30 Eylül 2018 Pazar

Bazı futbolculara çok yüklendik ve Emre Akbaba da en başta geliyor


Bazı futbolculara çok yüklendiğimizi düşünüyorum. Bu isimlerin başında da Emre Akbaba geliyor. Transferinin ertesi günü çıktığı Göztepe maçını bir kenara bırakıyorum, sonrasında oynanan bütün maçlara 11 başladı ve hiç dinlenme fırsatı bulamadı. Zaten hazırlık kampını yeterli randımanda geçiremediği için fiziksel bir düşüş de yaşıyordu. Sonrasında sakatlık oldu işte.

Maç eksiği de vardı. Bir yanda da fizik olarak sorun yaşadığı gerçeği. Buna Erzurumsporlu futbolcuların anlamsız sertliğine hakemin doğru cevabı vermemesi de eklenince ortaya böyle sonuçlar çıkabiliyor. Beklenenden kısa sürede döneceği düşünülse de en azından belli bir süre olmayacak. 

Emre Akbaba için bu ısrarda Belhanda'nın yokluğu, Feghouli'nin etkisizliği gibi etmenler de mevcut. Yerine yazabileceğimiz kimse yoktu ve Emre Akbaba da olmazsa hücumda organizasyonu kim yapacaktı. Ben bu konuda Emre Akbaba'nın da doğru isim olmadığını düşünüyorum, bence daha çok bitirici bir rolde oynaması gerekiyor. Yine de mecbur kalıyorsunuz, alternatif yoktu.

Gün itibariyle Belhanda ve Feghouli'nin takım içine mutlaka girmesi gerekliliği ortaya çıktı. Erzurumspor karşısında çok beğenmesem de Feghouli'yi kazanmak olmazsa olmaz oldu. En azından Ocak ayına kadar geçecek sürede bu şart. Gerek sağ taraf, daha da önemlisi forvetin arkası için çok fazla alternatif yok. 

Belhanda ise Emre Akbaba'nın varlığında dahi sahada olması gereken bir isimdi. Dediğim gibi, Emre Akbaba daha çok bitirici bir rolde oynamalı. Belhanda'yı da beğenirsiniz, beğenmezsiniz, artık o konuları geçtik. Pas alışverişi, tempo ya da hücuma dikine çıkışı, dripling özelliği, ön alan baskısı derken sahada olması gerekiyor. Onun da alternatifi yok çünkü, bu rolde 2. bir futbolcumuz yok.

Emre Akbaba için beklentim yüksek. Bu sakatlıktan en sağlıklı şekilde dönmesini biliyorum. Büyük şanssızlık tabii, tam da Şampiyonlar Ligi ateşini yaşadığımız zamanlar. Onun adına çok önemli bir vitrindi burası. Ligde de ihtiyaç var, rotasyon gerekliliği var ve alternatif sayımız oldukça daraldı. Keşke Erzurumspor karşısında dinlendirseydik, ben oradayım..

15 yorum:

  1. feghouliyi 10 numaraya atıp emreyi dinlendirmek zorundaydık, hocanın anlamsız tercihlerinden biriydi kanat da onyekuru da oynayabilirdi olmadı sinan, emre göz göre göre sakatlığa kurban verildi yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Erzurumspor karşısında bunu bekledim, hatta maç önü yazısında da yazmıştım.

      Sil
  2. Emre Akbaba'ya yüklendiğimizi ben de düşünüyorum. Ancak bu sakatlık sadece dinlenmeme ile alakalı değil. Emre Akbaba Galatasaray'a geldiğinden beri sürekli olarak sert faullere maruz kaldı, sadece son maçta değil. İşin beni daha da çok sinirlendiren tarafı ise hakemlerin bu faullere göz yumması. Çoğu faul de kartı geçtim faul bile vermediler. Bizim oyuncularımız dokunsa faul oluyor, kart veriliyor. Rakip oyuncular bizim oyunculara taban kaysa faul zor veriliyor. Net kırmızı kartlık kaç tane pozisyon ya sarı kartla es geçildi ya da faul verilmedi.

    Mustafa Cengiz olsun Fatih Terim olsun, artık çıkıp ortaya çat çat konuşmalılar bunları. Başka takımlara 1 taç atışı bile yanlış verilse başkanları, teknik direktörleri 3 gün konuşuyor. Sezon başladığından beri haksız yere rakibe verilen penaltılar, ofsayt diye iptal edilen goller, rakibe verilmeyen kırmızı kartlar kaç oldu sayamıyorum artık daha 7.haftadayız insaf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sertliğe ben de değindim, özellikle Erzurumspor karşısındaki.

      Sil
  3. Hocanin anlamsiz Feghouli'yi oynatmama inadi yüzünden Emre'yi kaybettik bana göre, Fatih Trrim de olsan hata yapiyorsun kardesim, ben böyle düsünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Geniş bir orta saha rotasyonumuz var ama bunlar birbirini tamamlayan oyuncular değiller.
    Emre uzun süre yok galiba bizi olumsuz etkileyeceği kesin bunun. Bu süreçte Feghouli ve Belhanda'yı kazanabiliriz umarım tekrar. Yoksa orta sahada N'diaye ve Donk'a kalacak her şey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando da şu an yokları oynarken çok haklısın..

      Sil
  5. Porto macinda fernandoyu donkun onunde orta sahanin ortasında oynatmazdim 8 numarada hayalet gibi hic top tutup sorumluluk alamıyor fernando capa disinda oynatilirsa topa sahip olma yuzdemiz %40 in altina duser. Porto domine eder orta sahayi.

    Gobekte feghouli belhanda daha mantikli en azında top saklayan adamlar. Kanatta feghouliyi ne yapicaksin zaten garry onyekuru varken.

    Taktik olgunlugun pratigin yokken onyekuru degil fizigi kuvvetli sinan'in forvet oynamasi daha dogru olcaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın ne düşündüğünü merak ediyorum. Bu konuyu maç öncesi daha detaylı konuşuruz.

      Sil
  6. Sinan'ı bir de santrfor olarak görelim. En azından forvette takima zarari az olur: top kaybi yapması, savunmaya az katki vermesi sağ açıkta olduğu kadar sikinti yaratmaz. Sinan kaleye uzak oynadikca verimi azaliyor. Podolski nin alt versiyonu gibi.

    Onyekuru da kanatta daha iyi oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift forvet gibi görmek isterdim aslında, iyi bir tamamlayıcı olabilirdi.

      Sil
  7. Böyle bir sakatlık yaşayacağı belliydi.Çünkü formayı giydiği ilk andan itibaren rakip futbolcular sanki haberleşmiş gibi bilinçli bir şekilde Emre'yi sakatlamaya yönelik hareketlerde bulunuyorlardı.Uzun süre olmayacak umarım bu süreyi en kısa zamana yayabilir.Ayrıca Selçuk da artık daha sık forma giyecek veya Yunus daha çok süre alabilir çünkü o mevkide sıkıntımız var Emre'nin sakatlığı çok kötü oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da Belhanda ve Feghouli o pozisyonda daha da sivrilecek..

      Sil
  8. Hiroshi Kiyotake sözleşmesi bitiyor 31 aralikta ofansif orta saha merkez oyunvusu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir