16 Temmuz 2018 Pazartesi

Serdar Gürler & Galatasaray, maliyetine bağlı olarak hayır demem


Serdar Gürler'in ismi yazıldığında burun kıvıracak arkadaşlarımız olacak. Anadolu'dan alınan yerliler noktasında müthiş bir grafiğimizin olmadığı doğru. Haliyle de x bir yerliyi konuştuğumuzda olumsuz bir algı doğabiliyor. Burada unutulmaması gereken iki parametre var. Yerli ihtiyacı ve maddi anlamda o kadar sağlam durumda olmadığımız unutulmamalı.

Osmanlıspor ligden düştü. Haliyle de bazı isimler ya boşa çıkacak ya da maliyetleri noktasında kolaylıklar sağlanacak. Osmanlıspor denildiğinde de Musa Çağıran ve Serdar Gürler ön plana çıkan iki yerli. Musa Çağıran'ı beğenimi daha önce yazmıştım, orta saha için doğru profilde bir alternatif. Tolga Ciğerci'nin sakatım ayağına yattığı ve yıllık 2 milyon avro aldığı bir ortam var. Hem onun yerini doldurmak, hem maliyeti düşürmek böyle bir transferden geçiyor.

Serdar Gürler'i de Yasin Öztekin üzerinden okumak gerekiyor. Yasin Öztekin ayrıldı ve orada yerli bir alternatif ihtiyacı doğacak. Muğdat Çelik'in asıl pozisyonu forvet ve onu ayırıyorum. Recep Gül, Yunus Akgün gibi gençler ise geniş bir kadro gerekiyor, özellikle de yerli kalitesi yükseltilmeli. Bunu da yaparken yüksek maliyetli işler yapamayız. Yapacaksak bile bu odaklandığımız 1-2 isim üzerinden olur. Bizim ise birçok alternatife ihtiyacımız var.

Serdar Gürler'in Gençlerbirliği performansı da ilgi çekiciydi, Osmanlıspor'da ise üzerine koyarak devam ediyor. Takımından bağımsız olarak bakmak gerekiyor. Fatih Terim onu Milli Takım'a kadar da yükseltmişti. Son 2 sezonda 10 gol sınırını rahatlıkla geçti ve iyi bir alternatif olabileceğinin izlenimini veriyor. Oyun aklı eleştirilebilir ama hızlı ve teknik bir futbolcu. Galatasaray kulübesinde de patlayıcı özelliği olan alternatiflere ihtiyacı var. Yasin Öztekin sonrası Serdar Gürler'e geçmek ise maliyet anlamında doğru bir adım olabilir.

26 yaşında bir de, çok rahat 2-3 yılının olduğunu düşünüyorum. Osmanlıspor küme düştü ve maliyet anlamında yüksek rakamlar konuşulmayacak. Hızlı ve patlayıcı bir futbolcu, gol özelliği de yüksek. Yasin Öztekin'e oranla çok daha iyi bir alternatif olması fazlasıyla olası. Tutmaması halinde dahi büyük bir zarar oluşmuyor. Bu tarz transferleri de değerlendirmek gerekiyor..

22 yorum:

  1. Ben Serdar Gürler'i küçük takımların büyük futbolcusu olarak görüyorum.Çok maçını izledim, fazla pırpır bir oyuncu, yere sağlam basmıyor yani, emrah başsan gibi! Denenebilir mi? Olabilir tabi ama benim tercihim Musa Çağıran olur! Bir kere büyük takımda oynamak mentalite işi, Ne kadar yetenekli olursan ol mental olarak güçlü olmalısın. Musa çağıran Galatasaray görmüş, her ne kadar oynamasada o havayı solumuş bir futbolcu.Büyük takım gördükten sonra tekrar ayağa kalkıp,yüksek performans göstermek, kendini geliştirmek kesinlikle yüksek mental bir güç ister.Bu da Musa çağıran'da mevcut bence. Dediğim gibi benim tercihim, kesinlikle musa çağıran olur. Ayrıca yeni alınacak bu tür yerlilerde kesinlikle maaş sınırı olmalı. Saçma sapan maaşlar vermemek lazım kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçurtma tipli biraz da bu isimler :) Serdar Gürler'i gol özelliği öne çıkarır ve patlayıcı da olunca kulübede olabilir diye görüyorum.

      Sil
  2. çok doğru bencede alınması çok anlamsız olmaz yeterki makul yıllık ücreti olsun zarar ettirmez ligde 12 yabancıyla oynayacağız ve zaten kadrodaki 10 yabancı falan direk 11e yazılan isimler o yüzden kaliteli yerli isimlere yönelmemiz lazım hannoverden boşa çıkan kenan karamanıda alsak fena olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli gerekiyor, maliyet düşünce de bu tarzda bir isme hayır diyemiyorum.

      Sil
  3. Osmanlı'nın küme düşmesi kesinleşince ilk aklıma bu geldi.Başka bi teknik direktör olsa kesinlikle hayır derdim ama Fatih hoca olunca iş değişiyor.Serdar bence de Galatasaray kalitesinde bi futbolcu değil ancak bu durum onun bizde üstüne koymayacağı anlamına gelmez.Hoca onu sever, o da hocaya fazlasıyla saygı duyuyor.Ayrıca böyle bi yerli isme ihtiyaç da var ve alınacak sınırlı isim var bu konuda çünkü maddi sıkıntımız var.Ben bu transfer gerçekleşir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım'a da almıştı onu. Ben tamamen maliyet ve ihtiyaç ekseninde yorumluyorum.

      Sil
  4. bizim gs taraftarı beni öldürecek.
    serdar ı alalım dersin. aman ha olmaz istemez!
    x i alalım dersin. olmaz abi burası gs!
    yahu kulübeye adam almak zorundasın. açık ve net. küme düşmüş takımdan da olur başka bir anadolu kulübünden de olur.
    bizimkiler istiyor ki ilk 11'de bale olsun yedeği asensio. yav he he diyorum sadece. imkanların ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de çözemiyorum. Altyapıdan isim oynasın desem tecrübesiz oluyor. Yedeğe yerli söylediğimde çöp ilan ediliyor. E para yok diyorum, yerli lazım diyorum bana Avrupa'dan isimler yazılıyor :)

      Sil
  5. Yanılmak isterim ama ikinci bir SERDAR ÖZKAN olur bizim için. Yazınızda takımından bağımsız değerlendirmek demişsiniz ya tam da öyle. Bu çocuk takım oyuncusu değil. Bizde bir Engin Baytar etkisi bekleyemeyiz. Açıkçası oyun tarzı bize uymaz. Fatih Hoca'nın ikinci bir Yiğit Gökoğlan'ı olur çıkar. Ben daha çok sürpriz birkaç yerli bekliyorum ya hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Özkan da zarar ettirmedi ki. Denedin olmadı, 6 ayda gitti. Maliyetsiz işler bunlar. Yiğit Gökoğlan'a 2.5 milyon bonservis verdin, Gürler öyle değil.

      Sil
  6. Alanyada herkes emre akbaba diyor ama cok yuksek 5myi bulan maliyeti var. Efecan karacayi alsak hem bizim altyapidan cikmis hem de kapali savunmalaea karsida oynayabilen teknik bir oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efecan Karaca'da gayet iyi, sistem içinde işleyebilecek bir çark. O da iyi alternatif olurdu.

      Sil
  7. Yedek kulübesinde ideal bir alternatif olur ama böyle isimlere ihtiyacımız var yedekte

    YanıtlaSil
  8. gary rodriguez
    feguli
    sinan
    mugdat

    4 isim var hali hazırda kanatlarda oynayan.bence eldekileri değerlendirmek daha mantıklı.oyuncu fazlalığı demek maddi manevi zarar demek.sinan gümüş ile sözleşme uzatılmalı.en kritik anlarda skora katkı verdi.artık bu sezon daha fazla süre almalı.

    belhanda ve feguli gibi pasör ve aklıyla oynayan oyunu bilen oyuncular var.bunları kaybetmemek lazım.arda lincoln kewel baros dörtlüsünün alameti farikası oyunu bilmek ve yetenek idi.

    bu sezon hangi maçtı hatırlamıyorum belhanda oyundan çıktı ve pas yapamaz hale geldik.

    özetle eldekiler varken ve mugdat alınmışken serdar gürler transferi gereksiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muğdat Çelik'i forvet sayıyorum ben, özelliği o çünkü.

      Sil
  9. ek olarak

    kanat açıklarından birinin pasör özellikli ve zeki oyuncu olmasında fayda var.set hücumunda hızlı paslaşacak oyuncu profili gerekiyor.bu sezonki avantajlarımızdan biri bu idi.genelde atlanıyor.yani feguli belhanda bunlara katılan mariano .iki kanadında pırpır olması kapanan takımlara karşı fazla işlemez.ideali ise bu sezon yakaladık.yani bir adet pırpır (rodriguez)bir adet de pasör (feguli) oyuncu ile sezonu tamamladık.

    terimin 2011 kadrosunda ise 2 pasör vardı.baytar ve çolak.lakin çift forvet ile oynuyordu takım.şimdi ise gene iki pasör(belhanda feguli) var.ve tek forvet

    bazen istatistikler yanıltır ve gerçeği göstermez.belhanda ve feguli istatistiklerine bakıp yarar zarar yorumu yapmak doğru olmaz.eğer bunlar olmasa gomis bu kadar gol atabilirmiydi?gomise top geliyordu.getiren kim?ve nasıl geliyordu.

    süper lige alışmış ve terimle sezon başı kampı geçirmiş feguli ve belhanda umarım takımda tutulur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 içinde Çolak ve Baytar o orta sahanın hamallığını çekiyordu. O gün orta saha özellikli kanatlarla 4-4-2 oynuyorduk, bugün bambaşka bir düzen var. Hocanın da sevdiği tarz aksine bugün oynadığı düzendir. O gün şartlar bizi 4-4-2 ye itmişti.

      Sil
  10. Muğdat gelmeden alınmasını isterdim ama şimdi fazlalık olur çünkü Henry de alındı.Bizim bi an önce orta saha almamız lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muğdat Çelik fazlalık değil, aksine böyle bir yerlinin gerekliliği vardı. Onyekuru ile karıştırmamak gerekiyor.

      Sil
    2. İyi de ben Muğdat fazlalık demiyorum ki.Zaten bi futbolcu alındı diyorum yani ayrıca Serdar'ı almak gereksiz olur diyorum

      Sil
    3. Maliyete bakar, düşünülebilir bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir