10 Temmuz 2018 Salı

Okan Kocuk & Galatasaray, Bursaspor'un mutlaka beklentisi olacak


Bursaspor'un önemli yerli kalecileri var. Harun Tekin gibi bir isme sahipler mesela. Volkan Demirel'i bir kenara bırakırsak bana göre 1 numaralı yerli kaleci. Bunun yanında Muhammed Şengezer gibi bir potansiyele de sahipler. O da U21 Milli Takım'ın kalecisiydi ve önemli bir geleceği var. Şimdi de Okan Kocuk'un Bursaspor'a geri döndüğünü söyleyelim.

Yalçın Koşukavak'ın İstanbulspor'da yaptıklarından bahsetmiştim. Çok önemli değerleri parlattılar ve hem direkt Avrupa'ya transfer yapıyorlar, hem de alt ligden A Milli Takım'a futbolcular çıkardılar. Okan Kocuk da bu isimlerden biri. İyi bir piyasası olduğunu düşünüyorum ve Bursaspor'un mutlaka beklentisi olacak.

Harun Tekin'in varlığında Bursaspor'da şans bulması imkansız. Hatta Muhammed Şengezer'i de sayarsak bu tarzda 2 yedek kalecinin lüks kalacağını söyleyelim. Harun Tekin'in olası ayrılığı halinde kaleyi alabilirler, o potansiyelleri var. Harun Tekin'in kalması halinde ise bu iki kaleciden birinin ayrılığını bekliyorum. Ağırlıklı olarak Okan Kocuk'un transferi konuşuluyor.

Biz de yana yakıla yerli yedek kaleci arıyoruz. Alttan gelen genç kalecilerin ne durumda olduğunu kampta göreceğiz. İsmail Çipe'nin Eray İşcan'dan bir farkı olacağını düşünmüyorum ve onun şansı yok. Boran Güngör, Batuhan Şen ya da Berk Balaban gibi kalecilerin ise gelişimi adına oynamaları daha doğru. 

Yedek kaleci konusunda tercihim mümkün olduğunca tecrübeli olması. Bu anlamda Serkan Kırıntılı gibi kaleciler öncelikli düşüncemdi. Ne yazık ki bu tarzda alınabilecek bir kaleci kalmadı. Belki Sinan Bolat olur ama o da daha önce denenmiş bir isim. Okan Kocuk ise 22 yaşında olmasına rağmen iyi bir tecrübe kazandı. Onun da oynaması tercihim olurdu ama Galatasaray'ın da böyle bir kaleciye ihtiyacı var.

Muslera ne kadar istikrarlı bir kaleci olsa da olası "sakatlık ya da ceza" halinde yerine geçecek kalecinin ayaklarının titrememesi gerekiyor. O 2-3 maçta olabilecek en iyi performansı verecek bir isim gerekiyor. Galatasaray bunun sıkıntısını yıllarca çekti, hala da çekmeye devam ediyor. En iyileri Carrasso olsa da yabancı yedek kaleci imkanı yok işte.

Bursaspor'dan Aziz Behich'i de istediğimizi düşünüyorum. Aziz Behich + Okan Kocuk adına Carole + para teklifi aklıma yatıyor. Transferlerinin imkansız olduğunu düşünmüyorum. Aziz Behich için daha önce yazmıştım, 1 yıllık sözleşmesi var ve Carole de Bursaspor adına değerli bir isim olacaktır. Okan Kocuk'un ise yeri dolu gibi görünüyor, onun da transferi olası..

11 yorum:

  1. Altinordu'nun kalecisi Berke de Fenerbahce ile anlasmis diyorlar, o guzel olmadi iste. Bize ise Hakan Arikan cuk diye olur ama pek gundeme gelmiyor neden acaba merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Caglar Akbaba ile anlasmisiz,hayirli olsun.

      Sil
    2. Berke Özer bizde olmazdı, çünkü gelişimi adına oynaması gerekiyor. Bizim öyle bir kültürümüz yok maalesef. Hakan Arıkan 5 sene önce cuk olurdu, bugün olmaz. 1. Lig ayarında bile değil maalesef.

      Sil
  2. berke özer çok iyi değil.şişirilmş bir isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok önemli bir potansiyel.

      Sil
    2. izlediğim videolarda o potansiyeli göremedim.

      Sil
    3. İzlediğim maçları var, takip ettiğim bir kaleci. Yetenekli olduğuna inanıyorum.

      Sil
  3. Muslera'yı türk statüsünde oynatmamız gerekiyor.Bu konu niye araştırılmıyor onu da anlamıyorum.Hangi yabancıyı gönderip kontenjan açsak diye düşünürken bi anda +1 yabancı alma hakkımız olur Muslera'nın yerli statüsünde oynamasıyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera'yı o statüde nasıl oynatmayı düşünüyorsun :) Öyle bir şeyin mümkünatı yok. Bugün başvursan 5 yıl geçmesi gerekiyor. Türk Milli Takımında da oynayabilme durumu yok ki Cumhurbaşkanlığı kararı çıksın :) Bu olay tamamen bir şehir efsanesi.

      Sil
    2. Türkiye'de 5 yıldan fazla oynamış futbolcuların bu hakkı var diye biliyorum.Çok kişi bu hakkı kullanarak türk statüsünde oynadı

      Sil
    3. Cm 03 - 04 efsanesi maalesef o dediğin. Aurelio, Nobre, Jaba ve Tita gibi o isimler hakkı aldı. Üstelik 5 yılı da doldurmadan. Çünkü Milli Takım'da oynayabilme durumları vardı. Artık o da kalmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir