30 Ağustos 2018 Perşembe

Ne yaparız, nereye gideriz konusu biraz da kura şansıyla alakalı olacak


Ve Şampiyonlar Ligi. Ait olduğumuz yer. Ne yaparız, nereye gideriz konusu biraz da kura şansıyla alakalı olacak. Öyle bir grup gelir ki "Şampiyonlar Ligi'nde olmak yeter" denir ya da öyle bir grup gelir ki hedef doğar, o baremin altında kalmak başarısızlık ilan edilir. Tabii bu biraz da transferin sonu itibariyle oluşacak takımla alakalı.

İlk torbadan Lotomotiv Moskova'nın gelmesi elbette büyük avantaj. Yine de bir yandan ilk torbadan gelecek takımın tüm grubu süpürmesini dilerim. Tabii burada 2. torbadan gelecek takım da önemli. İlk takımla diğerleri arasında güç farkı oluşursa 2. olmak adına avantaj olacak. Messi'nin şu ana kadar Türkiye'ye gelmemiş olması da enteresan. Acaba mı diyorum.

2. torba da çok zor. Statü öyle hal aldı ki bazı durumlarda 2. torbanın gücü 1.sini geçebiliyor. Orada da Benfica göze çarpıyor, özellikle Fenerbahçe karşısında izlediğimiz haliyle. Manchester United'ı isterim bu arada, hem şansımız tutuyor, hem de görüntüleri iyi değil. O da olmazsa Porto, Shakhtar ya da Roma tarafına yöneleceğiz.

3. torbada Liverpool "tehlike" diye bağırıyor. İlk ya da ikinci torbadan bir İngiliz takımı çekmek bizi Liverpool'dan kurtarırdı. Liverpool'dan kurtulmakta bu kupadaki geleceğimiz adına çok önemli. Yine zorlu takımlar var tabii. Monaco'yu da istemezdim mesela. Onun dışındaki takımlar da güçlü dursa bile gözüm az çok alıyor. Keşke PSV, Ajax ya da CSKA gibi takımlar olsa tabii.

Kura sonunda tekrar konuşuruz. Şu unutulmamalı, burası Şampiyonlar Ligi ve her sezon burada yer almamız gerekiyor. Kuraya göre bir hedef belirlenir ve ona göre hareket ederiz. Geçiş döneminden geçtiğimize inanıyorum, bu anlamda 3. olmak Galatasaray adına başarısızlık olmayabilir. Ama öyle bir grup gelir ki bir anda 2.'liği konuşuruz. Fatih Hoca'nun kura şansına inanıyorum..

14 yorum:

  1. barça çıksın da gerisi önemsiz. çok istiyorum. tarihin en iyisi messi mutlaka arena'ya ayak basmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterdim ama çektiğimiz kuradan sonra hiç kaşımıyorum o kısmı :)

      Sil
  2. Ben de manuyu görmek isterim evimizde şansımız var ayrıca oyuncularımızı pazarlamak için güzel vitrin olur

    YanıtlaSil
  3. Dün de yazdım bugün de yazayım, 3.torbadan hollanda takimi gelsin, hangisi olduğu fark etmez. 2.torbadan da portekiz takımlardan biri olsun, hangisi olduğu fark etmez.1.torbadan ise lokomotiv açık ara isteğim, olmazsa son yıllardaki başarısına rağmen atletico madrid. O da olmazsa dediğin gibi grubu süpürecek bir takım gelsin, onun için de en uygunu real veya barcelona. City'nin Avrupa performası bazen dengesizlesebiliyor. Inşallah kura sonunda lokomotiv-benfica- ajax- Galarasaray grubunu görürüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Schalke 04 de fena durmadı sanki. Ben de PSV ya da Ajax'ı isterdim ama grup öyle bir hal aldı ki müthiş oldu.

      Sil
  4. İlk 3 torbadaki takımların ilk 11'ine ve kadro derinliklerine baktığım da Doğu Avrupa ekipleri ve belki Hollanda ekipleri harici hepsi ölüm grubu olur bizim için.

    İlk torbadan güçlü bir takım çıksın hepsini süpürsün tezine katılmıyorum. Çünkü ilk torbadan Moskova çıktığında her türlü bir iddiamız oluyor gruptan çıkmak adına.

    Diğer 7 takım çıktığında ise 2. torbadan Shakhtar 3. torbadan Cska veya Hollanda ekipleri çıkmadıkça gruptan çıkmak hayal oluyor.

    Biz burda şuna bakmalıyız; Moskova gelse de gelmese de diğer torbalardan güçlü ekip gelme ihtimali. Böyle bakınca da şüphesiz ilk torbadan Moskova çıkması bizim için yararlı oluyor.

    Fatih hocanın kura şansı diyoruz ama 1. torbadan Barça 2. torbadan Dortmund 3. torbadan Liverpool geldiğinde otomatikmen eleniyoruz sanırım. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moskova'nın ardına 2 ve 3'den sert takımlar çeksek ne demek istediğim ortaya çıkardı. Neyse ki iyi kura çektik.

      Sil
    2. Sanırım ilk 2-3 cümlemi okuyup bırakmışsın yorumumu okumayı. Diyorum ki Moskova gelse de gelmese 2. ve 3. torbadan zor ekip çıkma ihtimaline bakmalıyız.

      Diyelim ki senin tabirinle 2. ve 3. torbadan Dortmund ile Liverpool gibi sert takımları seçtik. Ne farkedecek ki? İlk torbadan da Barcelona'yı seçsek hepsini süpürebilecek mi?

      Veya Moskova çıktı yine Dortmund Liverpool. Ne fark edecek? Moskova'yı belki biraz da Dortmund'u saf dışı bırakmaya oynayacağız. Barça'nın çıkmasına göre yine güzel bir kura olacak Moskova çıkması.

      Yani ihtimallere bakıldığında Moskova çıkması her türlü iyi oluyor bizim için...

      Sil
    3. Zaten o durumda kafadan geçmiş olsun, demek istediğim başka. 1'den süpürecek bir takım, 2 ve 3 den daha dişimize uygun takımlar gelmesyle bir anda 2.lik yarışı doğacaktı. Ama öyle bir kura çektik ki muhteşem. Ben kötü demedim ki. Olabilecek en iyi ihtimal oldu. Onu da kura öncesi yazdım, sonrası değil. Yazının tarihine bakman lazım.

      Sil
  5. Söylediğin çok doğru. Önemli olan ligin ilk yarısinda bu arenada olabilmek. Her sene bir şekilde bunu basarmak zorundayız.

    YanıtlaSil
  6. Kura güzel.Şimdi transfer zamanı.Yönetim sanki 10 tane eksik varmış gibi davranıyor ve bu benim canımı sıkmaya başladı artık.Alt üstü forvet istiyoruz ve 1 forvete bile razı duruma geldik

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir