16 Eylül 2018 Pazar

Alan & Galatasaray, Çin piyasasından devam edelim


Çin piyasasında sözleşmesi biten forvetleri konuşmaya devam. Soriano ve Pelle'nin ardından Alan'ı da yazmak gerekiyor. Soriano'yla birlikte Red Bull Salzburg'da yıldızı parlamış ve o da 11 milyon avro karşılığında Çin yolunu tutmuştu. Çin için genç bir yaş aslında, yetenek potansiyeli yüksekti. Avrupa'da bir transfer yapmasını beklerdim.

Red Bull Salzburg formasıyla 129 maçta 93 gol 37 asisti vardı. Soriano'nun da gol istatistikleri böyle çılgındı ve bu ikili bir arada çok önemliydi. Avusturya Ligi diyerek küçümsememek lazım, kaliteleri o kadar da düşük değil. Çin'de de bu gol istikrarı devam etti ve 93 maçta 51 gol 22 asisti var. Yaşı 29 ve Ocak ayında sözleşmesi bitecek.

Alan'ın kanat özelliği de var. Bitirici özelliği yüksek, daha hareketli ve teknik. Pelle pivot özelliğilyle ön plana çıkıyordu, Soriano ise bitiriciliğiyle. Alan ise bu isimlere göre daha hareketli ve komple bir forvet diyebiliriz. Fatih Hoca'nın kurgusundaki sahte 9'u, yani gezen forveti de çok iyi oynar. Yaşı da düşünülünce transferi için şartları zorlamak gerekir.

Çin'de mi devam eder, Brezilya'ya mı döner yoksa Avrupa mı der bilemiyorum. Piyasası mutlaka olacak ve o kadar kolay bir transfer değil. Bu isimler Çin'de büyük paralar kazanıyor ve ancak ille de Avrupa demeleri halinde ihtimal doğuyor. Alan'ın da bugün Avrupa'da forma giyebileceği birçok takım var. Galatasaray da o ihtimallerden biri olmalı.

Onyekuru'nun vereceği reaksiyonu bilmiyorum. Şu ana bakınca 2 forvet hamlesinin gerekliliği devam etmekte. Modeste tarzı bir isme gerek olduğu gibi Alan'a da ihtiyaç var. Vagner Love'ye bu yüzden sıcaktım mesela, gezen forvet ya da sahte 9 tanımına uyuyordu. Vagner Love biraz daha 10 numara özellikliydi, Alan ise kanatlara daha yakın. Tabii fizik durumuyla farklı, onu Onyekuru gibi isimlerden ayıran da bu.

4 yorum:

  1. Alınabilecek en mantıklı tek isim. Baska da biri yok Çin'den. Ya yaşlı ya da cok pahalı. Modeste ve Alan. Bir tek biz bilmiyoruz butun dünya farkinda sozlesme durumlarinin kolay degil yani. EPL 'den birileri düşebilir kiralik olarak. Kasimpasa'ya Ahmet Calik + 2m verelim Diagne icin :)

    Scout isi biseyler bakmamız lazım. Yoksa ocak ayı transferi kolay olmaz. Stoperde bakmakta fayda var. Ahmet'i satıp (ücreti dusuk oldugu icin bonservis kazanabiliriz Rizespor A.gucu Kasımpaşa Başakşehir gibi dış destekli takimlar 1m euro verir) stoper rotasyonunu bir yabanciyla guclendirmeliyiz 3 stoper yetmez. Maicon'un ocakta satılması aptallık olur. 2 adam bulabileceğimizi sanmam çünkü.

    1 forvet 1 stoper 1 de 8 numara lazim. Feghouli ve Belhanda satilmali. Bir kontenjanda bos kalsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedek kaleci alırsın boş kontenjana da :)

      Bugünden araştırman, hedefleri netleştirmen lazım. Bu iş Ocak ayında başlarsa zaten geçmiş olsun.

      Sil
  2. Kuzey Afrikadan ağzımız yandı (amrabat iyiydi bence ahlakli çalışkandı) ama genc ve potansiyelli Anwar El Ghazi icin sene sonu ya da ocakta gündeme almaliyiz. Lille de olmadi Aston Villada kiralik. 1.88 hiz yumusak bilekler forvet ozelligi de var zaten istikrarli olsa coktan buyuklerdeydi. Ajax'in yildiz adayiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanmadı aslında da orada düzeni oturtamadık bir türlü :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir