30 Eylül 2018 Pazar

Erzurumspor karşısında 90 dakikayı tamamlayabilse maçın adamı olacaktı


Erzurumspor karşısında 90 dakikayı tamamlayabilse maçın adamı olacaktı. Organize hücumlardan uzak, hatta pas yapmakta zorlanan Galatasaray orta sahasının bu noktada en önemli kozuydu. Emre Akbaba'yı yanlış kullandığımıza inanıyorum, ondan 8 yaratmaya çalışılmamalı. Badou Ndiaye'nin temposu da olmazsa olmaz ama geriden oyunu kurma, hücuma sürpriz toplar atma noktasında en iyisi Donk gibi göründü.

Emre Akbaba'nın sakatlığının ardından Fernando'nun oyuna girmesi biraz da Porto hazırlığı. Yine de yanlış işte, oynanan maç Erzurumspor. 0-0 devam eden bir maç, hücumda organizasyondan uzağız ve savunma karakterli bir ismi 8 numara gibi oynatmaya çalışıyoruz. Geçen sezon da bunun sıkıntısını yaşadık ama o durum mecburiyetti. Bugün öyle bir zorunluluğumuz yok.

Fernando'nun sezona kötü girdiği bir gerçek. Hem de hiç iyi durumda değil. Şu aşamada Donk çok daha iyi ve istikrarlı performans veriyor. Fernando'nun kenarda olduğu Kasımpaşa ve Erzurumspor karşılaşmalarında Donk'u çok daha iyi buldum. En önemli artısı da hücum tarafında ortaya çıktı, topu daha iyi kullanabilmesiyle.

Yeri geldi stoper de oynadı. İyi bir alternatif ve geçen sezon bıraktığı yerin bence çok daha üzerinde. Hakkını yeterince teslim etmiyoruz gibi. Pas yapmaya çalışan, topa sahip olması gereken Galatasaray'ın sahada olması gereken ismi. Fernando'nun acilen toparlaması gerekiyor. Onun bu kötü görüntüsünde Donk'un varlığı şans oldu.

Erzurumspor karşısında Fernando hamlesi o kadar kötü yansıdı ki Donk / Badou Ndiaye uyumu da bozuldu aslında. Organize olamayan, pas yapamayan hücum daha da kısırlaştı. Ortada savunma önlemi alacak bir durum da yoktu. Rakibin tehdit olamadığını gördük ve olmazsa olmazımız hücumdu.

Onyekuru oyuna girene kadar geçen dakikaları da çöpe atmış olduk. Onyekuru oyuna girerken Donk'un oyundan çıkması tamamen mecburiyet. Aslında kenara gelmesi gereken isim Fernando olmalıydı ama ilk yarıda o oyuna girdiği için yapacak bir şey kalmadı. O ana kadar Donk'un orta sahadaki pas aksiyonu çok kıymetliydi.

14 yorum:

  1. donk formayı kaptı artık bence fernando çok silik bir görüntü çiziyor,kaliteli bir oyuncu olabilirsiniz ama performans veremezseniz o kalitenin hiçbir anlamı kalmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kaptı. En azından pas aksiyonuyla da öne çıktı.

      Sil
    2. fizik olarak da daha iyi kapatıyor orta sahayı donk, melo gibi topla dribblingler de yapıyor,fernando da azıcık düşünsün kulübede

      Sil
    3. Fiziği zaten onu farklı kılan opsiyonu. Hem atlet, hem hava toplarında hakim. Çok hızlı değil, sorunu o şu an.

      Sil
  2. Sene basinda josef yerine fernandoyu biz satabilseydik 10m 'a...

    Fernando capa Donk çapa...

    Rayo Vallecano'ya kaça kiralandığını merak ettigim düşüşte olan Imbula eskisi gibi olmasa da temposu ve oyun icindeki enerjisiyle N'Diaye ve Donk'a daha uyumlu olurdu oyun tarzi olarak.

    Arabistan'in Katar'ın B.A.E.'nin istedigi ouunculari satmaliyiz. 3.350 maas veremeyiz artik. Kaldi ki hicbiri 21 yaşındaki Arda ya da Ribery değil. Muslera hariç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk tam çapa değil, Donk'un topla çıkabilme özelliği, pas / teknik gibi ortaya koyduğu farklılıkları da var.

      Sil
  3. hem fernando hem de mariano'yu katar'a falan satsak nefis olur. terim mücadele ister. oyun zekası yüksek ama "silik" adamlarla işi olmaz. donk da linnes de aslan gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayını bekleyeceğiz, talipler çıkabilir.

      Sil
  4. bişi dikkatimi çekti. maaşı yüksek olan feghouli, belhanda, fernando, maicon falan hepsi de bu sezon yok. maaşı düşük olanlarsa köpek gibi oynuyo deyimi yerindeyse. bence bu dördünden kurtulalım bi stoper bi tane de sağlam orta saha bi sahte 9 forvet alalım. on numarasız 4 3 3e evrilelim. liverpool gibi. harbi liverpool yense de yenilse de zevk alıyorum oynadıkları oyundan. sistem tıkır tıkır işliyo çünkü. tabi klopp faktörü kadro kalitesi başka da ne biliyim seviyorum işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle açıklanır. Fatih Hoca eğer geçen sezon takımın başında transferleri yapsa eminim ki bambaşka şeyler izlerdik. Bazı isimler ona uymuyor maalesef ve düşüşteler.

      Sil
  5. Mariano ya da sattigimiz adam yerine birilerini koymak lazim hatta yerli oyunculari. Her mevkiye as ve yedek yabanci alamayiz.

    Bizim taraftar 400bin euroya gelen Omer'e laf edip burun kiviriyorsa ayni liseci dedeler ya da kotu niyetli gençler gibi işimiz zor.

    Lille e giden Zeki yi kaptirmamaliydik bu yasta bu fiyata. Alanya'daki stoper Melih'i fener geri alir herhalde 3.5 opsiyonu vardi alanyaya.

    Tabi once belhanda feghouli fernando satilmali. Biz orda da satmaya gomis ve maicondan basliyoruz. Maiconu satinca kim gelecek merak ediyorum. Biz mi göremiyoruz alinabilecek stoperleri, gomis ışine dönmesin a b c plani derken Chedjou Cris De Boer Tamas vari adamlar gelirse şaşırmam Cahill hatta Mangala gelmez ülkemize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında bu operasyonun bir kısmı gerçekleşir ama yazın büyük değişim gerekecek.

      Sil
  6. Donk'un oyun tarzını zaman zaman Melo'ya benzetiyorum. Deplasmanlarda da takımın ayakta kalan tek ismi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisinin farkı hız ve tempo olur :) Katılıyorum yorumuna.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir