20 Temmuz 2018 Cuma

Muslera'yı bir kenara bırakırsak kadroya yazılacak ilk isim


Fernando'nun Fanatik gazetesine verdiği röportajdan bazı bölümler üzerine konuşalım derim. Takımın saha içerisindeki lideri olduğunu düşünüyorum ve yorumları bu anlamda önemli. Her ne kadar Galatasaray'a zoraki transfer olduğu söylense de geçen zaman içerisinde büyük bir aidiyet ve liderlik gösterdi. Galatasaray'dan kimleri göndermezsiniz diye soruluyor ya, Fernando da o isimlerin başında. Nedense pek dillendirilmiyor ve adı geçmiyor.

"Melo'nun Galatasaray tarihi için yaptıkları ortada. Ama ben ilk günden beri Fernando Reges adı ile tarih yazmak istiyorum. Bunun için de kupalar kazanmak gerekiyordu, iyi bir başlangıç yaparak kupa kazandım."

Melo'nun Galatasaray açısından kıymeti çok büyük. Oynadığı futbol ayrı, saha içindeki psikolojik etkisi ise apayrı. Melo ayrıldığından bu yana da o boşluk doldurulmuş değil. Fernando / Melo kıyası ister istemez yapılacak, bunun önünü alamayız.

Birbirlerinden farklı profiller olduğunu düşünüyorum. Melo'nun teknik ve topla çıkabilme özelliğinin kıymeti büyüktü. Hücum noktasında da önemli işler yapardı. Fernando ise biraz daha sert, stoper ve lider özellikli. Oynadığınız oyun yapısına göre Melo ve Fernando özellikleri itibariyle birbirlerinin önüne geçer.

Kıyas kaçınılmaz olsa da ben bu duruma çok takılıyorum. Bu tarz isimlere sahip olduğumuz için mutlu olmak gerek. "Yeni" kavramına da çok takılırım ve bu durumun yıllar içinde bizi geri götürdüğünü çok izledik. Kıyas konusunda da bir yere varmak imkansız. Yukarıda da bahsettiğim gibi o an oynadığınız oyun tarzına göre değişir yorumlar.

"Fatih Terim'i çalıştığım hocalar arasında en tepeye yazarım. O, dünya çapında bir teknik adam."

Bunu ilk kez söylemiyor, daha önce de belirtti. Fatih Terim'in çok önemli bir teknik adam olduğunu sürekli söylüyorum. "Motivasyon" diyerek işin içinden çıkamazsınız. Ya da Pirlo'nun söylediklerine bakarak çıkarım yapamazsınız. Sadece Fernando da değil, bu konuda birçok örnek gösterebilirim. Fatih Terim ismine büyük saygı duyuluyor ve Dünya çapında bir teknik direktör. Kariyeri bambaşka şekillenebilirdi, eminim ki o da böyle düşünüyor. Fernando'nun Fatih Hoca için bu sözleri fazlasıyla kıymetli.

"Geçen sezon zor bir sakatlık geçirdim, diz sakatlığımı tamamen atlattım. Şimdi ikinci kez lig şampiyonluğunu kazanmak istiyorum."

Fatih Hoca imzayı attığında Fernando sakatlığı ve Badou'nun satışını tahmin etmiyordu. Kadroyu yazarken de Muslera sonrası yazdığı ilk iki isim de onlardı. Fernando'nun sakatlığı bizim adımıza büyük bir kayıp olsa da Donk'la birlikte bu biraz olsun dindirildi. 1 ay yok denirken 3 ay olmaması hesaplarda yoktu. Neyse ki iyi döndü ve eski Fernando standartlarında olmasa bile sezonun son virajını onunla iyi aldık. Yeni sezonda ise eski Fernando'yu izleyeceğimizi düşünüyorum. Muslera'yı bir kenara bırakırsak Galatasaray'da kadroya yazılacak ilk isim.

2 yorum:

  1. Ndiaye gelse Fernando'nun performansı eskiye döner diye düşünüyorum. Fernando'nun yanına tempolu ve dinamik 8 numara lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'nun kötü performansı yoktu bence. Sakatlığıyla alakalı bir durumdu ama elbette etkisi olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir