29 Ağustos 2018 Çarşamba

Kendi pozisyonunda bu ligin tartışmasız en iyi futbolcusu olduğunu bir kez daha izledik


Fernando'nun sezona kötü girmesi kendisiyle alakalı bir durum değil. Kötü de girdi diyemeyiz aslında, sadece Fernando kalitesinden daha fazlası bekleniyor. O da 8 numarada olmuyor işte. Belki günü kurtarmak uğruna geçen sezonu bu şekilde bitirmek zorunda kaldık ve o da elinden geleni yaptı. 

Bu sezon ise olmadı. Donk'un da geçen sezona göre daha kötü başladığını düşünürsek Fernando da olaya iyi giremedi. 8 oynamaması gerekiyor. Hem alışkanlığı yok, hem de o alışkanlığı bu saatten sonra edinemez. Çünkü bu özelliği de yok. Göztepe maçında yaptığı asist futbol aklını ortaya koysa da pas aksiyonu ya da hücum etkisi bambaşka şeyler istiyor.

Onun da işi zordu. Hem 8 gibi oynayıp hücuma destek olmaya çalış, hem geriden oyunu kurmak için top al derken anlamsız yıprandı. Emre Akbaba'nın gelişi Belhanda'yı direkt olarak 8 yazmamıza olanak sağladı ve Fernando'yu da 6 numaraya çektik. Kendi pozisyonunda bu ligin tartışmasız en iyi futbolcusu olduğunu da bir kez daha izledik.

Badou Ndiaye'yle birlikte ise savunma tarafında da nefes alacak. Tudor'un düzeninde oynamayacağız, Fernando'yu stoperlerin arasına atıp, Badou Ndiaye'yi 6 numara gibi kullanma dönemi bitti. Badou Ndiaye'nin dizginleri salındığında hücum katkısı ortaya çıkacak. Fernando da oyunu hem geriden iyi kurar, hem de stoperler de dahil olmak üzere en önemli savunmacımız olur.

Bu takımın olmazsa olmazı ve en büyük kozlarından biri olduğu belli. Kim vazgeçilmez dersek verilecek cevaplardan biri de Fernando. Kimi ilk sıraya dahi yazabilir, çok da doğru olur. Yeter ki kendi pozisyonunda oynamaya devam etsin. Alanyaspor karşısındaki Fernando muazzam iş gördü. Taşlar yerine oturdukça etkisi daha net ortaya çıkar. 

Melo kıyası yapmam, birbirinden farklı iki profil. Aynı pozisyonda görülseler de Melo pas ve teknik özelliği, hatta hücuma katkısıyla öne çıkar. Fernando ise savunma yönü ve lider özelliğiyle. Hangisi daha iyi gibi sorular ister istemez sorulacak ama bu oyun tarzınızla alakalı cevaplanır..

4 yorum:

  1. Melo iki yönlü oynuyordu. Savunma tarafında da iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle çok iyiydi ama o konuda Fernando bir adım önde.

      Sil
  2. Genel olarak formda bir Meloyu tercih ederim ama Fernando akan oyunda cok daha fazla güven veriyor belki de Fatih Hocanin onu dogru kullanmasiyla beraber akan oyundan henüz gol yemememiz bu yüzden, bütcemize göre alinabilecek en iyi oyuncuydu o dönem su sartlarda zaten yanina yaklasamazdik, kiymetini bilmeliyiz. Galatasaray olarak en büyük avantajimiz rakiplere göre döviz kuru patlamasindan önce yenilenmeyi kismen tamamlamis olmamiz, Fener ve Besiktas o yapilanmayi cok önceden yapmisti, su an temeli yenilemeleri gerekiyor ama bu sartlarda ayni kaliteleri getirmek cok zor bu da Fernando gibi oyuncularin degerini katliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biri tercih olsa ben de Melo derim. Daha yönlü bir isim ama Fernando daha güvenli ve ayakları yere basıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir