28 Ağustos 2018 Salı

Risk almamayı mantıklı bulsam da burada meselenin özü alternatif üretmek


Modeste konusu çetrefilli. Lass Diarra'nın başına gelenler malumunuz. Haksız bir fesih sonrası rekor para cezası yemişti ve bugün hala o tazminatı ödüyor olabilir. Hatta geçtiğimiz dönemlerde bize de çok yaklaşmıştı ama tazminatından bir bölümü karşılamaya yanaşmadık. İlerleyen dönemde Modeste için de olacak bu gibi duruyor.

Hukukçular süreci daha iyi bilecektir ama Modeste'nin para cezası alması olası. Bu da ilerleyen dönemde Galatasaray'ın başını ağrıtabilirdi. Mali anlamda değil, Modeste'nin zamansız kaybıyla. Risk almamayı mantıklı bulsam da burada meselenin özü alternatif üretmek. O konuda da Fatih Hoca'nın açıklamaları içimi rahatlattı.

Belli ki b planı var ve belki de daha iyi bir fırsat doğduğu için Modeste zorlanmadı. Keşke olsaydı, tarz noktasında bize seviye atlatacak ve olabilecek en iyi isimdi. B planını da göreceğiz, belki de bu yazı yayına girdiğinde görmüşüzdür bile.

2 forvet alacağız gibi duruyor. Bunu hoca da dile getirdi ve tam olarak beklediğim gibi. Maicon'un odak sorunu yaşamaması iyi ve Donk'u da orada düşünüyoruz. Kağıt üzerinde Şampiyonlar Ligi seviyesi adına yetersiz bir stoper hattı gibi dursa da hocanın temel düşüncesi formasyonu yönlendirmek. Bazen 4-3-3, bazen 4-4-2 gibi. 

O 2 forvetin birbirinden farklı profili olur. Biri daha atletik ve hızlı, diğeri ise biraz daha mücadele edecek ve pivot özelliği olan. Eren Derdiyok'a güvendiğini düşünmüyorum, güvenmiş olsa 2 forvet isteği olmaz. Bu uğurda stoperden dahi vazgeçecek durumda. 

Modeste'den bu kadar kolay vazgeçildiğine göre o isimlerin de belli olduğunu düşünüyorum. İsimler ortaya çıkarsa onların üzerine daha net yorumlar yapabiliriz. O isimlerden biri Türkiye içinden bir yabancı da olabilir, diğeri ise hiç tahmin edilmeyen bir isim. 

Fatih Hoca, Gomis'in transferini başarı olarak nitelendirdi. 6 gün kala vazgeçildiğine göre planlar gerçekten de bellidir. Biz işi Modeste'ye yorduk ama orada bambaşka hikaye var. Belki de ondan vazgeçmemiz daha iyi bir alternatif bulmamızla alakalı. Bu konuda maliyet mühim, bonservis verecek durumda değiliz.

14 yorum:

  1. klopp ile fatih hocayı benzetiyorum, o da van dijk varken başka stoper istemedi lovren ve gomez ile oynarız falan demişti başka yerlere transfer yaptırmıştı,bence hoca fernando gibi Dos varken ve şimdide badou gibi yıpratıcı,presçi bir orta saha varken ST yi daha çok önemsemesi şaşırtmadı beni aslında,fernando ve badou zaten çok iyi alan kapatan,doğru yerde pres yapan ve fizği iyi olan oyuncular olduğu için stopere gerek görmedi yani kısaca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim durumumuz yok maalesef, yoksa emin ol hoca kimleri kimleri ister. Kısıtlı imkanlardan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Buna para da etken, yabancı kontenjanı da.

      Sil
    2. İyi de Klopp Van dijk ı ı almak için bir sene harcadı aldıklarında da stoper için bonservis rekoru kırmışlardı. Yani Klopp un stoper istemesinin bir nedeni yok zaten. Orta sahası yoktu ve hücumda yedek oyuncusu yoktu gitti o mevkilere transfer yaptı.
      Bizim ise 1 tane bile şampiyonlar ligi seviyesinde stoper yok.Belki yarım var

      Sil
    3. Stoper bence de gerekiyor ama Dany, Semih, Gökhan Zan üçlüsüyle de bu platformda yürümüşlüğümüz var. Hocanın önceliği orta saha ve hücum oluyor daima. Keşke sağlam bir stoper alsak, ihtiyaç var tabii.

      Sil
  2. Falcao dışında Modeste yi alamadığımız yada durumundan dolayı alamadığımıza pişman olmamızı engelleyecek forvet yok en azından bahsi geçenler arasında bitti felan denilen diauf diye bir forvet var adam 2 sezonda 10 gol atmamış ulan muğdatın daha çok golü vardır saçma sapan adamlara milyonlar gömüleceği brezilyadan 500 bine getirceğimiz forvetlere daha çok güvenirim en azından yetenek fakiri olmazlar kütük forvet izlemekten bıktık. benim gözümde gomis bile biraz kütüktü gerçi :)

    YanıtlaSil
  3. Ben 2 forvet yerine 1 forvet ve 1 stoper alınması taraftariyim. Eger 2 futbolcu düşünülüyor ise. Maicon ne kadar iyi bir görüntü cizse de dun bariz hatalar da yapti. Serdar sakatlik sorunu nedeniyle guven vermiyor. Stoperde elzem. Donk ne kadar başarılı olur muamma. 4 gunluk surede gelen futbolcu ne kadar guven vermiyor da olsa bu iki pozisyona transfer mutlak suretle şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca en iyisini bilir tarafında bakmak istiyorum, bakalım neler olacak.

      Sil
    2. Bilmiyor iste bu dönem yasadigimiz hata buydu belki de dümeni haddiden fazla hocaya birakiyoruz ve herkes mutlaka bildigi vardir derken en az 3 4 transferde ikinci bir planlarinin olmadigi ortaya cikti ve Modeste tamam deyip corap sökügü gibi hata yapildi ve belki de tarihimizin en iyi CL kurasina Eren ile cikiyoruz, tam bir rezalet. Bu durum Fatih Hocaya da eksi yazar cok net sekilde.

      Sil
    3. Hocanın planı var. Burada transferi yönetim yapacak, parayı hoca vermiyor. z planı bile vardır yoksa. Hocalık bir şey yok.

      Sil
  4. Falcao'yu istemem daha diri saglam bir adam lazim. Belki feghouliyi kiralik gonderebilirsek alternatif stoperde kiralanir .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao imkanı varsa kaçırmam ama öyle bir imkan olmaz :)

      Sil
  5. Fatih hoca için en iyi savunma hücum yapmaktır. O yüzden 2 forvet istediğini düşünüyorum. Tabi imkanlar kısıtlı olmasa stoper de isterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok'a güvenmiyor, biraz da sıkıntı bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir