22 Temmuz 2018 Pazar

Sunday Alimi'nin potansiyeli olsa da çok fazla anlam yükleniyor


Sunday Alimi, geçtiğimiz sezon başında Galatasaray'a katıldı ve U21 liginde forma giydi. Sezona iyi girse de sakatlık döneminin ardından geçirdiği ameliyat sonrasında kendisini göremedik. O ana kadar 13 maçta 3 gol 7 asisti vardı. 18 yaşında bir futbolcu ve gelecek vaat ettiğinden bahsediliyor.

Henüz profesyonel sözleşmesi yok. Çıkan haberlerde de kendisiyle profesyonel sözleşme yapılacağı ve A takıma alınacağı söylenmiş. Sakatlık durumu olmasa ve geçen sezonu tamamlayabilse belki kamp kadrosunda görebilirdik kendisini.

Yalnız şöyle bir durum var. Profesyonel sözleşme yaptığımız an lisans çıkartmazsak U21'de forma giyebilir mi bilmiyorum. Lisans çıkartamayız, bu durumda yabancı sayısından yiyecek ve o konuda fazlasıyla sorunluyuz. Bu anlamda haberlere pek ihtimal veremedim. Belki sözleşme imzalanır ve x takıma gelişimi adına kiralanabilir. Bu daha güçlü ihtimaldir.

O da Onyekuru gibi forvet özellikli bir kanat. Her iki kanata, hatta forvette oynayabilen, hızlı ve patlayıcı özelliği yüksek bir isim. Çok büyük bir etki yaratacağına inanmasam da potansiyeli olduğuna inanıyorum. Gelecek yıllar adına düşünülebilir ve gelişimi izlenebilir. Fatih Hoca'nın görmesini isterdim.

Yine de büyük beklentiler duymayın derim. Sosyal medyada çok fazla anlam yüklendiğini görüyorum. Her siyahi, hızlı kanat oyuncusu Fatih Hoca'nın elinde bambaşka bir seviyeye ulaşacak diye kural yok. Sunday Alimi'nin potansiyeli olduğu doğru ama orası da Galatasaray'ın en güçlü noktalarından biri. Gelişimi izlemek, zaman tanımak gerekiyor..

6 yorum:

  1. Ama iyi takla atıyor :)

    YanıtlaSil
  2. Adı Ali olsa bu kadar anlam yüklenmezdi.Bazı insanlarsa "Yabancı olsun taştan olsun" düşüncesi var.Profesyonel sözleşme imzalanıp türkiye dışında bi ülkeye 2 yıllığına kiralayıp gelişimini izlemek en iyisi.Yabancı ülkelerde bu yaşta a takımda oynatıyorlar ama bizim öyle bi durumumuz yok.İstesek bile yabancı sayısı sıkıntı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlememekten, sadece tarza inanıp yorumlar dönüyor. Bunlar yanlış.

      Sil
  3. Siyahi diye insanlar anlam yüklüyor ama scout transferi de değilmiş, kendi çabasıyla seçmelere ya da denemeye sanırım girerek takıma katılmış dolayısıyla bizim gençlerden çok farkı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout hamlesi mi yoksa menajer önerisi mi tam emin değilim yalnız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir