25 Ağustos 2018 Cumartesi

Thomas Vermaelen & Galatasaray, sakatlıklarından bağımsız konuşmak imkansız


Vermaelen'i sakatlıklarından bağımsız konuşmak imkansız. Arsenal döneminde de bu böyleydi ama Barcelona günlerinde bu sakatlıkları daha sık konuştuk. Kaçırdığı maç sayısı oynadığı maç sayısının çok daha üzerinde. Geçtiğimiz sezon da bu sakatlıklardan dönem dönem nasiplenmiş ama kendi ortalamasına bakınca yine iyi sahada kalmış.

Kalitesine bir yorumum olamaz. Zaten o kalite onu Arsenal'den Barcelona'ya taşıdı ve yıllardır da orada tutuyor. Forma şansı pek bulamıyor, rotasyonun derinliklerine indi ama orada. Gün itibariyle yaşı 32 ve sözleşmesinin son yılına girdi. Ayrılık vakti geldi gibi görünüyor ve Barcelona da bu ayrılık için kolaylık sağlar. Geride hayal kırıklığı bir Barcelona kariyeri bırakacak.

Her şeye rağmen Premier Lig'in en iyi stoperlerinden biriydi. Sol ayaklı olması, müthiş teknik özelliği ve lider karakteriyle ön plandaydı. Barcelona'nın sistemine de "cuk" oturacak bir isim olmasına rağmen kendisini pek fazla izleyemedik. Yine de vazgeçememeleri bundan. Şans geldiğinde bunu iyi değerlendiriyor, hala o kalitesi mevcut.

Galatasaray'ın da bu tarz bir stoper isteği malum. Sol ayaklı, mümkünse lider stoperin gerekliliğini yıllardır konuşuyoruz. Hakan Balta'nın bu anlamda etkisi iyiydi. Chedjou / Hakan Balta ikilisini belki her noktadan eleştiririz ama topa sahip olmayı amaçlayan Galatasaray'da da teknik ve pas özellikleri fark yaratmıştı. Vermaelen isteniyorsa da yine bu düşünce vardır.

Yine sol bek oynayabilecek ama hız konusunu bir kenara bırakmamız gerekecek bir isim. Hızlı diyemeyeceğim, sakatlık eşiği yüksek ama lider, geriden çok iyi oyun kuracak, teknik özellikli ve çok önemli bir tecrübe. Maicon değil de Serdar Aziz'le daha iyi bir ikili olur. Serdar Aziz daha hareketli ve Vermaelen'in liderliği onu yükseltir. Maicon da teknik özelliğiyle ön plana çıkacak ve bu ikili oldukça ağır kalacaktır.

Benim ilk tercihim Marcos Rojo. O olmuyorsa Indi'yi denerim, en son çare Vermaelen'e giderdim. Rojo'yu özellik itibariyle bize daha yakın görüyorum. Indi de özellik olarak aradığımız isim olsa da yeni bir Denayer çıkar mı bilmiyorum. Bu isimler arasında kalite olarak belki en iyisi Vermaelen'dir ama onun da güvenemeyeceğiniz bir sakatlık sorunu mevcut..

5 yorum:

  1. Rojo da sakarlikta var bu arada bunu da söylemek lazım

    YanıtlaSil
  2. Gündeme gelen golcü ve stoper isimlerine bakıyorum ya tanıdık isim, ya da menajer önerisi. hepsinin ortak özelliği sahanın içinde yüksek risk, sahanın dışında da kallavi maliyet. Vermaalen bu iki özelliği de barındırıyor. O nedenle umarım gündemde değildir. Onyekuru mis gibi geçici çözüm sağladı bize. Umarım stoper ve golcü için bu tür alternatiflerimiz vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahada kalması mucize bir isim. Çözüm olmaz.

      Sil
  3. Muzmin sakat bi oyuncu. Linderoth 2 olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir