9 Ağustos 2018 Perşembe

Kara Mbodj & Galatasaray, dış basında her gün farklı bir isim okuyoruz


Şartlara göre değişkenlik gösteren bir stoper transferi politikamız var. Dış basında her gün farklı bir isim okuyoruz. Yazılan son isimlerden biri de Anderlecht forması giyen Kara. Değişkenlik noktasında anlamadığım taraf stoperlerin farklı profilleri. Lider mi, hızlı / atlet mi yoksa sol stoper mi arıyoruz bilmiyorum. 

Kara'nın Maicon'a göre farkı çok daha güçlü olması. En önemli özelliği sertliği ve bu anlamda çok sağlam bir stoper. Maicon'un farkı ise top tekniğinin biraz daha iyi olması. Birbirlerine benzer isimler, fizik gücü ve hava hakimiyeti olan ve ağır isimler. Maicon'un olası transferi halinde gündem olmasını beklerdim. 

Şu tabloda aranan profil değil. Bizler Denayer'i istiyoruz diye biliyorum ya da bu tarzda bir stoper gerekliliği var. Hızlı ve atlet, topla çıkabilecek, hamleli bir isim gerekiyor. Kurt Zouma'yı bu anlamda isterdim. Hem hızlı hem de hava hakimiyeti olan, güçlü bir stoper. Kara ve Denayer'in tam ortası Kurt Zouma oluyor. O da olmuyorsa Denayer'i tutma noktasında tüm şartları zorlamamız gerekiyor.

Kara adına bir diğer sorun da geçen sezon yaşadığı büyük sakatlık. Son 2 sezondur diziyle alakalı sakatlar yaşıyor ve son sakatlığında da sezonun 2. yarısını bütünüyle kaçırmıştı. Şu an iyi durumda olsa da nüksetmesi oldukça olası bir sakatlık. Yoksa piyasası olan, güçlü bir isimdi. Galatasaray olmazdı belki ama mutlaka iyi bir transfer yapardı.

2020'e kadar da sözleşmesi var ve zaten bonservis veremeyecek durumdayız. Verecek durumda olsak dahi yanlış bir isim için bu kurşunu atmak istemem. Anderlecht adına da kıymetli bir isim ki her şartta Galatasaray için imkansız bir adım. Belçika basını nedense bu habere son günlerde sıklıkla yer vermeye başladı ama nedenini ya da temelini bilmiyorum.

Galatasaray adına stoper transferi "kiralama" haricinde gerçekleşmez. O da Ağustos ayında, hatta İngiltere'de transferin kapanmasıyla birlikte belli olur. Sabırlı olmak ve beklemek gerekiyor. Denayer adına da hala büyük bir şansımız var, City'nin bizleri klasik olarak zorladığı günleri yaşıyoruz. Burada futbolcu aidiyeti ön plana çıkacak ve Denayer geri dönmek istiyorsa bu iş olur..

15.07.2018 tarihli yazı..

4 yorum:

  1. Carole kalacak gibi görünüyor biraz daha çalışıp hem sol stoper hem de sol bek rotasyonuna dahil olabilir Carole. Böylelikle transfer yapmadan iki mevkiyi kapatmış oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmaz o. Yabancı sayısı şu aşamada sorun görünüyor. Bu durumda da en zayıf halka o.

      Sil
  2. Bize atletik bi stoper lazım.Aslında savunmaya liderlik edecek bi stoper de lazım ama o açığı Serdar kapatmaya çalışacaktır.Gerekli agresifliği de o sağlar.Sorun ise kimi alacağımız.Denayer için City bizi fazlasıyla zorlayacaktır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir