7 Temmuz 2018 Cumartesi

Mariano > Fagner


Brezilya adına en büyük handikaplardan biri Dani Alves'in yokluğuydu. Bugün 35 yaşında ama hala en iyisi olduğunu düşünüyorum. Dani Alves'in yokluğunda sağ bek tercihleri Danilo ve Fagner'di. Danilo'nun geçirdiği sakatlık sonrasında da forma Fagner'in oldu. 

Brezilya adına Neymar'dan başlamak üzere tartışılacak çok şey var ama burada konumuz Fagner. Brezilya'yı Belçika karşısında izlerken Mariano'nun Fagner'den daha iyi bir sağ bek olduğunu yazdım. Sosyal medyaya baktığımda da hemen hemen herkes benimle aynı fikirde. 

Mariano'nun eleştirilecek tarafları var. Özellikle savunma tarafında ya da çalışkanlığıyla alakalı eksik kaldığını düşünsem de işin hücum kısmında farkı büyük. Brezilya'nın da oynarken beklerinde teknik özellikli, hücumda fark yaratacak isimler kullanmasını beklersiniz. 

Fagner onlar adına 3. tercih olsa da forma bir şekilde ona geldi. Mariano da gayet onun yerine düşünülebilirdi. Galatasaray'da iyi bir sezon yaşadı, bir önceki kariyerinde Sevilla'nın en istikrarlı isimlerinden biriydi ve uzun zamandır Avrupa'da. Nedense gözlerden uzak görülüyor, çok fazla konuşulmuyor.

Bu maç itibariyle Mariano'ya daha çok ısındığımı söyleyeyim. Sezon içinde birçok noktada eleştirsem de bizim için bir lütuf dahi olduğunu düşünür oldum. Her iki bekte de futbolcu bulmakta zorlanan bir takımdık. Bu anlamda Mariano'nun da Nagatomo'nun da farkı büyük oldu. Mariano'nun yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde de büyük bir koz olacağını söylemek lazım.

Teknik özellikleriyle ön plana çıkan, geriden oyunu iyi kuran, hücum katkısı yüksek ve tek başına maç kazandırabilecek özellikleri olan bir sağ bek. Çok çalışkan olduğunu söyleyemem, savunma tarafı da tartışılır ama Galatasaray gibi takımların öncelikle aradığı özellik "hücum". Eboue'nin de birçok noksan tarafı olsa da farkı büyük oluyordu.

Mariano'nun Eboue'den de daha iyi bir sağ bek olduğunu söyleyebilirim. Feghouli / Mariano sağ kanadı kağıt üzerinde büyük bir seviye. Feghouli'nin toparlamasıyla da Şampiyonlar Ligi adına heyecanlanıyorum. 11 için çok fazla transfere ihtiyaç yok, iskeleti geçen sezon iyi kurduk. Mariano da en önemli parçalardan..

12 yorum:

  1. Fizik olarak çok diri olmamasından dolayı ve çalışkanlığı olmadigi için bugün barcada oynayamiyor mariano yoksa bu teknikle bu oyun zeka ile bu ofansif beceri ile barcada net oynardı ki transfer son anda olmamıştı zaten,aslinda çalışkan,cok mücadeleci bir orta saha ile mariano nun bu eksiklerini kapatabiliriz,Tolga aslında uygundu buna ama hoca ile yıldızları barışmadi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Mariano'nun oyun aklı ve tekniği bizim ligimiz için aşırı üst düzeyde. Şu an bunun ekmeğini yiyeceğiz.

      Sil
  2. yerel ligde oynayan futbolcuların avrupa'da oynayanlardan daha kötü olduklarını anlamaları lazım. yoksa brezilya'dan da arjantin'den de bi halt olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerel ligden de iyi isimler çıkar, konu o değil. Bazı ülkelere ön yargı ile bakıyorlar, sorun o. Guiliano da Talisca da yerlerini böyle kaybettiler. Mariano'ya bakmadılar bile.

      Sil
  3. Mariano da iyi bir bek ama bence son 20 yılda gelen en iyi bek Eboue idi

    YanıtlaSil
  4. Bizim Mariano da Fernando da su elenen Brezilya'da rahatlikla oynardi tartismasiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'yu bilmiyorum da Mariano'nun yeri garantiydi.

      Sil
  5. Fagner marianoya göre daha hızlı bir oyuncu tek artı özelliği bu ama işte milli takımda oynamak için o havuzun içinde olmak lazım. Mariano sanırım hiç olamadi orda. Hatta dünkü oyununu gördükten sonra şunu da rahatça söyleyebilirim fernando > fernandinho

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmalı işte, nedense bazı isimlerin ismi öyle çiziliyor ki hiç şansları olmuyor.

      Sil
  6. Mariano ligimizin en iyi beki bence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir