23 Temmuz 2018 Pazartesi

Mesut Özil'le gurur duyduğumu rahatlıkla söyleyebilirim


Almanya adına oynaması saygı duyulması gereken bir karardı. Orada büyümüş, yetişmiş bir isim, son derece doğal. Elbette Nuri Şahin gibi isimler bizim adımıza daha farklı bir noktada ama farkı karar alanlara da saygı duymak gerekiyor. Bu olaya milliyetçi gözlerle bakmıyorum ve Mesut Özil'in de geçen yıllarda Almanya adına her şeyini verdiğini söylemek lazım.

Mesut Özil'i siyasetle yapmakla suçlayanların yaptığı bir "siyaset" bu. Her geçen gün daha da büyüyen ırkçılık akımının son halkalarından biri. "Kazanırken Alman, kaybederken göçmen" diyerek en doğru özeti yapmış oldu. 2014 Dünya Kupası'nda tarihlerinin en iyi 10 numaralarından biriydi, bugün ise görmek istemedikleri bir adam.

Mesut Özil'in Almanya'yı tercih ettiği günlerde Türkiye'den gelen tepkilerin olduğu doğruydu. Saygı duyulması gerekirken tepki göstermek tercih edildi. Yıllar içinde bu aşıldı ve Türk insanının bakış açısı biraz olsun değişti. Mesut Özil'in yaklaşımı daima saygılıydı, son yıllarda ise çok daha büyük bir aidiyetle hareket etti.

3-4 yıldır söylüyorum. Bugün olsa Almanya değil de Türkiye'yi tercih ederdi. Bugün biraz daha duygularıyla hareket ediyor, ilk gün daha profesyoneldi. Saygı duymak gerekiyor, futbolculuğunun gelişimi noktasında bizlerin bir emeği yok. Nuri Şahin, Ömer Toprak gibi isimleri farklı yere koyabiliriz ama bu durum Mesut Özil'le gurur duymamak adına sebep değil.

Mesut Özil'le gurur duyduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Real Madrid ve Arsenal formalarıyla bizleri de temsil ettiğine inanıyorum. Almanya Milli Takım'ını bırakması kendisi adına aldığı en doğru kararlardan. Açıklaması muhteşem, en ince detayına kadar anlattı. Bundan sonra da kendisi adına en iyisi olmasını dilerim.

Bugün bizlere yakışan Mesut Özil'in yanında durmak. Sahipsiz değil, şu an tüm Türkiye'yi, en azından çok büyük çoğunluğunu arkasına kaldı. İnanılmaz işler yapmak için Milli Takım'a da ihtiyacı yok, Arsenal tarihinin en çok kazanan futbolcusundan bahsediyoruz. Bundan sonra da bizleri temsil etmeye devam edecek..

10 yorum:

  1. Bu konunun gündem olması bile saçma bence.Sen tarihinde ilk defa dünya kupasına grup aşamasında veda ettin diye Mesut'u suçlayamazsın.Mesut belki de milli takımda ilk onbire yazılacak ilk futbolcudur.O fotoğraf durumları tamamen bahane

    YanıtlaSil
  2. Hikmet KESKİN24 Temmuz, 2018 09:01

    Bende Almanların haklı olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanı seçim öncesi yurtdışı oylarını almak için siyaset yapmıştır ve Mesut bu oyuna farkında olarak veya olmayarak alet olmuştur. Almanya başarısızlığı için günah keçisi arıyor düşünceside doğru değil. Zira turnuva öncesi hazırlık maçlarında protestolar başlamıştı. Hatta Löw ve Merkel, protesto etmeyin, bu adamlara ihtiyacımız var diye açıklama bile yapmıştı.

    İlk yorumdaki arkadaşın verdiği örnek çok doğru. Türkiye hakkında kötü konuşan birisi ile fotoğraf çektiren kişiye hepimiz tepki gösteririz haklı olarak. Bu ırkçılık falan değildir.

    Mesut ile neden gurur duymamız gerektiğini de bir türlü anlayamıyorum. Kendisi Almanya vatandaşıdır ve Almanya milli takımı için oynamaktadır. Keriyerini düşünerek (Başka bir düşünceside olmuş olabilir, bilmiyorum) Milli takımımızı değil Almanya Milli takımını seçmiştir. Türkiye'ye futbol adına veya başka bir alanda herhangi bir faydası bulunmamıştır. Türkiye'de doğmamıştır, Türkiye'de büyümemiştir. Türkiye'ye her sene tatile gelen bir Alman vatandaşından herhangi bir farkı yoktur. Herhangi bir Alman futbolcudan nefret etmediğim gibi kendisinden nefret etmiyorum ama neden kendisine saygı duymamız gerektiğini anlamıyorum. Alman bir futbolcu Türk Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmiş ve Almanlar onu eleştiriyor. Benim için olayın özeti budur.

    Sevgiler, Saygılar.

    Hikmet KESKİN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanlar kendi başarısızlıklarına bir kılıf arıyorlar, tepkinin böyle olmasının nedeni bu. Olaya siyasi baktığınız için bu yorumu yaptınız, tabii saygı duyarım. Ben olaya siyasi bakmıyorum, benim de görüşlerim, fikirlerim farklı yoksa. Mesut Özil davasında haklı, sonuna kadar da yanındayım. Kendisiyle gurur da duyuyorum, herkesin kolay cesaret edemeyeceği bir şey yaptı.

      Sil
  3. Hikmet Keskin'in goruslerine katılıyorum. İlaveten, Mesut Özil de kendini daha cok Türk hisseden ama sırf kariyer uğruna Alman milli takımını seçen biridir. Bu tercihin saygi duyulacak bir yani yoktur, kendini daha cok Alman hissetse ve o yuzden Alman milli takimini secse bizim acimizdan hicbir sıkıntı yoktu. Milli takim kariyer yapma yeri degildir, milli takim "Biz Turkler iste boyle futbol oynarız" deme yeridir, duygularla hareket edilir ve secim yapilir. Mesut geç de olsa hak ettigini buldu. Kariyer icin hissettigi ulkenin milli takiminda oynamamayi tercih eden birine kimse saygi duymaz, duymamali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben saygı duyarım o kararına. Futbol anlamında biz bir şey katmadık çünkü, orada doğdu, altyapısını aldı ve büyüdü. Mesut Özil hakkında çıkan durum sadece futbol konusu değil, orada yaşayan tüm insanımızla alakalı.

      Sil
  4. Gocmen ailelerin sayesinde disiplinli Alman futbolu estetikle buluştu ve tüm dünyada kendine brezilya arjantin gibi taraftarlar kazandı. Bu yaptıkları çok yanlış. Yine kazanırlar ama itici takım olma huviyetlerine geri bürünürler.

    YanıtlaSil
  5. mesut "mantığı gereği" almanya için oynamayı seçti, başarılar kazandı, işler kötü gidince de bi anda "türk olduğum için" diye ağlamaya başladı. hayırdır mesut inşaat işin falan mı var?

    ayrıca şu tweetin altını okursak nasıl insanlarla yan yana yaşadığımızı görürüz. ve bu insanlar "mesut a ırkçılık yapıldı" diyor :) https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1021748309629825025

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesut'un düşüncesinde haklı olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğin linkte ise haklısın, ülkenin acı gerçeği.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir