8 Ağustos 2018 Çarşamba

Galatasaray'ın forvet aksiyonu Gomis'in olası durumuna göre şekillenecektir


Gelen isimler kadar gidecek isimler de olacak. Şimdi mi olur, Ocak ayı mı bilmiyorum ama transferde dengeyi tutturmanın başka bir yolu yok. Bu konuda da geç kaldığımızı düşünüyorum. Geçen sezon gelen şampiyonluğun rüzgarıyla 1-2 iyi satış yapabilmemiz gerekiyordu.

Bugün paran olsa dahi harcayamayacak durumdasın. Bir yandan da transfer konuşmaya devam ediyoruz, eksikler herkesin malumu. Gidebilecek isimler de az çok akıllarda olsa bile zaman kalmadı ve şampiyonluk rüzgarına oranla piyasanın düştüğünü düşünüyorum. Yine de bu satışlar gerekli, transfer için satmak gerekiyor.

Son günlerde tartışılan isimlerin başında Gomis geliyor. Galatasaray'ın forvet aksiyonu Gomis'in olası durumuna göre şekillenecektir. Gomis'in kalması halinde gerekli olsa dahi bir forvet hamlesi beklemiyorum. Mevcut içinden bir formül üretilmeye çalışılacak. Orta saha ve stoper ihtiyacı bana sorarsanız çok daha önde.

Gomis'in ayrılığı halinde ise doğal olarak forvet hamlesini konuşmaya başlayacağız. Premier Lig'de transferin bitmesine 1 gün kaldı, İtalya için de çok fazla zaman yok. Kiralama yöntemi temel olarak alınır, konuşulacak en iddialı isim de Andre Silva olur.

Andre Silva için yazdığım yazının linkini paylaşarak başlayalım;

Milan'ın Kalinic'i Atletico Madrid'e satmasına rağmen çok geniş bir forvet rotasyonu var. Higuain'i transfer ettiler, Bacca geri döndü, genç yetenek Cutrone takımda ve Borini'yi de bu rotasyon içinde sayabiliriz. Andre Silva'nın geçen sezon yarattığı hayal kırıklığını da düşünerek kiralık transferini olası görüyorum.

Andre Silva'nın ayağa kalkabilmesi ve potansiyelini yakalaması Milan adına önemli. Büyük bir yatırımdı ve hayal kırıklığı yaşamak istemiyorlar. Fatih Terim ismi Milan adına kıymetli, bu anlamda güvenebilecekleri isimlerden biri. Andre Silva'nın Galatasaray'da önemli bir gelişim gösterebileceğini düşünüyorum.

İkili ilişkiler mi ön plana çıkar, başka bir şey mi bilemem ama futbol aklını ortaya koymamız gereken zamanlar geliyor. Az çok hedefler belli, aynı isimleri konuşup duruyoruz. Maddi taraf sıkıntılı, futbolcu satmadan hamle yapmak zor. Avantaj ise futbolcu kiralayabilmenin mümkün olduğu zamanlara gelmemiz..

2 yorum:

  1. hocanın işini hep zorlaştırıyorlar,hocanın sabrı tükenirse mustafa cngiz yönetimini için sıkıntılar başlar,yav tek bir orta saha bile alamaz mı insan ya nasıl bir yetersizlik bu ya

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir