3 Temmuz 2018 Salı

Kwadwo Asamoah transferini konuşmayı dün itibariyle bırakmış olduk


Kwadwo Asamoah transferini konuşmayı dün itibariyle bırakmış olduk. Inter'in bu anlaşmayı açıklamadığı her dakika bir "acaba" sorusu geliyordu. Bu anlaşmanın olduğunu Şubat ayından itibaren bilsek de resmi açıklamanın 2 Temmuz'u bulması bizleri düşündürmedi değil.

Tabii Avrupa'da sözleşmeler 30 Haziran itibariyle sona eriyor. Tabii orada bu tarihten önce de açıklama yapabiliyorsunuz. Inter de Asamoah'ın işini geçtiğimiz sezonun 2. yarısında bitirmişti. Galatasaraylılar açısından baktığımızda ise "gerçekleşmeyen bir rüya".

Juventus'un Asamoah'dan gelecek paraya ihtiyacı yoktu. Bu yüzden de sezon sonu bedavaya takımdan ayrılmasını göze aldılar. Biraz da bizim hatamız var, bu işi son dakikaya bırakmamak gerekiyordu. Biz ise Ağustos'un son günlerinde bu transfer için çabalamaya başladık.

Juventus'un amacı Spinazzola'yı geri döndürmekti. Sezon sonu takıma geri döneceği için de o dönem yeni bir sol bek için para harcamak istemediler. Eli güçlü olan taraf onlardı, hatalı taraf ise biz. Asamoah'a kesin gözüyle bakmak hataydı, bunu kendim için de söylüyorum. Bu transferi o kadar garanti gördük ki herhangi bir alternatif konuşmadık bile.

Juventus, Spinazzola'yı geri döndüremeyince son gün bu transferi iptal etti. Orada şu tarzda bir kombinasyon da konuşuluyordu. Spinazzola Juventus'a geri dönecekti. Juventus ise Laxalt'ın bonservisini alıp Atalanta'ya kiralayacaktı. Bu anlamda her ihtimali konuştuk ama olmadı işte.

Devamında da Asamoah için Ocak ayında gelecek yorumları yapıldı. Ocak ayı geldiğinde gördük ki böyle bir ihtimal doğmadı bile. Ocak ayında da bu transferi zorlasak bile iş son gün Nagatomo'ya geldi. Belki de hayırlısı oldu, bilinmez. Nagatomo'yu kiraladığımızda da Asamoah'ı sezon sonunda bedelsiz olarak transfer ederiz hayalleri vardı.

Inter devreye girdiği an ise bütün ihtimaller ortadan kalktı. Asamoah'ın Galatasaray'a verdiği bir söz falan da yokmuş, bunu anlamış olduk. Zararlı çıkmadık yine de, Nagatomo'nun Galatasaray için kıymetli bir isim olduğunu düşünüyorum. Onlar da Nagatomo'dan boşalan yere Asamoah'ı aldılar diyebiliriz. Her iki taraf için de kazançlı bir durum..

4 yorum:

  1. Çok uzamıştı çok konuşmuştuk bu transferi bu kadar çok konuşulan transferlerden pek hayır gelmiyordu bize zaten. Nagatamo gibi bir oyuncumuz oldu bu da güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, her şerde bir hayır var. Buna vesile oldu.

      Sil
  2. Bence bu adamın Nagatomo'ya göre tek ekstrası orta sahada da oynayabilmesi. Sol bek performansının Nagatomo'dan çok farklı olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atletik özellikleri diyebiliriz bir de. Mesela tempo konusunda Nagatomo daha iyidir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir