26 Temmuz 2018 Perşembe

Sürpriz bir ayrılık mesajı gibi


Fatih Hoca'nın açıklamalarından yola çıkarak hemen hemen herkes "gelecek futbolcu" noktasına takılmış ama bence verilen mesaj tam tersi. Sürpriz bir ayrılık düşünülüyor gibi. Ayrılık haberinin açıklanmasının ardından taraftarın verebileceği olası tepki de şimdiden en az düzeye çekiliyor. Benim tahminim de o ismin Gomis olduğu yönünde.

"Arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Camianın şunu bilmelerini istiyorum ki tüm ümitsizliğe kapılmasınlar. UEFA ceza vermiş olabilir. Niye bu oldu, kim yaptı, kim yapmadıyla çok vakit geçiriyoruz. Biz, bu durumda ne yapabiliriz onun derdindeyiz. Yakında değişik haberlerimiz olabilir. Bir şey yapıyorsak bilinsin ki bu Galatasaray’ın hayrı içindir. Paylaşılacak şeyleri paylaşıyorum ben."

Galatasaray'ın kadrosunda teklif alabilecek birçok futbolcu var. Şampiyon bir kadronun futbolcuları ve her ne kadar kadroyu korumak esas hedef gibi görünse de şartlar buna el vermeyecek. Ffp'nin şartları açık, futbolcu satmak zorundayız. Kaynak yaratmanın en çıkar yolu bu ve doğru futbol aklı da giden ismin yerini çok daha makul şartlara doldurabilir.

Gomis'le alakalı çıkan "maaşına zam istedi" haberlerinin doğru olduğuna inanmıyorum. Yine de kariyerinin son imzalarından birini atacağı için x bir teklife hayır diyemeyebir. Çin'den gelecek bir teklif beklemiyorum, zannedersem orada transfer dönemi bitti. Katar, Arabistan ya da ABD gibi ülkeler olası olabilir, Avrupa'dan Gomis için bonservis kazanmak zor. Gomis'in de Galatasaray'ı bu noktadan sonra Avrupa için bırakmak isteyeceğini düşünmem.

Çok önemli bir isim. Türkiye Ligi'nin bir sezonda en çok gol atan yabancısı oldu ve Galatasaray'ın da unutulmazlarından. Gomis kalır ya da gider bilemem ama şartlar ne olursa olsun unutulmayacak isimlerden biri oldu. Kalması halinde de ona uygun bir kurguyla yola devam edilir ve doğru alternatif oluşturarak Gomis'i mümkün olan en ekonomik şekilde kullanırız.

Tarz anlamında yüzde 100 olarak hocanın kafasındaki forvet mi sorusuna vereceğim cevap ise evet olmaz. Fatih Hoca'nın Firmino tarzına odaklandığını düşünüyorum ki son hazırlık maçlarında da elindeki tek alternatif olan Muğdat Çelik'i bu şekilde kullanarak oynamaya çalıştığını gördük. Eskiden pivotlu düzenleri daha çok severdi, bugün ise biraz daha etrafını oynatmaya yönelik, hız ve teknik özellikleriyle ön plana çıkaracak forvetleri düşünüyor gibi.

Gomis'in alternatifi olarak konuşulan isimlere bakınca da bunu görüyoruz. Gitmesi halinde ise bu tarzda en az 2 isim gelir ve farklı bir yapı izlemeye başlarız. Gomis'i çok sever ve beğenirim ama gerçek bu, en azından benim gördüğüm. Belhanda ya da Feghouli için gelen teklifleri de kabul edebilir mesela. Fatih Hoca'nın kırmızı çizgisi olarak gördüğüm 4 isim var. Muslera, Fernando, Serdar Aziz ve Garry Rodrigues'i olmazsa olmaz olarak düşündüğünü söyleyebilirim.

2 yorum:

  1. Gomis'in menajerinin yaptığı açıklamaları da göz önünde bulundurunca Gomis'in gitmesi benim için bu dakikadan sonra sürpriz olmaz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir