13 Ağustos 2018 Pazartesi

Sezona başlangıç noktasında hakkını vermek gerekiyor


Son günlerde Maicon'la alakalı çok sayıda yazı yazıyorum. Transfer ihtimali, Fatih Hoca'nın oyun tarzıyla alakalı durumu gibi konuları konuştuk. Bu konuların temeli "eleştiri" üzerine oldu. Maicon'un olası transfer ihtimali mutlaka herkesi mutlu eder. Yine de atladığımız bir nokta var, o da Maicon'un hakkını yeterince verip vermediğimiz.

Değerlendirme yapmak için erken tabii. Henüz 2 tane resmi maç izledik ve genele baktığımda takımın en iyi isimlerinden biri Maicon'du. Akhisarspor karşısında da iyi bir performansı vardı, Ankaragücü karşısında ise onun biraz daha üzerine çıktı. 

Geçen sezon Serdar Aziz'i ön plana çıkarıyorduk. O ise bu sezona kötü başlayanlardan. Tabii bunda kamp dönemi de etmen. Sakatlığı nedeniyle hazırlık maçlarında izleyemedik ve yeni yeni hazır olacak. Maicon'un ise hazırlık maçlarında boşu yoktu ve iyi bir dönem geçirdi. Bunun yanında geçen sezona göre farkı "dinlenme" imkanı da bulmuş olması.

Geçen sezon Brezilya Ligi devam ederken gelmişti. Üstüne Östersunds maçları, Galatasaray kampı derken sezona iyi başlamış ama ligin 2. yarısında büyük bir düşüş içine girdi. Fatih Hoca'nın oyun tarzıyla alakalı elbette eksikleri var (hız) gibi ama o kadar kötü bir stoper olmadığını, hatta lig standartı adına iyi bir stoper olduğunu tekrar yazıyorum.

Maicon / Serdar Aziz ikilisi de doğru değil. Her iki isim de Denayer'i arıyor, özellikle arkalarını süpürmek anlamında. Maicon'u geçen 2 maçta bireysel olarak değerlendirince iyi bir performans var. Hem savunma aksiyonu, hem de geriden oyun kurması noktasında iyi işler yapıyor. Fernando / Donk ikilisiyle oyun kurmak zorken Maicon'un o eksiklik karşısında sorumluluk aldığını görüyoruz.

Kalır mı gider mi bilmiyorum. Kalması halinde bu görüntüsüyle oynamaya devam edecektir. Bu saatten sonra hızlanamaz ama en azından iyi olduğu noktalarda da fire vermez. Sezona başlangıç noktasında hakkını vermek gerekiyor. Sürekli eleştiriyoruz, iyi tarafları da yazalım..

10 yorum:

  1. Bence sorunu hız değil dengesizlik,bazen yerini boşaltıp rakibi kovalıyor,bazen stoper olduğunu unutup kendini forvet falan sanıyor rakip ceza sahasına yakın yerlere gidiyor, hatta hoca da uyardı Ankara maçında, yani 1.91 lik adamin hızlı olmasını bekleyemezsiniz, dünya da bir varane var o boyda hızlı stoper,hoca 96-00 yıllarında popescu ile oynamiyormuydu çok mu hızlıydı tabi ki hayır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaragücü maçında o sorumluluğu almak zorundaydı. Hücumda bir anlamda Fernando / Donk'un yapamadığını yapması gerekti. Bazen abartıyor, anlamsız çıkışları olabiliyor. Orada haklısınız.

      Sil
  2. Bazı oyuncular '' doğru isim '' olsalar bile bazen '' yanlış oyuncular '' ya da '' yanlış takımlarda '' oynadıkları zaman, sanki kötü bir oyuncuymuş izlenimi bırakıyor taraftarda. Maicon şu an bunu yaşıyor Galatasaray'da. Kesinlikle kötü bir stoper değil. Hatta yıllardır aradığımız skorer defans profilinin de dünya üzerinde en iyilerinden. Ama yanında yanlış oyuncu -Serdar yanlış oyuncu değil, tarz olarak ikisi uyumsuz olduğu için öyle diyorum. - ile oynadığından dolayı etkisiz kalıyor zaman zaman. Buna bir de Fatih hocanın oyunu önde başlatma taktiği eklenince hızından dolayı arkada açık veriyor. E ligimiz anadolu takımlarının da bir çoğu yetenek bakımından zayıf ama hız yönünden inanılmaz forvet oyuncuları ile oynadığından maçta 2-3 hata yaptığı anda birisi gol olarak yazılıyor ve hata payı Maicon'a kalıyor. Umarım yanına doğru bir oyuncu eklenir ya da kendisi ile güzel bir şekilde vedalaşılıp Serdar'ın yanına Maicon'dan farklı daha doğru bir tarz stoper bulunur. Eğer Serdar-Maicon oynarsa sene boyu, sıkıntı büyük olacak ve Maicon iyice değersizleşecek. İlerisi için elden çıkarma ihtimali daha da düşecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif olsa ayrılır, o ayrı nokta. Elde kaldığı an itibariyle ne alırız diye düşünmek gerekiyor. Bence de Serdar Aziz / Maicon ikilisi doğru olmuyor ve birbirlerini bozuyorlar. Denayer'in anlamı hız konusunda önem kazanıyor ve hocanın oyun tarzı da düşünülünce.

      Sil
    2. Katılıyorum. Teklif varsa gitsin ama kalırsa da değersizleştirmemek lazım.

      Sil
  3. Bence bu kadar elestirilmesinin meyvesini yiyoruz, gayet iyi oynuyor son zamanlarda, yavasligindan ötürü kadro yapisina uygun degil evet ama en azindan yer tutma anlaminda pozisyon hatasi yapmiyor eskisi gibi, isini oldukca ciddiye aliyor ve duran toplari bizim sahamizda iyi karsiliyor karsi sahada da genelde ya asist ya gol yapiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezona iyi başladığı kesin. Hazırlık maçlarında da fena bulmadım, lige de iyi girdi. Akhisar maçının da iyilerinden.

      Sil
  4. Istikrarsiz vurdumduymaz ve maicon'un 1.5 katindan fazla maas alan araplardan (feghouli ve belhanda) cok maicon'u topa tutmak bana biraz haksizlik geliyor.

    Maicon'un en azindan iyi oldugu konular var hava hakimiyeti top teknigi pas kalitesi hatta serbest vuruşları. Benzetilen Chedjou dan cok daha akilli ve teknik. Chedjou da hava hakimiyeti de zayıftı.

    Stoperin kalecinin hatasi goze batiyor hucum oyunculari o anlamda sansli mac boyu bicok top ez hatali karar ver ama bikac olumlu hareket hepsini unutturur.

    Kompakt oynayamiyoruz. Hucumda da organize degiliz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir