2 Ağustos 2018 Perşembe

Atlanmaması gereken nokta maçların kalitesi ve futbolcuların pozisyonları


Yasin Öztekin'in açıklamaları üzerine açılan bir konu. Göztepe'ye transferi açıklandığı gün de yazdım ama hala o "egosundan" kopamadığını gördüm. Alttan alta bir Galatasaray eleştirisi var ve istatistikleri üzerinden yürümüş. Asla kötü bir futbolcu olmadığını düşünüyorum, aksine yararı da büyük oldu ama asla kendisini olduğu yerde görmedi. 

Kendisini sürekli daha yukarıda düşünmesi de Galatasaray kariyerini bitirmiş oldu. Bence iyi bir rotasyon futbolcusuydu ve şu an dahi devam edebilirdi. Eminim ki Göztepe'de de 10 gol 7 asist gibi sınırları zorlayacaktır. Fazlası yok, kendisi iyi bir kanat. Asla bir yıldız futbolcu değil ve maalesef ki Galatasaray'ın Hamza Hamzaoğlu'yla gelen şampiyonluğundaki noktada kalamadı.

Futbolarena'da bu açıklamalar üzerine güzel bir istatistik çıkarmış. Galatasaray'da son 4 sezonda kanat oyuncularının performanslarını çıkarmış ve gol sayısına göre sıralamış. Burada atlanmaması gereken bir nokta var, o da oynanan maçların kalitesi ya da futbolcuların o an hangi pozisyonda oynadıkları.

Podolski'nin kanattan çok forvette oynadığı maç var. Gol özelliği çok yüksekti ama o gollerin ağırlığı da forvet oynadığında gelmişti. Ya da Amrabat'ın 11 asisti var ama bu asistlerin 4-5 tanesi Şampiyonlar Ligi'nde gelmişti. Bunun da bir farkı olmalı diye düşünüyorum. Galatasaray'ın geçen 4 sezonda Türkiye Kupası şampiyonlukları var. Bazı istatistikleri de bu şişiriyor.

Yasin Öztekin burada maç sayıda maça çıktı ve çılgın bir istatistiği var. Geçen sezonu bir kenara bırakırsak, gol noktasında da her sezon 10'u zorlayan bir isimdi. Takımın durumuna bakınca ise içler acısı bir hal var. Bunun da ölçü olduğunu düşünüyorum. Bazı hücumcular bu tarz takımlarda daha ön plana çıkabiliyor. Oysa takımın durumu ve oyununa bakınca pek bir fark yok.

Bu tabloda da Garry Rodrigues, Bruma ve Amrabat'ın istatistiklerini kıymetli görüyorum. Sinan Gümüş de geçen sezon itibariyle gol noktasında var olmaya başladı (Türkiye Kupası golcüsü unvanından sıyrıldı). Bruma sakatlık yaşamasa ya da Fatih Terim'le çalışabilme imkanı yakalasa eminim ki bambaşka bir seviyeye çıkarmış. Garry Rodrigues'i zaten izledik. Amrabat'ın ise Şampiyonlar Ligi'ndeki o katkısı ısrarla atlandı..

4 yorum:

  1. bence futboldaki gol ve asist sayılarını ortaya dökerken kaç maçta değilde kaç dakikada olduğu yazılmalı.misal x futbolcu 30 maç oynamış ve 20 maçı son 20 dakikada oynamış.diğeri 30 maç hepsi doksan dakika.haliyle bu iki oyuncunun istatistiği doğru bilgiyi vermez.

    tabi bu istatistik dediğin gibi ayrıca hangi maçlarda yapılmış ayrıca yazılabilir.süper lig,türkiye kupası ve avrupa kupaları gibi 3 ayrı kategori var.

    sinan gümüş ün 2500+ dakika oynadığında ne istatistik yapacağını merak ediyorum.
    https://www.transfermarkt.de/sinan-gumus/detaillierteleistungsdaten/spieler/196524

    onun için kanatlara transfer ve hatta forvete transfer yapılmaması gerektiğine inanıyorum.sinan 24 yaşında ve artık ona süre verme zamanı gelmiş durumda.tabi bu arada da sözleşme uzatılması gerekiyor.

    çok etkili bir sol ayağı var.ve driplingide fena sayılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon iyi bir gelişim gösterdi, bunu devam ettirmeli. Görünen o ki daha fazla süre alacak ve sorumluluğuna ihtiyacımız var. Hazırlık maçlarında görüntüsü de iyiydi.

      Sil
  2. Podolski pek bir şey yapmadı gibi duruyordu ama mac başına gol sayısı gayet iyi...
    Yasin ise pozisyona çok giren ve çok deneyen bir oyuncu sayıları gayet normal... Teşekkürü hak ediyor Galatasaray'daki performansı ile... Bi Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu gibi formaya camiayı sahiplenmeyip kendisini on plana çıkarmaya çalıştı hep o da kendi hanesine zarar yazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podolski önemli bir gol silahıydı. Sık sakatlanır olması, biraz da fizik olarak salması itibariyle kötü dursa da önemli bir katkıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir