15 Temmuz 2018 Pazar

Galatasaray'ın gençlerinin potansiyelini belirtmek züğürt tesellisi mi oluyor?


Fenerbahçe'nin Berke Özer, Barış Alıcı ve Ferdi Kadıoğlu transferlerini önemsiyorum. Potansiyel sahibi yerli futbolcular ve geleceklerine yön vermek anlamında da bu tarz yatırımlar yapıyorlar. Bu kadar konuşulmasa da Beşiktaş'ın da Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın gibi transferleri oldu. Galatasaray'ın ise neden bu piyasaya girmediği konuşuluyor.

Fenerbahçe'nin bu hamleleri bedava yapmadığıyla başlayalım. Berke Özer ve Barış Alıcı ikilisi için 4 milyon avro + sonraki satıştan pay verdiler. Ferdi Kadıoğlu adına da 1.5 milyon avro'luk bir bonservis olduğu söyleniyor. Bu tarz potansiyeller adına ödenebilecek rakamlar bunlar.

Galatasaray'ın satmadan alabileceği kimse yok. Kiralık üzerinden bir hareket var ve önceliğimiz mevcut takımı korumak gibi görünüyor. Bonservis verilmesi halinde dahi Nagatomo gibi nokta atış isimler olabilir. Bu 3 isim için 5.5 milyon avro veremezdik, bu Galatasaray'ın içinde bulunduğu maddi durumla alakalı.

Fatih Terim'in futbol akademisini bütünüyle değiştirmek istemesi boşuna değil. Bu yapıda altyapı olmazsa olmaz ve orayı güçlendirmek zorundayız. Mevcut tabloda ise iyi jenerasyonlar yakaladık, kıymetli gençlerimiz olduğunu düşünüyorum. Bu çocukları kestirip atmamak gerekiyor, bizim de elimizde potansiyel sahibi futbolcular var.

Mevcut tabloda bu gençlerden 1-2 isim kazansak dahi büyük kazanç. "Bu çocuklardan bir şey olmaz, her zaman olduğu gibi acı tecrübe yaşarız" demek çok acımasız bir yorum. Fatih Hoca'nın Galatasaray geçmişini bilmemek ya da. Bu çocukların Fatih Hoca'yla da şansı olmayacaksa bir daha olmaz zaten. 

Burada boşuna yazdığımıza inanmıyorum. Araştırdığım, izlediğim ve bildiğim kadarıyla genç isimlerin altını ısrarla çiziyorum. Boşuna değil bunlar, yazarken bir şeyler bildiğimi düşünüyorum. Ne olacağını zaman gösterir ama bu çocukların şansı yok değil. Bu kamp dönemi de bir o kadar kıymetli..

10 yorum:

  1. Çok geçmişe gitmeye gerek yok Semih Kaya'nın milli takım stoperleri Servet Çetin ve Gökhan Zan'dan formayı alıp bir daha geri vermemesini hatırlamak Ozan, Celil, Yunus gibi potansiyelli gençlere örnek olmalı. Çalışın kapın formayı. Bu arada FB gerçekten üç cevher aldı. Umarım öncekiler gibi bu gençleri kulübeye oturup heba etmezler. Ben Cocu'nun da bu doğrultuda takımın başına getirildiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans var, hoca o imkanı tanıyor. Top onlarda.

      Sil
  2. Galatasaray altyapısı gerçekten çok değerli.Bunu futbola objektif bakabilen her insan söyler.Ezeli rakiplerimizin de kat kat üstünde bi altyapı.Fatih hoca 2000'de gitmeseydi ve bu süreçte hep bizle kalsaydı altyapıdan çok futbolcu yetiştirip iyi paralara satardık.

    YanıtlaSil
  3. O oyuncuların fenerbahceye gitmelerini anlayabilmiş değilim. Oynamaları çok zayıf ihtimal gibi duruyor. Ciddi bir risk aldılar. Biz neden almadık konusunda ise Berke zaten muslera varken oynayamazdı. Barış ve ferdi gibi oyuncuları almak yerine ise en az onlar kadar iyi olan yunus akgün, recep gül, atalay babacan, celil gibi oyunculara şans vermemiz daha doğru olurdu zaten. Bu oyunculara kazanmayı bu sene kazanılacak şampiyonluğun önünde görüyorum ben ama şans bulabilecekleri konusunda da çok umudum yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cocu, Ali Koç derken yeni bir dönem. Geçmişle kıyaslamamak lazım diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Yeni bir dönem en fazla bir sene sürer. Burası Türkiye. Sportif başarı gelmezse taraftar aziz yıldırım daha iyiydi diye bağırmaya başlar sonra o gençlerin hepsi de Ali koçun geniş vizyonu ile birlikte ıskartaya çıkar. Sonra yine eski tas eski hamam.

      Sil
    3. Bilemeyiz, görmek lazım. Yaşamadan böyle olur diyemem. Böyle diye diye bir şey olmuyor.

      Sil
  4. Atalay neden ismi anilmiyor ya. Fmde abartili bir profili vardi. O profilin cok cok azi su yasinda olmus olsa bayagi konusurduk ya. Bu adam.neden yok hicbiyerde

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir