2 Temmuz 2018 Pazartesi

Ömer Toprak & Galatasaray, kulüp ve Milli Takım performanslarını ayırmak lazım


Borussia Dortmund kaynaklı bir transfer hareketliliği var. Favre'nin göreve gelişiyle birlikte değişim başladı da diyebiliriz. Özellikle de stoper noktasında hareketlilik büyük. Sokratis'in Arsenal'e transferi bir süredir konuşuluyor. Mevcut isimlere bakınca da Akanji ve Zagadou gibi potansiyelleri var. Mainz'den Diallo'yu aldılar, Juventus'dan Benatia'nın transferi de konuşuluyor.

Böylelikle Ömer Toprak'ın durumu da soru işareti oluyor. Dortmund formasıyla iyi bir sezon geçirdi diyemem. Favre'yle birlikte belki görüntü değişebilir ama ayrılığı da beni şaşırtmaz. Dortmund ondan yana büyük beklenti sahibiydi ve bu transferi özellikle Tuchel çok istiyordu. Leverkusen ondan maddi anlamda zarar etmek uğruna 1 sezon bekledi mesela. 20 milyon avro'ya gidecekti, 12 milyon avro'ya gitmesini göze aldılar.

Leverkusen dönemi çok parlak. Bundesliga'nın en önemli stoperlerinden biriydi ve takım kaptanı, lider futbolculardandı. O performansı bir türlü Milli Takım'a yansıtamadı, bundan kaynaklı da Türkiye'de çok beğenilen bir stoper olmasa da bu onun değerini düşürmez. Nuri Şahin de aynı algı yüzünden Türkiye sınırları içerisinde kötü anılır. Oysa iş doğru hocada.

Kulüp ve Milli Takım performanslarını ayırmak lazım. Her iki tarafın da şartları farklıdır. Fatih Hoca'nın Milli Takım'da bu futbolculara bakış açısıyla Galatasaray için düşünce tarzı farklı olur. Ömer Toprak'ı Milli Takım'da çok tutmamış olsa da bu Galatasaray'da istemeyeceği anlamına gelmez. Kontenjan açısından büyük bir artı sağlar mesela. Stoper için düşündüğünüz yabancı futbolcuyu başka bir pozisyona kaydırabilirsiniz.

Ömer Toprak hızlı ve lider özellikli bir stoperdir. Yine hocanın "savunmayı orta sahaya yaklaştırma" düşüncesinde önemli iş görürdü. Zamanında Dany, yakın geçmişte ise Denayer'le yaptıklarını izledik. Ömer Toprak bu anlamda çok daha kaliteli ve tecrübeli. Serdar Aziz / Ömer Toprak ikilisinin pas ve teknik özelliği tartışılsa da  hızlı / hamleli oyunları tartışılmazdı.

Tüm bunları yazmama rağmen Galatasaray'a transferinin zor, hatta ihtimal dışı olduğunu yazayım. Maliyetli bir isim çünkü, satılması halinde dahi en az 8 - 10 milyon avro arasında bir kazanç sağlarlar. Bundesliga için kıymetini kaybetmedi, mutlaka bir talibi çıkar. Kesin olarak gider mi ondan da emin değilim, Favre ile değişim de gösterebilir. Galatasaray'a transfer ihtimali ancak kiralık olur ama Dortmund buna yaklaşmaz..

2 yorum:

  1. Eğer gözden çıkarılırsa bonservisiyle satılmak istenir.Ağustos'a kadar bi satış gerçekleşmezse kiralama yoluna giderler ama dediğin gibi Bundesliga için değerli bi isim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir