20 Ağustos 2018 Pazartesi

Nagatomo'nun da yeterince hakkını vermiyoruz gibi hissediyorum


Bu aralar Maicon'u sık sık yazıyorum. Sezona iyi girdi ve oldukça formda. Her ne kadar "hocanın tarzına uymuyor, hızlı değil" desek bile iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Tabii şu ana kadar oynanan maçların seviyesi ayrı konu. İş Şampiyonlar Ligi'ne geldiğinde görüntü ne ölçüde değişecek göreceğiz.

Nagatomo'nun da yeterince hakkını vermiyoruz gibi hissediyorum. O da sezona iyi girenlerden. Dünya Kupası oynayan birçok futbolcu henüz kendine gelemedi ama Nagatomo'nun bıraktığı yerden devam ettiğini görüyoruz.

Transferi olmazsa olmazdı. Bazı noktalarda kimya > yetenek demek gerekiyor ve Nagatomo'nun da kimyası tuttu. Fiziği, sol ayaklı olmayışı gibi kusurları elbette var, Fatih Hoca'nın da ilk etaptaki düşüncesi eminim ki farklıydı. Kimse olmadı üzerinden son gün transferiydi.

Geçen sezon gelen şampiyonluğun en büyük kahramanlarından oldu. Bu sezon da bıraktığı yerden devam ediyor. Hem müthiş bir profesyonel, hem de saha içinde bir o kadar büyük lider. Galatasaray'a büyük bir aidiyet göstererek mücadele ediyor.

Böyle isimlerin kolay kolay düşüş yaşayacağını düşünmüyorum. Performansı şu ana kadar 10 üzerinden 7'nin altına pek düşmedi ama 7'nin üzerine çok çıktı. Bu istikrarı itibariyle de ülkenin en önemli sol beki. 

Asist yapamıyor gibi algıları da kırarak yoluna devam etmekte. Önemli bir hücum katkısı var, geriden oyun kurma noktasında önemi büyük. Belki fizik avantajları olsa da da zamanlaması ve hareketliliğiyle bunu kapatıyor. 

Göztepe maçının en iyi isimlerindendi. Akhisarspor ve Ankaragücü karşısında da görüntünün pek farklı olmadığını söyleyelim. Şu aşamada onu en çok zorlayacak nokta alternatifsizlik olacak. Linnes orada oynayabilir gözüyle baksak bile o etkide değil, ayrıca sağ bekte de başka alternatif yok..

3 yorum:

  1. "Nagatomo'nun da yeterince hakkını vermiyoruz gibi hissediyorum"
    çok haklısınız, yazınıza yorum bile yapılmamış daha :)
    seviyorum nagayu

    YanıtlaSil
  2. Çok değerli biri.Bitmek bilmeyen enerjisi var.Takım atak yaparken bi anda kontra yiyince ters kademeye bile girdiğini gördüm kaç kere.Senin de dediğin gibi istikrarlı ve hep 10 üzerinden 7 oynar.10 üzerinden 5 oynadığı maç nerdeyse olmaz ama 1p üzerinden 9 oynadığı maçları sıkça görüyoruz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir