9 Temmuz 2018 Pazartesi

Henry Onyekuru & Galatasaray, tertemiz bir transfer operasyonu


Bu çok büyük bir ters köşedir. Bizler Trezeguet ismine o kadar odaklandık ki 2. bir kanat oyuncusunu konuşmuyorduk bile. Transfer etmek istediğimiz her pozisyon için birkaç alternatif konuştuk ama söz konusu kanat olunca Trezeguet dışında bir isim yazılmadı. Ben de Garry Rodrigues'in varlığında Trezeguet için olmadık paralar vermekten korkuyordum.

Tertemiz bir transfer operasyonu. Medya ya da herhangi birine bu ismi düşürmeden hareket etmek en temizi. Başka isimlerle ilgileniyor gibi gösterip bambaşka bir isimle ortaya çıkmak. Henry Onyekuru ismi beni heyecanlandırdı. Heyecanlanma nedenim de akılcı bir hareket olması. Kiralık futbolcular için büyük bir avda olduğumuz söyleniyordu. Bu da demek oluyor ki scout ekibi iyi çalışmış.

Henry Onyekuru'nun yüksek bir potansiyeli var. Everton onu 8 milyon avro gibi bir rakama transfer etti ve Anderlecht'ye kiralık olarak yolladı. Geçtiğimiz sezon Anderlecht formasıyla da 28 maçta 10 golü var. Sezona iyi başlamıştı ama Aralık - Nisan ayı arasında yaşadığı önemli sakatlık sonrasında geri dönemedi. 2018 yılında henüz maça çıkamadı.

O sakatlık dönemi olmasaydı da Everton'un 1 dönem daha kiralayacağını düşünmüyordum. Geri dönebilirdi ya da daha ciddi bir rakama satılabilirdi. Şimdi ise bir dönem daha kiralamayı tercih ettiler gibi görünüyorlar ve futbolcu da geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak. 

Trezeguet için söylediklerimizin bir fazlası Henry Onyekuru için geçerli. Bence daha yetenekli bir futbolcu. Forvet özelliği ve hız / patlayıcı gücü çok daha ön planda diyebilirim. Gol özelliği ön planda, bunun altını çizmek lazım. Garry Rodrigues'le birlikte rotasyonu oluşturacak gibi görünüyorlar ki gol özelliği anlamında onun da üzerine yazılır. Bu tarz 2. bir patlayıcı özellikli futbolcumuz yok diyordum ve transferi gerekiyordu. Muğdat Çelik'in de transferini sırf  "patlayıcı özelliği" itibariyle istemiştim.

Yetenekli ve gelişime açık bir futbolcu. Bunun adı da kazan kazan durumudur. Fatih Hoca'nın bu tarz isimleri sevdiğini hep söyledik, Galatasaray forması altında mutlaka gelişim sağlayacak. Everton da bu işten kazanır, doğru takıma kiralamış olacaklar. Dün de yazdım, bizim bu tarz takımları "geliştirici" kulüp olacağımıza ikna etmemiz lazım. Böyle futbolcuları daha çok toplarız ve son derece maliyetsiz işler. Uefa yaptırımları altında başka yolumuz da yok.

Bruma / Garry Rodrigues bir arada nasıl olur derken yine o potansiyelde bir isimle birlikte doğru rotasyonu kuruyoruz. Garry Rodrigues, Feghouli, Henry Onyekuru ve Sinan Gümüş'lü kanat rotasyonu bizi üzmez. Takıma hız ve patlayıcı özellik kattık. Henry Onyekuru'nun forvet özelliğinin de olması diğer bir artı. Çift forvete döndüğümüzde de Gomis'in yanına yazabileceğimiz bir isim, onu da oynar. 

Anderlecht'te 154 dakikada 1 gol ortalaması vardı. Dediğim gibi, sakatlık dönemi olmasaydı buraya getirmek fazlasıyla zordu. Şu an doğru bir transfer tarzından bahsediyoruz. Haberin ters köşe olması da güzel, ilgilenilen futbolcu da doğru, daha da iyisi transferin tarzı. Sabırlı olmak gerekiyor, bu tarz büyük liglerden kiralanabilecek çok fazla futbolcu var..

15 yorum:

  1. Fatih hoca'nın yeni bir Bruma aldırabileceğini tahmin ediyordum. Ve görünen o ki yeni Bruma gelmiş. Hayırlı olsun diyelim. Umarım satın alma opsiyonuyla kiralamışızdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satın alma opsiyonu zor. Bu potansiyelde bir adamın 21 yaşında satın alma opsiyonunu pek bırakmazlar. Denayer gibi düşün.

      Sil
    2. O zaman inşallah 2 yıl kiralamışızdır Talisca gibi

      Sil
  2. görüldüğü gibi sol açık için adam bulunuyor. kısıtlı bir pazar değil. bu nedenle garry'i para ederken satmalıydık. çok ağlayacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii ki. Trezeguet'e bu kadar odaklı kalmanın bir anlamı yoktu. Garry de hala gidebilir, bakarsın yarın daha da büyük rakamlara ulaşır.

      Sil
  3. 1+1 yıllık kiralık Talisca transferinde Bjk'nin yaptığı bir anlaşma olamaz mı? Ama nerde!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşma şartlarını görmeden bir şey diyemem.

      Sil
  4. Olumlu hamle. Trezeguet ligde başarılı olduğunu göstermişti. Henry Anderlech formasıyla ŞL de fena iş çıkarmamış. Az paraya daha iyisini aldık diyebiliriz. Olumsuz yanı yüksek olasılıkla 1 sene sonra yok. Kalan takviyeleri de bu mantıkla yapmamız gerek. Genç almamız sadece finansal açıdan zorunlu değil. Yaşlı bir ana çekirdek var. ŞL en az 6 zorlu maç, kupa, lig derken 50 civarı zorluk derecesi yüksek maçı yaşlı kadromuz kaldıramaz. İlk olumlu hamlemiz geldi. Umarım diğerleri de bu tarzda olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trezeguet'in de önemli potansiyel olduğunu düşünüyorum. Sıkıntılı tarafı işin maddi tarafı, maalesef karşılayamayız.

      Sil
  5. Akılcı bir hamle yönetimi tebrik etmek gerekiyor. Geleceğe yatırım degil ama önümüzdeki senenin kanat opsiyonlarını tamamlamak adına doğru bir iş. Sinanı da sayarsak beş kanat oyuncumuz oldu ki yeterli bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence 4. Muğdat Çelik'i forvet görüyorum.

      Sil
    2. Onyekuru'nun sözleşmesi hakkında nasıl bir durum var? Galiba sene sonu satın alma opsiyonu varmış?

      Sil
    3. Bilmiyorum, bir açıklama gelmedi.

      Sil
  6. Garry gidiyor diyen oluyor ama alakası bile yok.Dar bi rotasyona sahiptik ve böyle bi hamleyle de rotasyonu genişletmiş olduk.Henry sol kanat olsa da genelde Fatih hoca onu Gomis ile birlikte oynatır diye düşünüyorum.Ayrıca Garry yorgun olduğu zamanlarda kanada geçer rahatlıkla da oynar zaten asıl mevkisi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir