20 Temmuz 2018 Cuma

Hücum için enerji de bir plan ve işleyeceği zamanlar olacaktır


Geçen sezonun en büyük sorunlarından biri "olmayan yedek kulübesiydi". Linnes dışında ciddi bir alternatif saymak güçtü ve o kadroyla şampiyon olmak çok önemli işti. Yeni sezonda yetmeyecek tabii, çok daha fazlası lazım.

Özellikle de hücum tarafında çok fazla alternatif sayamıyorduk. Gomis / Eren Derdiyok rotasyonu, orta saha ve hücumun aradığı yaratıcı futbolcu ya da enerji / patlayıcı güç noktasındaki eksiklik. Şu aşamada enerji konusunda Onyekuru ve Muğdat Çelik transferleriyle bir hamle yapıldı. Bu isimler arasına Sinan Gümüş'ü de yazabiliriz.

Diğer pozisyonlar ise boş, hala hamle bekliyoruz. Galatasaray'ın forvet ihtiyacı da en az stoper ya da 8 numara kadar önemli. Yaratıcı bir alternatif gerekliliği de var, Belhanda olmadığında bu takımın hiçbir şansı kalmıyor. Fernando / Donk / Selçuk İnan üçlüsüyle üretmenin zor olduğunu PSV karşısında bir kez daha izledik.

PSV karşısında üretemeyince de Onyekuru, Muğdat Çelik ve Sinan Gümüş üçlüsüyle enerjiyi denedik. Bu da bir plan ve işleyeceği zamanlar olacaktır. Onyekuru için konuşmak adına erken, 2018 yılındaki ilk maçıydı bu. Zamanla daha iyi olacaktır ama yine de enerjisinden kesitler gösterdi. 

Muğdat Çelik'i ise asla bir kanat gibi düşünmeyin. Onu değerli kılan yer "forvetin arkası", biraz da sahte 9 gibi. Seleznyov'un arkasında gösterdiği performansla Galatasaray'a transfer oldu. Ağırlıklı olarak kullanılacağı yer de burası olur. Onun da enerjisini kıymetli görüyorum ve maliyet ekseninde de yüzümüzü güldürecek.

Daha fazlası gerekiyor. Forvet ve yaratıcı orta saha hamlelerinin ardından daha net konuşabiliriz. Forvet konusunda şu isim olmalıdır diyemem, yaratıcı orta saha için ise Emre Akbaba'yı olmazsa olmaz düşünüyorum. İşin bir de yabancı sayısı noktası var. Orada da sınırdayız, yerli isimlerin gerekliliği büyük olsa da pek konuşulmuyor..

2 yorum:

  1. 2 orta saha, (biri Emre) bi forvet, bi de stoper alıp transferi kapatırız herhalde.Bu 4 transfer için 2 yabancı gitmek durumunda.Bunlardan biri Carole olur da diğeri kim olur onu bilemiyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir