26 Temmuz 2018 Perşembe

Yunus Akgün'de star ışığı var


Fatih Hoca'nın Sakaryaspor maçı sonrasında yaptığı açıklamaların son bölümü de genç futbolcularla alakalı. Kamp döneminin en merak edilen konularından biri de buydu. Yetenekli gençlerimiz olduğu söyleniyor ve bu isimlerin şans bulmasını merakla bekliyoruz. Hele ki Fatih Hoca'nın varlığında.

"Genç oyuncuları boşuna kampa götürmedim. Galatasaray’ın geleneklerinde altyapısını kullanmak var. Ayın 31’inden sonra birkaçı sezon sonuna kadar bizimle devam edecek. Carole’e karar vereceğiz, genç oyuncuların hangisi bizimle devam edecek karar vereceğiz. Galatasaray’ın her sene 1 oyuncuyu içerisinde çıkarması gerekmektedir. Bize geldiğimizde ‘Kimse yok’ dendi ama kimse varmış. Akademimizi de tekrardan çok güçlendireceğiz. Orası çok övünülen, çok şey beklenen bir yer. Gençlerin hepsinden memnunum. Daha çok da memnun olacağız. Bu yaz transferlerimiz de olacak. Mevcutları da yukarı çekmeyi öğrenmeliyiz. Allah’a şükür iyi gidiyorlar."

Kampta yer alan gençler haricinde Atalay Babacan ve Recep Gül gibi yetenekler de var. Fizik noktasının altını çizmek gerekiyor, bu futbolcuların gelişimi en doğru şekilde sağlanmalı. Yunus Akgün'ün yaz döneminde yaptığı bireysel çalışmaları izlemiştim, fiziğinin üzerine ısrarla düştü ve şu noktada bunun ödülünü aldı.

Bana sorarsanız kampta en çok ön plana çıkan gencimiz de o oldu. Pas ya da attığı çalımlarla buram buram "klasım" diye bağırıyor ve star ışığı olduğuna inanıyorum. Henüz 2 senedir kanatta oynuyor, daha öncesinde forvetti. Ben forvette de oynayabileceğine inanıyorum. Her iki ayağını kullanabilen, hızlı, patlayıcı gücü yüksek ve pas / teknik özellikleriyle fark yaratabilecek bir futbolcumuz.

Doğan Can Davas'ı ise kamp döneminde konuşmuştuk ve ilgi gören yazılarımızdan biri oldu. Onun farkı son 1.5 sezonunda alt liglerde şans bulan ve başarılı olan bir genç olması. Özelliği itibariyle daha çok rakip ceza sahası etrafında oynayan ve gol özelliği yüksek bir futbolcu. Bizde ise daha çok 4-3-3'ün orta sahasında oynamak durumunda kaldı. Teknik özelliği ve oyunu yönlendirebilmesiyle ön plana çıktı. Orta saha için yaratıcı futbolcu boşluğumuz varken şansını yüksek görüyorum.

İsmail Çipe de beklemediğim bir etki gösterdi. O da geçtiğimiz sezonları alt liglerde şans bularak geçirdi ve bunun mutlaka bir artısı oldu. Eray İşcan'a oranla daha fazla sayıda maçta şans buldu, burada seviye önemli değil. Yedek kaleci aradığımız şu günlerde bu ihtiyacı belki de son sıralara atmış oldu. Belki müthiş fark yaratmadı ama en azından da sırıtmadı. Bu bile bir şey.

Celil Yüksel isminin de geçen sezondan bu yana altını çiziyorum. Tolga Ciğerci'nin "küstüm oynamıyorum" diyerek takımına sırt döndüğü haftalarda rotasyonu dolduran isimdi. Onun da tarzı biraz daha Suat Kaya gibi. Yerli Modric tanımının fazla iddialı olduğunu düşünüyorum ve bence daha farklı bir profil. Saydığım bu 3 isim gibi bir etki yapmasa da kamp dönemini iyi geçirdi diyebilirim..

11 yorum:

  1. Yeterince sans bulamayacaksa ilk 11 oynayacagi bir super lig takimina kiralamakta fayda var diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle bir takım yok, en iyisi 3.lige kiralamak olur ancak orada doğru düzgün oynayabiliyorlar

      Sil
    2. Yarışmacı takımlar kiraladığında genellikle şans vermiyorlar. Doğru yeri bulmak gerekiyor.

      Sil
  2. yunus,recep,abdülkadir ömür,emre mor gibi müthiş dribling özelliği olan sol ayaklı sağ kanatlar da çok görmeye başladık bu aralar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatlarda potansiyel sahibi gençler var, bu anlamda hücumda sorun yok.

      Sil
  3. Keşke kalıp zaman zaman yer bulabilseler takımda... yaslari 18-20 arasında değişiyor galiba Emre Belözoğlu'nu gözü kapalı oynatıyordu Fatih Hoca 17 18 yaşlarında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca yeteneği gördüğü an ısrar etmekten geri durmaz, üzerine gider. Emre Belözoğlu 17 yaşında CL maçına çıkıyordu bizde.

      Sil
  4. Yunus, Doğan Can, İsmail ve Celil bence kesin A takımda olacak.Ahmet Sivri olur mu o konuda emin değilim.Ozan zaten artık A takım futbolcusu oldu o yüzden onu saymıyorum.Atalay ve Recep ise bi süre daha altyapıda şans bulacak diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Celil Yüksel için emin değilim ben de. Tecrübe kazanması gerekebilir.

      Sil
  5. Club Africain macinda Yunus'un topla bulustugu anlari derlemisler, sadece onu izlemek yeterli umarim sakatlik vs olmaz zira bu tarz yetenekler genelde cok hirsli olduklarindan ciddi sakatliklar yasayabiliyorlar, onun haricinde cok buyuk kazanc olacak, önü cok acik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz döneminde nasıl çalıştığının şahidi benim. Böyle devam etmesi durumunda önü açık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir