bir hareketlilik olsa da 3-1'le birlikte fiş çekildi. Enerji de önemli bir silah, bu anlamda kulübe kıymetli. Hücum noktasında da yaratıcı alternatifler olmasa da enerji getirecek, patlayıcı özelliği olan alternatifler oluştu. 

Nihayetinde hazırlık maçı tabii. Eksikleri görmek için oynuyoruz ve kimin nereye lazım olduğunu herkes biliyor. Yüklemeler yapılıyor, idmanlar ağır ve bu aralıkta maç oynamak gerçekten zor. Bugün rakip daha ciddiydi ve eksikler anlamında ölçü kabul edebileceğimiz bir maç oynadık. Şampiyonlar Ligi de diyecekken çok daha fazlası lazım.

Forvet sorunu da var. Gomis / Eren Derdiyok ikilisi pivot özellikli ve araya hareketli bir isim sokmak zorundayız. Stoper ve 8 numara kadar da önemli bir sorun. Belki yeni dönemde farklı bir formasyon da denenebilir, sezon içerisinde yeni arayışlara hazır olmak lazım. Şu an 4-3-3 üzerinden devam ediyoruz ve bir süre daha devam edecektir. Bu formasyonun da olmazsa olmazı Belhanda / Fernando arasına yazılacak bir 8 numara. Yaratıcı isim veya Badou Ndiaye gibi atletik bir silah.

10 yorum:

  1. ismail güven verdi bana açıkçası,4-5 kritik kurtarışı var ve zamanlamaları da iyiydi,tek eksiği degajlar idi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 maç üzerinden yorum yapamam. İzlemek gerekiyor. En kötü ihtimalle 3. kaleci olarak kalacaktır.

      Sil
  2. Sezonu kapatirken yazmistim, zincir en zayif halkasi kadar gucludur...Stoper ve orta saha takviyeleri sonrasi oynanacak maclara göre bir yorum daha yerinde olabilir.Ama yaraticilik tespitiniz sadece bu mac degil oyuncu profiline baktiginizda da anlasiliyor.Donk,Carole,Gümüs,İnan,Derdiyok,Cigerci ,Maicon...Bu oyunculara karsilik bir E.Akbaba yazdiginizda, bahsettiginiz yaraticilik problemi kabak gibi ortaya cikiyor.Bir yildan fazladir eli ayagi duzgun akilli bir stoper yazdik, safkan bir 8 lazim dedik ama olmadi.Bakalim bu sezon neler olacak.Terim de mental acidan bir degisim geciriyor.Hamlelerini bekleyelim öncelikle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon bittiğinde de yazmıştım, hatta sezon içinde de konuşuyordum. Belhanda'nın alternatifi yok ve olmadığı için de Belhanda olmazsa olmaz. Beğenin ya da beğenmeyin.

      Sil
  3. Tek maçla değerlendirmek istemem ben de ama Feghouli, Maicon ve Carole ışık vermiyor açıkçası.Eğer Valencia maçında da bu performansları devam ederse sıkıntı var demektir.Hadi Carole bi şekilde gider zaten az kazanıyor ama bu durum devam edip Maicon ve Feghouli'yi elden çıkarmamız gerekirse birini aldığımız ücrete yakın bi teklif gelmeyeceği için, diğerini ise zaten bizde yüksek bi ücret aldığı için elden çıkaramayız.Mesela Gomis de geçen sezon hazırlık maçları ve östersunds maçlarında gol atamamış ama sonra takımı taşıyan isim olmuştu o yüzden çok büyük eleştiri yapmak istemiyorum zaten hazırlık maçları testtir.Umarım düzelirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli ve Maicon için beklerim ama Carole konusunda benim de umudum kalmadı.

      Sil
  4. Ayrıca biliyorsundur gerçi ama Ahmet, Carole, Maicon, Tarık, Selçuk, Eren ve Tolga'nın yıllık maaş toplamları bonuslar hariç 12 buçuk milyon euroydu sanırım ki bu fazlasıyla büyük bi rakam.Üstelik bunlar katkı sağlamayan futbolcular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 sezon daha beklemek gerekecek. Çoğu ismin sözleşmesi bitecek ve bir rahatlama gelecek.

      Sil
  5. Ortasaha için mutlaka direk oynayacak bir yabancı 8 ve ayrica belhandayi gerektiginde yedekleyecek yerli 10 lazım ndiaye ve akbaba mükemmel olurdu ıns şartlar dahilinde ediniriz bu oyuncuları stoper ve forvet kalıyor geriye ki nasıl halledicez bu şartlar altında inanın hiç bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum. Belhanda için bir yaratıcı alternatif ve Badou tarzı 8 numara gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir