12 Temmuz 2018 Perşembe

Henry Onyekuru Galatasaray'da


Teknik detayları konuştuğumuz için o kısma pek girmeyeceğim. Doğru bir futbolcu ve ondan da önemlisi doğru transfer tarzı. Kiralama yönteminin Galatasaray için doğru olduğunu düşünüyorum. Kendi takımlarında belli sebeplerle şans bulamayacak genç yetenekler var. O isimleri kiralamamız ve parlatabilmemiz gelecek adına yeni kapılar açacak.

Beşiktaş'ın bu anlamda Talisca ve Aboubakar gibi verdiği sınavlar vardı. Biz de geçen sezon Denayer ile bu sınavı verdik diye düşünüyorum. Ffp'nin baskısı altında en doğru transfer tarzı bu. Yeni isimleri parlattıkça da daha iyisi gelecek ve bu anlaşma sürecini bence en doğru şekilde yaşayacağız. Henry Onyekuru şu aşamada en büyük sınavımız, Fatih Hoca'nın elinde değerlenmesini bekliyorum.

800 bin avro kira bedeli var ve futbolcuya da 1.2 milyon avro vereceğiz. Maç başı yerine de galibiyet primleri var. Şartlar olabilecek en iyi seviyede. Böyle bir potansiyelin opsiyonunu vermeyecekleri için buna takılmıyorum. 2 yıllık olabilirdi sadece, en azından ben böyle isterdim. Bunun dışında da rakamlar için söylenebilecek bir şey yok.


Donk'un sözleşme şartlarına takılsak bile alt metni okuduğumuzda işin bir mantığı doğabiliyor. Ben yine de fazla diyorum ama yerine transfer yapmamız durumunda 2-3 milyon avro'lar gözden çıkacak ve bu da sattığın kadar al kapsamına girecekti. Muğdat Çelik'in ise şartlarını çok beğenmiştik, Onyekuru için de aynısını söyleyebilirim.

2 milyon avro yıllık ücretinin olduğu yazılırken rakam 1.2 milyon avro. 800 bin avro kira bedeli de bekleniyordu, böyle bir isim adına yüksek değil. Diğer transferlerin de bu ayarda devam etmesini diliyorum ve mali disiplin yeni sözleşmelerle birlikte oluşacak. Futbol aklının ortaya çıkma zamanı geldi de geçiyor bile. Şu an iyi gittiğimizi söyleyebilirim, umarım bozulmaz.

Biraz daha teknik detaylar adına da sizi böyle alalım;

10 yorum:

  1. Konuyla alakası yok ama Wernbloom, Bernard ve Max Meyer hâlâ serbest.Bu isimler yoklandı mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bernard'ın Benfica'dan isteklerini duydun mu. 7 - 9 milyon avro arası imza ücreti konuşuluyor :) Max Meyer adına da durum farksız değil. Yani bu adamlar bedava değil, öyle bir algı var ama değil.

      Sil
  2. daha öncede yazdım.maaşı belirleyen faktörleri madde madde.

    donk ile onyekuru aynı durumda değiller.donk un maaşı kariyer zirve maaşıdır ve bunu tecrübesi ile sağlamıştır.onyekuru 21 yaşında.kariyer başlangıcı.

    hafız maaşı belirleyen durumları biraz araştırman gerekiyor belli öngörülerde bulunmak için.

    misal nagatomo kariyer zirve maaşına ulaştı.içinde birazda türkiye tazminatı var tabi.aynı nogotomo nun 6 yıl önce aldığı maaş oldukça düşüktür.

    futbolda tecrübe önemli bir faktör.tabi bu tecrübeye profesyonellik eklenince maaşın artıyor.zaman ilerlese bile.modriç in ronaldo nun yaşları 33 .bunların maaşı 33 yaşında olduğu için düşüyor mu?yok.

    ama selçuk inanın maaşı düşer.niye?aynı fizik kuvvette değil.donka bakıyorsun yetenekli+fizik kuvveti yerinde.kas torbası.hazır oyuncunun maaşı yüksek oluyor.

    bu yönetim doğru adımlar atmaya devam ediyor.yanlışını görmedim.donk dahil.

    sanırım fatih terim kafasındaki ideal yönetimle ikinci kez çalışma fırsatı buldu.tabi faruk süren den sonra.

    not olarak şunuda ekleyeyim.donk tan yeterince faydalanılmaması donk un sorunu değil ki.teknik adamların sorunu.haliyle adama yattı denilemez.çünkü donkun kariyerine baktığımızda sürekli her sezon 2500+ dakika oynadığını görüyoruz.adamın kariyeri yedek kulübesinde yatmakla geçmemiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'un sözleşmesinin 1 yıl olması da bu rakamın yüksek olmasında etken. Geçmişten kalan bazı borçları da maaşa ekleyebiliyorlar diye biliyorum.

      Sil
  3. şu parlatma olayına katılıyorum.eğer cl de uçarsa onyekuru dediğin gibi gelecek sezonlarda iyi yetenekleri kolay şekilde kiralama yolu açılabilir.biz feeder club değiliz ama ekonomik olarak en iyi kadro oluşturma şekli bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp sarmalından kurtulmanın 1 numaralı yolu bu..

      Sil
  4. Satın alma opsiyonu yok diye kızanlar var ama bence gereksiz. Öyle olsa en az 10 m € falan olurdu. Zaten Everton satmak için değil parlatmak için bize kiraladı.

    Ayrıca şunu da yazayım Galatasaray, Porto modeline geçti. 30 yaş üstü adamlara paralar yığmak yerine genç futbolculara yöneliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talisca'nın da opsiyonu vardı mesela, veremediler. Bu tarz isimler yar etmezler bizlere.

      Sil
  5. Hızını ve tekniğini oyun zekası ile birleştirirse başarılı olabilir. Aksi halde Turkiye'nin sert savunmalarına çakılıp kalabilir. Bir de rodrigues'i örnek alıp gomis'ten yararlanmayı öğrenmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güçsüz bir isim değil, onu söylemek lazım. Fatih Hoca mutlaka yapmıştır planını.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir