8 Temmuz 2018 Pazar

Nedenini bilmemekle birlikte Fatih Hoca'nın bir bildiği vardır diye düşünüyorum


Kamp kadrosuyla alakalı çok fazla soru geliyor. Özellikle de Atalay Babacan, Recep Gül ve Ozan Kabak gibi isimlerin neden olmadığıyla alakalı. Ozan Kabak'ın bir sakatlığı var, kadroda olmama nedeni o. Atalay Babacan ve Recep Gül'ü ise Fatih Hoca tercih etmemiş. Nedenini bilmemekle birlikte bir bildiği vardır diye düşünüyorum.

Fatih Terim, bu gençler adına en büyük şans. Geçmişe inmemize gerek yok, sayısız örnek sayarız. 2000 jenerasyonu diye bahsettiğimiz ekibi de zamanında o oluşturmuştu. Geçen sezon içinde de bazı gençleri yavaş yavaş idmanlara aldığını, hatta ligin son haftalarında kadroda da yer verdiğini gördük. Bunu da şampiyonluk ateşi içinde, mevcut kadrodan da ne alabilirim diye düşünürken yaptı.

Atalay Babacan ve Recep Gül gibi isimleri herkes tanıyor. Eminim ki hepimizin büyük beklentileri var, uluslar arası takip edilen gençler bunlar. Atalay Babacan'ın geçtiğimiz sezon yaşadığı büyük sakatlıklar vardı ve onun üzerine kampta yükleme yapılması sıkıntı olabilirdi. Recep Gül'ün ise hücumda alternatif sorunu olurken kamp kadrosunda olmasını beklerdim. Yunus Akgün ve Doğan Can Davas'ı hücum alternatifleri arasında görüyoruz.

Forvet sıkıntısı düşünülerek Ali Yavuz Kol da kampta yer alabilirdi. Ahmet Sivri'yi bu anlamda kadroda görüyoruz. O da beklenti duyulan, yetenekli bir genç. Bitirici ve teknik özelliği ön planda ama takım oyunuyla pek alakası yok. Fatih Hoca döneminde bir şansı olabilir, bu kamp dönemi fazlasıyla belirleyici.

Kampta yer alan 3 kaleci de altyapıdan gelen isimler. İsmail Çipe, Berk Balaban ve Boran Güngör'ü izleyeceğiz. Eray İşcan'la yola devam etmemek alınacak en önemli kararlardan biriydi. İsmail Çipe'nin de onun yolunda olduğunu düşünüyorum, potansiyel gösteremedi. Şu an U19 Milli Takım'ıyla bulunan Batuhan Şen var daha. En yeteneklileri o ki 2. kamp döneminde onu da izleriz.

Abdulsamed Karnucu ve Celil Yüksel de orta saha alternatifleri. Abdulsamed Karnucu'nun kamp kadrosunda olup Recep Gül ve Atalay Babacan'ın alınmamasını anlamadım zaten. O da bu isimlerle birlikte Milli Takım'daydı. Celil Yüksel'i zaten biliyorsunuz, tarz anlamında Suat Kaya'ya çok benziyor ve önemli bir potansiyel. Yeni sezonda kadroda kalmasını dahi bekliyorum.

Bir de Tolga Ciğerci'nin yokluğu konuşulur. Takımdan gönderileceği kesin gibi, bu saatten sonra kalması imkansız. Bu konuda çok konuştuk, yorumlar yaptık. Geçtiğimiz sezon Celil Yüksel'in rotasyonda onun önüne geçtiğini görmüştük. Bu devam ediyor gibi görünüyor ve doğru bir hareket. Tolga Ciğerci'nin büyük bir aidiyet eksiği var..

11 yorum:

  1. bu yönetimden güzel hamleler gelmeye devam ediyor.takdir ve tebril ediyorum.sırayla gidersek:
    mugdat çelik-düşük maaş kısa sözleşme
    nagatomu:eldeki değeri koruma +görece kısa sözleşme
    donk:eldeki değeri koruma+kısa sözleşme
    cavanda:iyi satış.
    eray: nihayet göndermek bu yönetime nasip oldu
    ndiaye:3,5 milyon avro maaş veremeyiz nokta
    tarık:en az zararla yollanmaya çalışılıyor

    genç oyunculara gelirsek.

    2000 doğumlu gençler için biraz erken A takım için.avrupada da böyle.istisnalar var ama öyle çat diye 2000 doğumlu oyuncuya süre vermiyorlar.psikolojik açıdanda önemli aslında bu durum.batuhan karadeniz ve emre belezoğlu çok erken yaşlarda milyonların önüne çıkartıldılar.haliyle arızalar çıktı.türkiyedeki eğitimin durumu ortada zaten.mental açıdan olgunlaşamıyorlar bazen.2000 doğumlu gençlerin önünde 2 önemli yıl var alt yapıda.fizik ve mental açıdan gelişmek hazırlanmak için.biz bazen orta yolu bulamıyoruz.ya 25 yaşında halen genç diyoruz yada daha 17-18 yaşında hemen forma verilsin diyoruz.olmaz.

    doğru olan yaş 20-21 yaştır bizim için.

    başkanın ve albayrakın donk hakkındaki açıklamaları benim daha ömce yazdıklarımla paralellik gösterdi.

    özetle terim cengiz ve albayrak üçlüsü gayet uyumlu ve doğru planlama ile yol alıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenekli isim için 17 - 18 yaşta doğru. Fatih Hoca daha önce bu yaşlarda isimlerde de ısrarcı oldu. Yeter ki yeteneği görsün.

      Sil
  2. Çok sağlam bir jenerasyonu daha heba etmeyiz umarım. Fırsat bulup ara ara oynamaları çok iyi olur şimdiden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadroda kalamayacaklarsa kiralık olarak göndermek düşünülebilir.

      Sil
    2. Oynayabilecekleri süper lig takımlarına gitmeliler. İkinci ligde gözden kayboluyorlar.

      Sil
    3. Neden kaybolsunlar, doğru takıma gittiğin sürece sorun yok. Oynayabilecekleri Süper Lig kulübü yok maalesef. Bu çocuklar belli bir yaştan sonra U21 oynarken kayboluyor asıl.

      Sil
  3. Abdulsamed iyidir..Zamanla anlarsiniz..Recep ve Atalay vitaminsizler..Tek yönlü oyunculari Fatih hoca sevmez..Asil Trabzonlu Sefa'yi almaliydik..Çocuk Erzuruma gitti..Şaka gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdulsamed Karnucu iyidir, lafım yok. O jenerasyonun en potansiyelli 3 isminden 2'si Recep Gül ve Atalay Babacan yalnız. Burada olmamalarına şaşırdım.

      Sil
  4. Ozan, Atalay, Recep ve Ali Yavuz u18 milli kampindaydilar haziran ayinda ispanya da, izinli olmasinlar ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir