7 Temmuz 2018 Cumartesi

Oktay Mahmuti'yi Galatasaraylılar iyi tanır


Ergin Ataman > Oktay Mahmuti kıyaslamalarının hatalı olduğunu düşünüyorum. Ergin Ataman bizler adına bambaşka bir isim, onu ayrı bir yere koyuyorum. Oktay Mahmuti ise Galatasaray'a geçmiş dönemde önemli katkılar vermiş bu branşa karakter katmış bir isimdi. Ergin Ataman'ın Galatasaraylılığı üzerinden Oktay Mahmuti eleştirilmemeli.

Galatasaray'a hizmet etmek için çocukluktan itibaren Galatasaray taraftarı olmaya gerek yok. İş bu forma altında nasıl hizmet verdiğiniz. Oktay Mahmuti'nin de bu camiaya büyük hizmetleri oldu ve döneminin takımını da hala unutamayız. Karakter katmıştı, daha önemlisi şampiyon olabileceğimize inandırmıştı. Euroleague'e attığımız ilk adımlarda da o vardı. 

Ergin Ataman'ı kaçırmayı başaranlar Dursun Özbek / Can Topsakal ikilisiydi. Erman Kunter ile bir şeyler denendi ve ısrarcı olunması halinde de küme düşmemiz sürpriz olmayacaktı. Çöpe giden bir yatırım yani. Bu şubede bir türlü ödeme sorununu aşamıyoruz ve her sezon ısrarlı şekilde konuşuyoruz. Konu bütçenin büyüklüğü değil ki, sizin istikrarlı bir yapınız olmalı ve artık bu sorunu konuşmamanız gerekiyor.

Yeni bir "nerede kalmıştık" demek gerekiyordu, o isim de Oktay Mahmuti'ydi. Onun gelmesiyle birlikte de gemiyi bir şekilde karaya yanaştırmayı başardık. Yeni dönem adına da 3 milyon dolar gibi düşük bir bütçe belirlendi ama bunun sorun olduğunu düşünmüyorum. Transfer yasakları var ve önümüzü göremiyoruz.

Bu süre zarfında da Oktay Mahmuti ısrarla taraftarın önüne atıldı. Yüksek ücretinin altı çizildi ilk etapta. Hocadan indirim istemeniz ayıp değil, doğru bir yaklaşımla hoca bunu kabul de edebilirdi. Etmese dahi saygı duymanız gerekiyor, neticede bu şartlarla geldi. Siz bu parayı da bir şekilde ödeyeceksiniz. Onunla devam etseniz de böyle etmeseniz de böyle.

Mobbing uygulandı, bunun başka bir açıklaması yok. Ücreti yüksek dendi, devamında Galatasaraylı değile konu getirildi ve dün yapılan basın toplantısıyla da bu perçinlendi. Metodun yanlış olduğunu ve hocaya ayıp edildiğini düşünüyorum. Galatasaray'a gelirken risk aldı, gelmesinde en önemli nedenin de buradaki mazisiydi. 

Oktay Hoca'yı Galatasaraylılar iyi tanır. Önümüzü görebilsek ve hocanın işini biraz olsun kolaylaştırsak bu düşük bütçenin sorun olacağını düşünmüyorum. Özellikle yerli oyuncu trenini kaçırdık, şartlar çok daha zor ama yine karakterli bir takım kurabilirdik. Şu an ise büyük bir muamma içindeyiz. Mustafa Cengiz, "evlilikler güzel ama çok kötü boşanıyoruz" diye geçen yönetimleri eleştirdi. Onun da bu işe iyi başlamadığını görüyoruz..

18 yorum:

  1. Oktay hoca gibi bir değeri kaybetmek demek şubemizin çöküşe geçmesi demek. Dün yapılanlar kesinlikle hoş değildi ve kimse tarafından uygun görülmedi. 2011-2012 de yarım kalmıştı hikayesi şimdi tekrardan başlayacaktı ama olmadı umarım gelecekte tekrar başımızda olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir "nerede kalmıştık" olayıydı bu. Yazık oldu..

      Sil
  2. Yeni yonetim gercekten bekledigim gibi cikiyor, Dursun Ozbek'ten bir tik daha iyi ama en az onun kadar sportif kimlikten uzak bir yapi. Bizim bir Obradovic getirecek durumumuz yok ve burasi bir Spor Kulübü zaten elde olan adami neden harciyorsun arkadas. Tarik Camdal'a, Donk'a verilen paralarin yaninda cok komik paralar icin gorev askiyla hizmet edecek hem bayan hem de erkek basket hocalarini kacirdilar. Oktay hocanin aciklamalarina cok benzeyen bir aciklamayi Maria Malkovic de yapmisti ama bir iki internet gazetesi haric hicbir yerde cikmadi kimse de iplemedi kadinin soylediklerini. Iki hoca da hedef ve heyecan yok, projelerimi gerceklestiremeyecegimi anladim ve gidiyorum dedi. Kisacasi yonetim futbola odakli o da Fatih Hoca oldugu icin onu da kaybedersek bunlardaki vizyon yine Riekerink ve kuculme vizyonu, Asla Aysal gibi bir Mancini getiremezler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zihniyet ile devam etmeleri zor. Fatih Hoca'yı kendilerine kalkan olarak almışlar ve her noktada ona güveniyorlar. Bu sayede de tepki almayız diye düşünüyorlar.

      Sil
    2. Galatasaray'ın gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörüne güvenmeyecekler de ne yapacaklar ? Kafalarına göre mi transfer yapsınlar ? Fatih Terim sadece futbolun patronu. Ve istediği çalışma ortamını rahatlıkla buluyor.

      Sil
    3. Konuyu yanlış anladın. Fatih Hocayı kendilerine kalkan olarak aldılar derken burada kasıt "futbol" değil. Fatih Hoca'yı her anlamda öne çıkarıp, ilgiyi tamamen futbola çekmek. Konu futbol / basketbol nasıl yönetiliyor değil. Bizi her konuda Fatih Hoca kurtarır mantığı. Buna basketi de, voleybolu da ya da mali işleri de ekle.

      Sil
    4. Diğer branşları ben olsam kapatırdım. Hiç öyle spor kulübüyüz diye kendimizi kandırmaya gerek yok. Diğer branşlar hep zarar ediyor.

      Sil
    5. Allah bizi bu zihniyetten korusun..

      Sil
  3. Başkanın basın toplantısını izledim. Sen kibarca yazmışsın ben daha açık yazayım alenen yalan söylüyor. Amacı Mahmuti’yi tazminatsız göndermek bunun için aklınca hocayı taraftarın önüne atıyor. Yoksa hoca 3 milyon dolara onay verdi. Yabancı oyuncuların bazıları ile de anlaştı. Ama ortada paranın adı var kendi yok. Belirsizlik karşısında bezdi hoca ve ayrıldı. Benzerini sözlü anlaşıp, ortada bıraktıktan sonra Ünal Aysal da yapmıştı. Kendine yakın bir gazeteciye Oktay Hoca BJK’a elendikten sonra Aysal’a küfretti(Bizi hakemlerin taraflı yönetiminde korumayan başkanın ben ta…şeklinde) taraftar bu algı operasyonunu yememişti. Bunu da yemeyecek. Ama kaybeden GS oluyor. Hoca ile ayrılırsın mühür sende ama böyle adice mi olmalı! Aynı basın toplantısında Ünal Aysal’ın şubeye sponsor olabileceği soruldu(Ben başka taliplerin de olduğunu biliyorum) Başkan, bu konuyu “şubeyi almak istiyorlar. Oysa bize güvenmemeliler“ yani ver parayı basketbola basket diyen Ömerim Recebim parayla caka satsın diyor. Ver işte şubeyi Aysal’a. Şubenin geliri de yok bu nedenle çalamaz. Belirle bir bütçe onu koysun ve yönetsin. Günahı sevabı ona ait olsun. Bu enayi yerine koyma tavrından dolayı amatör şubeler çöktü GS’da. Başkan “amatör şubeler gelir getirmiyor bu nedenle ekside” diyor ama şunun cevabı yok kendisinde “gelir getirme, taraftarı motive etme adına ne yaptınız?” …Aklın yolu bir Basketbol, Voleybol AŞ kurulacak. Belli kurallar belirlenip ayrı bir yönetimle, tamamen bağımsız yönetilecek. Borçlardan da devralan yönetim sorumlu olacak. Bunu yapsınlar sadece erkeklerde yıllık 8-10 milyon dolar bütçeye ulaşır şube. Bunu ısrarla yapmıyorlar çünkü; bir yandan o şubelerde başarılı olanlar kulüp yönetimine aday olur korkusu var diğer yandan ise Ömerler Recepler Can Topsakallar önderliğindeki liseli vampirler bu şubelerden ballı maaşlar alıyorlar. Oya devşirilecek bu avanta terkedilmek istenmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oktay Hoca'yı taraftarın önüne atmayı bu taraftar yemez. Çünkü hocanın değerini, kıymetini biliyorlar. Ergin Ataman'ı örnek vererek Oktay Hoca'yı eleştirmenin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Küçük olsun bizim olsun zihniyetiyle kaybetmeye mahkumuz. Sonra neden bu branşlarda Fenerbahçe gibi olamıyoruz deniyor.

      Sil
  4. Hoca asla suçlanamaz geçen sene o kötü dönemde gelmeyi kabul etmesi bile onun iyi niyetinin göstergesidir.Cska Moskova maçını hatırlamak lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ateşten gömlek giydi, kariyerini her anlamda riske attı. Gelme nedeni de Galatasaray'a duyduğu saygıydı.

      Sil
  5. Kaç yıldır 0 katkıyla takımda kalıp üstüne bi de 3 milyon euro gibi bi para alan Selçuk sorun olmuyor da Oktay hocanın maaşı sorun oluyorsa orda büyük sıkıntı vardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu soruya da "futbol ile basketbolun gelirleri farklı" diye yanıt veriyorlar gerçi :)

      Sil
    2. Ya da "Tarık o kadar para alıyor sesiniz çıkmıyor ama o kadar katkı vermiş Selçuk para alınca mı ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz." diyorlar.Yanlışı başka bi yanlışla örtmeye çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki biz her iki duruma da tepkimizi koyuyoruz

      Sil
  6. Ergin Ataman, Dursun Özbek'i protesto eden taraftara hakaretler etmişti bunu hatırlatalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar da Ergin Hocaya ayıp etmişti. Bu büyük bir sarmal.

      Sil
    2. Ergin Ataman'in en buyuk hayali Galatasaray Baskanligi, orada savundugu Dursun degil baskanlik makamidir bunu da hatirlatalim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir