19 Ağustos 2018 Pazar

Simon Kjaer & Galatasaray, yaz aylarının ilk günlerine göre planlar değişti


Kjaer'in ismi yaz döneminin başında da Galatasaray'la anılıyordu. O günlerde konuyla alakalı yazmış ve bu hamleyi Maicon'un gidişine bağlamıştım. Özellik itibariyle aralarında çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum. Maicon teknik, Kjaer ise ayaklarının yere daha sağlam basması itibariyle ön plana çıkar.

Tabii o güne oranla planlar değişti. Maicon'un sezona iyi bir başlangıcı var ve takımdan ayrılacağını düşünmüyorum. Transferine kesin gözüyle baktığımız Denayer ise Lyon yolcusu. Galatasaray'ın aradığı stoperin olmazsa olmazı hız ve atletizm olmalıydı. Denayer'in birçok noksanı sayılır ama bu özellikleri itibariyle Fatih Hoca'nın oyun düzeninde büyük önemi vardı.

Maicon, Kjaer, Serdar Aziz rotasyonu da kağıt üzerinde iyi gibi görünse bile özellik itibariyle birbirine benziyorlar. Farklılık yaratmamız gerektiğini düşünüyorum. Mümkünse sol ayaklı, hız ve atletizminin de olmazsa olmaz olduğu alternatiflere bakmalıyız. Marcos Rojo veya Mangala gibi bir ismin kiralanmasını isterdim mesela.

Fenerbahçe'de ilk sezonunda büyük fark yaratmıştı ve o dönem için de ülkenin en iyi stoperiydi. İkinci sezonunda ise ilk sezonunu arattı, Sevilla'da kiralık geçirdiği dönemde de müthiş işler yaptı diyemem. Ayrıca geçtiğimiz sezon sakatlıklarla alakalı kaçırdığı çok sayıda maç var. Opta'nın istatistiğini paylaşalım;


Kjaer sert ve sağlam bir stoper. Lider özelliği olan, hamle zamanlaması iyi, konsantrasyon kaybı yaşamayan (Maicon'un en büyük zaaflarından), pas özelliğiyle çok fazla öne çıkmayan ve hızlı diyemeyeceğim bir isim. Buna rağmen duran top ve penaltı kullanabilmesi gibi ekstra özellikleri var. Galatasaray'a yararı mutlaka olur ama mevcut rotasyon içinde farklılık getirmeyecek bir isim.

Bu durumda Fatih Hoca'nın savunma kurgusu tamamıyla değişir. Stoperlerini orta sahaya mümkün olduğu kadar yaklaştırmaktan vazgeçmek zorunda. Geriye dönüşlerin sıkıntısı olur, biraz ağır kalırız. Formayı da Maicon'dan alır diye düşünüyorum, Serdar Aziz her koşulda sahada kalmaya devam eder. Bu durumda da Maicon'un geriden oyun kurması aranır.

Sevilla kiralar mi, kiralarsa neden böyle bir düşünce içine girmiştir bilmiyorum. En iyi günlerinde diyemesem de kullandıkları, iyi kötü performans aldıkları bir isim. Bonservis konusunda eski günlerinde olmasa da Sevilla'nın kiralık bırakması için pek bir sebep yok gibi..

4 yorum:

  1. Abi her hücum yapan takım denayer gibi stoperler ile mi ile oynuyor,kjaer bence boyuna göre çabuk bir stoper,bu defansı orta sahaya kadar çıkarma olayına niye bu kadar taktı herkes anlamadim, bence hoca bu kadar takmamistir,mesela Benfica da ağır stoperler ile oynuyor ama müthiş hücum ediyor yani stoperin ağır olması senin hücum etmeni engellemiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette oynamıyor da hocanın düşüncesinde stoperleri orta sahaya kadar getirmek var. Geriden oyun kurmak mühim, hatta topla sürpriz çıkışlarla hücumu desteklemek. Maicon ya da Serdar Aziz'i yazıyorsan 2. ismin hızlı olması olmazsa olmaz. Hoca bu işi o kadar kafaya takmasa zamanında Dany gibi bir isimle CL oynamazdı.

      Sil
  2. Danimarka Milli takımında çok iyiydi ama onlar da çok toplu oynayan bir takımdı Galatasaray'la karşılaştırılamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada da mutlaka katkısı olur ama aradığımız isim değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir